Nurmikon leikkaus

Nurmikon leikkaus

Nurmikon leikkaus

Tarvitsetko palvelua nurmikon leikkaus?

Kilpailuta nurmikon leikkaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Nurmikon leikkaus – Mitä tarkoittaa nurmikon leikkaus?

Päivitetty: 24.10.2023 klo 14:10

Säännöllinen nurmen leikkuu pitää piha-alueet siistin näköisinä. Lisäksi leikattu ja hoidettu nurmikko tuntuu mukavalta jalkojen alla.

Ruohon leikkaaminen voidaan aloittaa jo keväällä jos nurmikko on ehtinyt kasvaa. Kesällä ja syksyllä nurmea voi leikata tarpeen mukaan, mutta ei kuitenkaan liian lyhyeksi.

Mitä maksaa nurmikon leikkaus?

Katso hintasivu: Nurmikon leikkaus hinta

Saako nurmikon leikkauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta nurmikon leikkaus saa kotitalousvähennystä. Nurmikon leikkaus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 nurmikon leikkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa nurmikon leikkaamisesta

Nurmikosta tulisi kerralla leikata ainoastaan noin kolmannes pois ja mikäli nurmikko on päässyt liian pitkäksi, tulee liian pitkä nurmikko leikata useampana päivänä kerrallaan. Kun leikkaus on suoritettu, kerääntyy nurmikolle helposti leikkauksesta aiheutunutta nurmikkosilppua. Nämä leikkuujätepaakut tulee poistaa nurmikolta, jottei nurmikko kellastu.

Tavallista vakiintunutta nurmikkoa tulisi leikata noin 1-2 kertaa viikossa riippuen kasvunopeudesta. Kosteilla sekä sateisilla keleillä nurmikko kasvaa tavallista nopeammin, kun taas poutakausina nurmikon kasvaminen hidastuu. Poutakausina kannattaa vähentää myös leikkauksien määrää, jotta nurmikko kestää kuivaa kautta mahdollisimman hyvin.

Ennen talvea nurmikko kannattaa leikata melko matalaksi. Tällöin nurmisilppu voidaan jättää nurmikon sekaan, mutta suurimmat lehdet sekä paksuimmat ruohopaakut kannattaa poistaa nurmikolta. Näin nurmikon home ei jää niiden alle.

Uuden nurmikon leikkaaminen, katso vinkit

Uusi nurmikko voidaan leikata, kun se on päässyt kasvamaan 8-10 senttimetrin korkeudelle. Uusi nurmikko kannattaa leikata noin 4-5 senttimetsin korkeudelle, tällöin erilaisten rikkakasvien kehittyminen nurmikkoon on vähäisempää.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Nurmikon leikkaus

Kilpailuta nurmikon leikkaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä