Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen hinta

Pergolan rakentaminen

Kilpailuta pergolan rakentaminen

Vertaile alueesi yritykset ja selvitä pergolan rakentaminen hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

pergolan rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa pergolan rakentaminen?

Päivitetty: 22.05.2024 klo 15:05

Pergolan rakentaminen maksaa keskimäärin noin 800 € – 3.000 € kohteesta, pergolan koosta ja mallista sekä tarvittavista pohjatöistä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon terassin ympärille rakennettu pergola voisi maksaa 1.200 €.

Miten pergolan rakentamisen hinta muodostuu?

Pergolan rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • pohjatyöt
  • pergolan materiaalit
  • asennus ja viimeistelytyöt
  • oikeat menetelmät ja välineet

Pergola tehdään yleensä terassin päälle tai ympärille, mutta sen voi myös tehdä maanvaraiselle pohjalle. Pergolan rakennuttaminen ei tavallisesti edellytä rakennuslupaa, mutta ennen rakentamiseen ryhtymistä kannattaa asia selvittää oman kunnan rakennustarkastajalta. Pergola on tavallisesti käsitellyn puun värinen, mutta esimerkiksi maalaamalla pergolasta saadaan juuri omaan pihapiiriin sopiva. Pergolaan voidaan haluttaessa asentaa myös kattopanelointi tai seiniä.

Saako pergolan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta pergolan rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Pergolan rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 pergolan rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa pergolan rakentamisesta

Ennen itse rakentamista, kannattaa miettiä pergolalle hyvä sijainti, ilmansuunta sekä sen käyttötarkoitus. Pergola kannattaa sijoittaa paikkaan joka on jokaiselle sen käyttäjälle mukava, esimerkiksi kulkureitin varrelle tai puutarhan perälle. Kun tiedät, millaisella käytöllä pergola on, voit suunnitella myös ilmansuunnan, jotta aamu- tai ilta-auringon paiste osuu käyttötarkoituksen mukaan suoraan pergolaan.

Riippuen pergolan sijainnista, kannattaa harkita yhden seinän asentamista tuulen sekä sateiden takia. Materiaaliksi pergolaan suositellaan käytettäväksi painekyllästettyä sekä lämpökäsiteltyä puuta. Kiinnityksiin on suositeltavaa käyttää ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja osia. Pergolan muoto ei tarvitse aina olla pelkkä neliö, vaan esimerkiksi voit harkita kahdeksankulmaisen pergolan tekemistä.

Pergola ei tavallisesti vaadi rakennuslupaa, mutta asia kannattaa selvittää kunnan rakennustarkastajalta ennen rakennuspuuhiin ryhtymistä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Viherrakentaminen hinta Aidan rakentaminen hinta Laavun rakentaminen hinta Kasvihuoneen rakentaminen hinta Piharakentaminen hinta Paljun rakentaminen hinta Koirankoppi rakentaminen hinta Kompostin rakentaminen hinta Leikkimökin rakentaminen hinta Puuvajan rakentaminen hinta Grillikodan rakentaminen hinta Huvimajan rakentaminen hinta Pihavaraston rakentaminen hinta Roskakatoksen rakentaminen hinta Grillikatoksen rakentaminen hinta

Kilpailuta pergolan rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä