Rakennuksen purkaminen

Rakennuksen purkaminen hinta

Rakennuksen purkaminen

Paljonko maksaa rakennuksen purkaminen?

Rakennuksen purkamisen hinta on keskimäärin 13 444 €

Hinnan vaihteluväli 2 640 € – 48 800 €

Vertaile alueesi purkuyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Rakennuksen purkamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Rakennuksen purkaminen – Mitä maksaa rakennuksen purkaminen?

Päivitetty: 18.11.2023 klo 13:11

Pienrakennuksen purkaminen maksaa keskimäärin noin 2.500 € – 40.000 € purkutyön kohteesta sekä purku-urakan tyypistä ja laajuudesta riippuen. Suuren liikehuoneiston purkaminen voisi maksaa noin 300.000 € – 500.000 €.

Miten rakennuksen purkamisen hinta muodostuu?

Rakennuksen purkamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • rakennuksen tai kiinteistön koko
  • pienet kohteet: omakotitalo, mökki, hirsitalo, piharakennus jne.
  • suuret kohteet: tehdas, kerrostalo, liikekiinteistö jne.
  • purkamisen laajuus
  • puretaanko osittain, sisältä vai kokonaan 

Rakennuksen purkukustannukset määrittyvät jokaisen kohteen laajuuden sekä tehtävien toimenpiteiden mukaan. Hintoihin vaikuttaa myös se kuinka paljon purettavan rakennuksen rakenteista voidaan käyttää esimerkiksi uudisrakentamisessa uudelleen.

Haluatko tietää, mitkä ovat rakennuksesi purkukustannukset tai purkamisen kustannusarvio? Tarkimman arvion rakennuspurun kuluista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako rakennuksen purkamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta rakennuksen purkaminen saa kotitalousvähennystä. Rakennuksen purkaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 rakennuksen purkamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Rakennusten purku-urakat vaihtelevat pienistä suuriin

Purku-urakat voidaan tehdä nopeimmillaan jopa päivässä, riippuen paljon siitä onko kyseessä esimerkiksi kokonaispurku vai osapurku. Nykyaikaiset ja tehokkaat purkumenetelmät mahdollistavat jätteen muodostumisen niin, että se voidaan kuljettaa suoraan pois ja lajitella oikeiden säännösten mukaisesti. Tyypillisiä purkukohteita voivat olla esimerkiksi seuraavat: asuinrakennus, toimistorakennus, ulkorakennus, hotellirakennus, sairaalarakennus, julkisrakennus jne.

Yleensä suuremmat purku-urakat aloitetaan tarvittavien lupien hankkimisella, joka onnistuu esimerkiksi oman kunnan kautta. Kun suunnittelu ja valmistelu on tehty rakennuksen purkamista varten, suljetaan ensin rakennuksen sähköt ja vedentulo.

Vanhan rakennuksen purku kannattaa tehdä oikeilla työvälineillä, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä. Purkumateriaalit sekä –jätteet tulee kuljettaa oikeisiin vastaanottopisteisiin ja jos mahdollista, kierrättää infrastruktuurirakentamisessa.

Purku-urakoiden kesto vaihtelee keskimäärin noin yhden ja 90 päivän välillä riippuen rakennuksen koosta sekä urakan suuruudesta. Mikäli epäilet, että rakennuksessasi on asbestia, saattaa se vaikuttaa purkumenetelmiin.

Rakennuspurku, voiko sen tehdä polttamalla?

Rakennuksen purku polttamalla on myös joissain tapauksissa vaihtoehto. Näissä tapauksissa pitää olla lupa paikalliselta pelastuslaitokselta ja poltto tehdään yleensä talvella tai vielä reilusti kevään puolella, turvallisuussyistä johtuen.

Aiheesta muualla:
Rakennusten purkaminen ja lajittelu, Ympäristöhallinto
Oppaita rakennusten kestävään purkamiseen, Ympäristöministeriö

Hyödyllisiä linkkejä:
Rakennuksen purkamisen lupa tai ilmoitus, Helsingin kaupunki
Purkulupa ja purkuilmoitus, Espoo
Purkamislupa ja -ilmoitus, Turku
Purkamislupa, Tampere
Purkamislupa, Oulu

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Rakennuksen purkaminen hinta

Kilpailuta rakennuksen purkaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä