Asbestipurku

Asbestipurku hinta

Asbestipurku

Paljonko maksaa asbestipurku?

Asbestipurun hinta on keskimäärin 1 797 €

Hinnan vaihteluväli 528 € – 5 294 €

Vertaile alueesi asbestiyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Asbestipurun hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Asbestipurku – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 18.11.2022 klo 22:11

Asbestipurkutyöt maksavat keskimäärin noin 450 € – 25.000 € purettavasta kohteesta ja sen pinta-alasta sekä mahdollisesta näytteenottotarpeesta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon laaja asbestipurkutyö voisi maksaa 7.500 €.

Miten asbestipurun hinta muodostuu?

Asbestipurkutöiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • otetaanko asbestinäytteitä
 • mihin asbestipurku kohdistuu
 • asbestipurettavan tilan pinta-ala tai kohteiden lukumäärä

Asbestin purkutyön hinta määrittyy monien eri tekijöiden kautta, mutta hintaan vaikuttavat etenkin asbestipurun kohde sekä asbestipurkamisen määrä. Jokaisen kohteen hinta määräytyy tehtävän purkamisen laajuuden ja haastavuuden mukaan. Suoritetaanko asbestipurkutyö katolle, levyihin, lattiaan, muovimattoon tai seiniin vaikuttaa hintojen muodostumiseen. Lisäksi mistä asbestia löytyy ja kuinka paljon vaikuttaa siihen, mitkä ovat tarvittavat toimenpiteet asbestipurussa.

Saako asbestipurusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta asbestipurku saa kotitalousvähennystä. Asbestipurku on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 asbestipurun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Teetä asbestipurkutyö ammattilaisella

Asbestilla on muutamia hyviä rakennusominaisuuksia, kuten vetolujuus sekä lämmöneristävyys. Tästä syystä etenkin 1960–1980-luvulla asbestin käyttö rakentamisessa ja rakennusmateriaaleissa on ollut runsasta. Asbestin lukuisia haittoja on tiedostettu jo 1970-luvulla ja esimerkiksi asbestin käyttäminen ruiskutettuna kiellettiin kokonaan vuonna 1977. Asbestituotteiden valmistus kiellettiin vuonna 1993 ja asbestituotteiden käyttö rakentamisessa kiellettiin vuonna 1994.

Asbestipölyn haitat ovat erityisesti asbestikuituihin liittyviä ja varsinkin asbestia sisältävän materiaalin hankaus, työstö tai koskeminen voi vapauttaa kuituja hengitysilmaan. Asbestikuitujen biologinen ominaisuus on sellainen, että kuidut eivät liukene ihmiskehossa. Yleisimmät asbestikuidun aiheuttamat sairaudet ovat keuhkosyöpä, keuhkopussin tai vatsaontelon syöpä.

Asbestia sisältävät materiaalit:

 • antofylliitti
  • sementtimassat, eristemassat
 • gruneriitti
  • putkieriste, lämpökattilan eriste
 • krokidoliitti
  • ruiskutuseriste
  • tunnetaan myös nimellä ”sininen asbesti”
 • krysotiili
  • sementtituotteet, tiivisteet ja kitkapinnat
  • tunnetaan myös nimellä ”valkoinen asbesti”

Asbestipurkaja on koulutettu asbestipurkutöihin

Asbestin purkutyöt tehdään siten, että rakennustöiden työturvallisuus suunnitellaan ja toteutetaan turvallisesti ja oikeaoppisesti. Asbestin purkaminen tapahtuu aina yhden päätoteuttajan toimesta, oli se sitten rakennuttaja itse tai erikseen nimetty päätoteuttaja. Asbestipurkaja on aina henkilö, kenellä on työhön soveltuva koulutus ja varusteet.

Asbestia sisältäviä rakenteita saa purkaa ilman lupaa ainoastaan silloin, jos kyseessä on esimerkiksi omakotitaloaan itse purkava henkilö. Silti asianmukaiselta suojautumiselta on huolehdittava.

Asbestia esiintyy monissa paikoissa, myös muovimatoissa

Muovimattojen liimauksessa on mahdollisesti käytetty asbestia, varsinkin ennen vuotta 1994. Tästä syystä jos esimerkiksi asunnon lattiaa lähdetään remontoimaan, tulee ensin asbesti-muovimatto kartoittaa asbestin osalta.

Asbestin poisto muovimatosta kannattaa tehdä, vaikkakin se lisäisi hieman remontin kustannuksia.

Mineriitin purku

Mineriitin purkaminen on verrattavissa asbestin purkuun ja sen purkamisessa täytyy noudattaa vähintään samoja varotoimenpiteitä, vaikkakin se tehdään hieman erilaisilla varusteilla. Yleisiä Kodinplazan kautta kilpailutettavia mineriitin purkutöitä ovat esimerkiksi:

 • mineriittikaton purku
 • mineriittiseinän purku
 • mineriittilevyn purku

Aiheesta muualla:
Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta, Finlex
Asbestitöistä yleisesti, Työsuojeluhallinto
Asbestia sisältävien rakenteiden purku, Ympäristöhallinto
Opas asbestista - Teetä asbestipurkutyö aina kokeneella ammattilaisella (PDF), Hengitysliitto
Toimivan asbestipurun perusteet (PDF), Työturvallisuuskeskus
Korjausrakentaminen ja asbestipurkutyö, Työterveyslaitos

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

Asbestipurku hinta

Kilpailuta asbestipurku hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä