Pihatyöt

Pihatyöt hinta

Pihatyöt

Paljonko maksaa pihatyöt?

Pihatöiden hinta on keskimäärin 1 481 €

Hinnan vaihteluväli 44 € – 8 027 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Pihatöiden hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Pihatyöt – Mitä maksaa pihatyöt?

Päivitetty: 06.11.2023 klo 14:11

Pihatyöt maksavat keskimäärin noin 50 € - 600 € pihan koosta, suoritettavasta työstä ja tarvittavista työmenetelmistä riippuen. Esimerkiksi tontin haravointi, johon kuluu työaikaa 2 tuntia, voisi maksaa 90 €. Nurmikon leikkuu omakotitalon pihalta voisi maksaa 60 €.

Miten pihatöiden hinta muodostuu?

Pihatöiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • mitä pihatyötä tehdään
  • pihatyön laajuus
  • tarvittavat välineet, koneet, materiaalit ja/tai aineet

Pihoihin tehtävät työt ovat erittäin laaja-alaisia ja vaihtelevat kustannuksiltaan huomattavasti. Pääsääntöisesti pihatyöt tehdään tuntihinnoittelulla, sillä pihojen koot voivat vaihdella kohteesta riippuen suurestikin. Tavallisesti suuremmat sekä helposti määritettävissä olevat työt voidaan tehdä urakkahinnoittelulla. Tällaisissa tilanteissa on yleensä selvillä tehtävien töiden määrä tarkasti, kuten esimerkiksi 200 metriä pensasaidan siistimistä. Tuntihinnat voivat olla alkaen 25 €/h ja urakkahinnat alkaen 200 €.

Saako pihatöistä kotitalousvähennystä?

Palvelusta pihatyöt saa kotitalousvähennystä. Pihatyöt on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 pihatöiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa pihatöistä

Pihatyöt voivat sisältää erilaiset uusien pihojen suunnittelut, joissa ammattilainen suunnittelee kiinteistöösi sopivan piha-alueen. Näiden suunnitelmien tai vaihtoehtoisesti omien suunnitelmiesi pohjalta voidaan toteuttaa piha, josta olet aina unelmoinut.

Puhekielessä pihatöillä tarkoitetaan tavallisesti normaaleja pihatöissä olevia askareita. Pihatyöt vaihtelevat aina hieman vuodenajan sekä kelien mukaan. Tavallisesti varsinkin omakotitaloasujat tekevät pihatöitä omatoimisesti, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta tai pihatöitä ei vain voida tehdä, esimerkiksi sairauden tai huonokuntoisuuden johdosta.

Kesällä tehtäviä pihatöitä ovat esimerkiksi nurmikonleikkuu, pensasaitojen tai puskien siistiminen sekä erilaisten rikkaruohojen sekä rikkakasvien kitkeminen. Talvisesongille sekä lumikeleille osuvat vastaavasti lumenluonti sekä lumien pudottaminen katoilta. Liukkailla keleillä voi tielle osua myös jäiden sulattaminen tai hiekoitus.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Pihatyöt hinta

Kilpailuta pihatyöt hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä