Nurmikon leikkaus: tietoa

Tarvitsetko palvelua nurmikon leikkaus?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Nurmikon leikkaus

Nurmikon leikkaus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 12.05.2020 klo 17:05

Katso hintasivu:

Nurmikon leikkaus hinta

Tulossa myöhemmin!

Nurmikon leikkuu pitää pihat siistin näköisinä. Lisäksi leikattu ja hoidettu nurmikkoalue näyttää sekä tuntuu mukavalta jalkojen alla.

Minkälaisesta nurmikon leikkaamisesta onkaan kyse, löydät nurmikon leikkuutöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Nurmikon leikkaamiseen liittyy:

  • leikattavan nurmikkoalueen laajuus
  • leikkausmenetelmä
  • tarvittavat välineet ja koneet

Nurmikosta tulisi kerralla leikata ainoastaan noin kolmannes pois ja mikäli nurmikko on päässyt liian pitkäksi, tulee liian pitkä nurmikko leikata useampana päivänä kerrallaan. Kun leikkaus on suoritettu, kerääntyy nurmikolle helposti leikkauksesta aiheutunutta nurmikkosilppua. Nämä leikkuujätepaakut tulee poistaa nurmikolta, jottei nurmikko kellastu.

Tavallista vakiintunutta nurmikkoa tulisi leikata noin 1-2 kertaa viikossa riippuen kasvunopeudesta. Kosteilla sekä sateisilla keleillä nurmikko kasvaa tavallista nopeammin, kun taas poutakausina nurmikon kasvaminen hidastuu. Poutakausina kannattaa vähentää myös leikkauksien määrää, jotta nurmikko kestää kuivaa kautta mahdollisimman hyvin.

Ennen talvea nurmikko kannattaa leikata melko matalaksi. Tällöin nurmisilppu voidaan jättää nurmikon sekaan, mutta suurimmat lehdet sekä paksuimmat ruohopaakut kannattaa poistaa nurmikolta. Näin nurmikon home ei jää niiden alle.

Uusi nurmikko voidaan leikata, kun se on päässyt kasvamaan 8-10 senttimetrin korkeudelle. Uusi nurmikko kannattaa leikata noin 4-5 senttimetsin korkeudelle, tällöin erilaisten rikkakasvien kehittyminen nurmikkoon on vähäisempää.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Nurmikon leikkaamista, noin 24 km Joensuusta
Liperi

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Liperi
Jätetty
31.07.2018
Pihan tyyppi
Omakotitalon piha
Nurmikon pinta-ala
100 - 200 m2
Lisätyöt
En osaa sanoa

Nurmikon leikkaamista, noin 24 km Joensuusta

Tervehdys kaikki Pohjois-Karjalassa nurmikon leikkaamista tekevät yritykset. Nyt olisi kuulkaas sellainen tilanne, että oma ruohonleikkurimme on mennyt rikki eli sillä ei tarvittavia pihatöitä tällä hetkellä pysty tekemään.

Kyseessä on omakotitalon etu- ja takapiha, pinta-alaa en niinkään tarkaksi mene sanomaan mutta kuitenkin suuntaa antavana tietona niin tavallisella työnnettävällä ruohonleikkurilla pihan siistimiseen menee aikaa noin tunti.

Nurmikko ollut tällä hetkellä 2 viikkoa leikkaamatta, olisiko sen pituus nyt 5 - 10 cm välillä.

Soittakaa ja tulkaa tekemään!

Kilpailuta nurmikon leikkaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä