Orapihlaja-aidan leikkaus

Orapihlaja-aidan leikkaus hinta

Orapihlaja-aidan leikkaus

Paljonko maksaa orapihlaja-aidan leikkaus?

Orapihlaja-aidan leikkauksen hinta on keskimäärin 552 €

Hinnan vaihteluväli 140 € – 1 586 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Orapihlaja-aidan leikkauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Orapihlaja-aidan leikkaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 19.10.2022 klo 21:10

Orapihlaja-aitojen leikkaus maksaa keskimäärin noin 140 € – 2.300 € aidan koosta ja leikkaustavasta riippuen. Esimerkiksi 60m orapihlaja-aidan leikkaus voisi maksaa 550 € sisältäen leikkuujätteiden poisviennin.

Miten orapihlaja-aidan leikkauksen hinta muodostuu?

Orapihlaja-aidan leikkauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • orapihlaja-aidan pituus ja korkeus
  • tarvitaanko lisätarvikkeita, kuten nostoapua
  • millä tavoin orapihlaja leikataan

Orapihlaja-aita on lajike, jonka oksat ovat piikikkäitä ja jonka kasvuvauhti on usein yllättävänkin nopea. Yleisimpiä orapihlajan leikkaustyövaiheita ovat mm. aidan päällisen leikkaaminen, aitojen sivuosien leikkaus, leikattujen oksien siivoaminen sekä leikattujen oksien hävittäminen. Aidan leikkauksen yhteydessä tulee kiinnittää huomiota siihen, että aitaa pystytään leikkaamaan mahdollisimman tasaisesti. Yleensä alaosaa leikataan hieman enemmän, jotta se pysyy myös vihreänä ja tuuheana. Toisinaan orapihlaja saatetaan leikata kokonaan pois.

Saako orapihlaja-aidan leikkauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta orapihlaja-aidan leikkaus saa kotitalousvähennystä. Orapihlaja-aidan leikkaus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 orapihlaja-aidan leikkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa orapihlaja-aidan leikkaamisesta

Orapihlajat ovat pensaita tai pieniä puita, joilla on piikkiset oksat ja ne kasvattavat pieniä marjoja. Orapihlajat ovat nopeakasvuisia, joten niitä tulee leikata tarpeeksi usein. Kun leikkaus tehdään tasaisin väliajoin, näyttää aita huomattavasti siistimmältä sekä huolitellulta. Piikikkäiden oksien leikkaaminen voi tuntua hankalalta, mutta kun leikkaamisessa on käytössä oikeat työkalut sekä välineet, on aidan leikkaus huomattavasti helpompaa.

Orapihlajaa voidaan leikata sekä karsia:

  • Puutarhasaksilla
  • Sähköleikkurilla
  • Moottorisahalla

Kuinka usein aita tulisi leikata?

Orapihlaja-aita tuli leikata kerran tai kaksi vuodessa. Yleensä vanhempia aitoja, jotka ovat jo yli kymmenen vuotta vanhoja, riittää kertaleikkaus. Nuorempia orapihlajoita, jotka kasvavat huomattavasti vanhoja nopeammin, tulisi leikkaus suorittaa kaksi kertaa vuodessa.

Orapihlaja pitää kalkkipitoisesta maasta, joten mikäli aita on vasta istutettu, voidaan sen kasvua nopeuttaa lannoittamalla orapihlaja-aitaa kalkilla.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

Orapihlaja-aidan leikkaus hinta

Kilpailuta orapihlaja-aidan leikkaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä