Nurmikon leikkaus

Nurmikon leikkaus hinta – Mitä maksaa nurmikon leikkaus?

Nurmikon leikkaus

Paljonko maksaa nurmikon leikkaus?

Nurmikon leikkauksen hinta on keskimäärin 283 €

Hinnan vaihteluväli 35 € – 1 220 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Nurmikon leikkauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Nurmikon leikkaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 19.05.2023 klo 17:05

Nurmikon leikkaaminen maksaa keskimäärin noin 60 € - 500 € nurmen koosta ja muista tarvittavista toimenpiteistä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon pihanurmen leikkaus ja lannoitus voisi maksaa 160 €. 

Miten nurmikon leikkauksen hinta muodostuu?

Nurmikon leikkauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • leikattavan alueen laajuus
 • tehdäänkö kasvualustalle toimenpiteitä
 • tarvittavat nurmikon leikkausvälineet, -tarvikkeet, -materiaalit ja koneet

Nurmikon leikkaustyössä nurmikko leikataan sopivan lyhyeksi, leikkuujäte viedään pois ja asianmukainen rikkakasvien kitkeminen tehdään lisäpalveluna. Nurmikon leikkaaminen kannattaa tehdä noin 1-2 viikon välein. Mitä useammin nurmikko leikataan, sitä tuuheampi siitä tulee. Mikäli sataa paljon, nurmikkoa kannattaa leikata useammin, mutta itse sateella varsinkin paksun nurmikon leikkaaminen voi olla hankalaa sen suuren paakkuuntumisen vuoksi. Pitkää nurmikkoa voidaan joutua leikkaamaan useampana päivänä peräkkäin.

Yleisesti nurmikko kannattaa leikata mahdollisimman lyhyeksi syksyllä, jotta nurmikko on keväällä mahdollisimman hyvässä kunnossa. Mikäli nurmikko on jäänyt syksyllä leikkaamatta, kannattaa pitkä nurmikko leikata heti alkukeväästä, kun nurmikko alkaa kasvamaan.

Yleisimpiä nurmikon leikkaustyövaiheita:

 • nurmikon leikkaaminen koneellisesti
 • erilaisten tarkempien paikkojen läpikäynti, kuten:
  • paikat joihin leikkurilla ei pääse
  • erilaiset pensaiden ja istutusten reunat
 • poistetaan leikkauksen jälkeen suuret paakut
 • leikattu nurmikko voidaan haravoida lopuksi

Saako nurmikon leikkauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta nurmikon leikkaus saa kotitalousvähennystä. Nurmikon leikkaus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 nurmikon leikkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa nurmikon leikkaamisesta

Nurmikosta tulisi kerralla leikata ainoastaan noin kolmannes pois ja mikäli nurmikko on päässyt liian pitkäksi, tulee liian pitkä nurmikko leikata useampana päivänä kerrallaan. Kun leikkaus on suoritettu, kerääntyy nurmikolle helposti leikkauksesta aiheutunutta nurmikkosilppua. Nämä leikkuujätepaakut tulee poistaa nurmikolta, jottei nurmikko kellastu.

Tavallista vakiintunutta nurmikkoa tulisi leikata noin 1-2 kertaa viikossa riippuen kasvunopeudesta. Kosteilla sekä sateisilla keleillä nurmikko kasvaa tavallista nopeammin, kun taas poutakausina nurmikon kasvaminen hidastuu. Poutakausina kannattaa vähentää myös leikkauksien määrää, jotta nurmikko kestää kuivaa kautta mahdollisimman hyvin.

Ennen talvea nurmikko kannattaa leikata melko matalaksi. Tällöin nurmisilppu voidaan jättää nurmikon sekaan, mutta suurimmat lehdet sekä paksuimmat ruohopaakut kannattaa poistaa nurmikolta. Näin nurmikon home ei jää niiden alle.

Uuden nurmikon leikkaaminen, katso vinkit

Uusi nurmikko voidaan leikata, kun se on päässyt kasvamaan 8-10 senttimetrin korkeudelle. Uusi nurmikko kannattaa leikata noin 4-5 senttimetsin korkeudelle, tällöin erilaisten rikkakasvien kehittyminen nurmikkoon on vähäisempää.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Nurmikon leikkaus hinta

Kilpailuta nurmikon leikkaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä