Kreosootti-purku

Kreosootti-purku hinta

Kreosootti-purku

Paljonko maksaa kreosootti-purku?

Kreosootti-purun hinta on keskimäärin 3 773 €

Hinnan vaihteluväli 1 144 € – 13 420 €

Vertaile alueesi purkuyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kreosootti-purun hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kreosootti-purku – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 25.10.2022 klo 16:10

Kreosootin purkaminen maksaa keskimäärin noin 600 € – 30.000 € kohteen tyypistä, koosta ja urakan laajuudesta riippuen. Esimerkiksi kreosootin purku kerrostaloyksiön lattiarakenteista voisi yhteensä maksaa 5.900 €.

Miten kreosootti-purun hinta muodostuu?

Yleensä järkevin tapa toimia on tehdä tarvittavat tutkimukset etukäteen, koska tutkimusten tulokset vaikuttavat kustannuksiin. Jos rakennuksen kreosoottiesiintymät ylittävät tietyt viitearvot, tulee erilaiset toimenpiteet huomioida ennalta jo suunnitteluvaiheessa. Tutkimusten avulla on myös paljon helpompi arvioida kreosootin purkamisesta aiheutuvia kustannuksia ja mikä tärkeintä, arviointi voidaan tehdä luotettavasti. Etenkin suurissa kiinteistöissä tai rakennuksissa viitteellisten tutkimusten tekeminen on entistäkin tärkeämpää, sillä tietyt tulokset voivat aiheuttaa muutoksia rakennuksen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen.

Saako kreosootti-purusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kreosootti-purku saa kotitalousvähennystä. Kreosootti-purku on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kreosootti-purun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kreosootin kapselointi ja kotelointi

Kreosoottia talossa? Haitta-aineiden, kuten kreosiitin purkamisessa tulee noudattaa erityisiä toimenpiteitä. Erilaisia työmenetelmiä ovat mm. kapselointi tai kotelointi, jolloin purkutöitä ei välttämättä tarvitse juurikaan tehdä. Tässä menetelmässä rakenteet kapseloidaan tiiviisti. Tiivistemateriaalilla oltava tarpeeksi suuri diffuusiovastus.

Kreosootin poisto, mitä muita keinoja siihen on?

Mikäli kapselointi ei ole vaihtoehto, päädytään todennäköisesti tekemään rakenteiden purku. Purkutöiden laajuus vaihtelee paljon kohteittain ja ennen purkua kannattaakin tehdä haitta-ainetutkimus. Kreosootin purkaminen tehdään yleensä ennen muita mahdollisia purkutöitä.

Kreosootti-tutkimus kannattaa tehdä

Kivihiilipiki, koliterva, karboliterva ovat kaikki erilaisia nimityksiä kreosiitille. Kun kreosiittia koskeva lakiuudistus tuli voimaan vuonna 2003, saa sitä käyttää enää rajatuissa työtehtävissä, kuten esimerkiksi satamien ja rautateiden rakentamisessa. PAH-mittaus eli kreosiitti tutkimus voidaan tehdä pääsääntöisesti kahdella eri tavalla, joista ensimmäinen on ottamalla näytteitä epäillyistä materiaaleista. Toinen tapa on ottaa näyte ilmasta. Kumpi tahansa tutkimusmenetelmä otetaan käyttöön, analysoidaan näytteet laboratoriossa. Mikäli tietyt raja- tai ohjearvot ylittyvät eli näytteistä havaitaan selkeästi kivihiilipien olemassaolo, tulee purkamisessa noudattaa erikoismenetelmiä.

Aiheesta muualla:
Kreosootin käytön rajoittaminen, Finlex
Kreosootilla kyllästetyn puun käyttö ja hävittäminen, Tukes
OVA-ohje: kreosootti, Työterveyslaitos
PAH-yhdisteiden purku, Työsuojeluhallinto
Kemiallisten epäpuhtauksien haitat sisäilmassa, Sisäilmayhdistys ry

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

Kreosootti-purku hinta

Kilpailuta kreosootti-purku hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä