Rakennuksen purkaminen

Rakennuksen purkaminen – Mitä tarkoittaa rakennuksen purkaminen?

Rakennuksen purkaminen

Tarvitsetko palvelua rakennuksen purkaminen?

Kilpailuta rakennuksen purkaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Rakennuksen purkaminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 20.05.2023 klo 09:05

Erilaisten kiinteistöjen tai rakennusten purku ja purkutyöt, myös rakennuspurku, saattavat tulla ajankohtaiseksi, kun vanhaa rakennusta ei ole enää järkevä kunnostaa tai sen tilalle rakennetaan kokonaan uusi rakennus.

Purettava rakennus voi olla esimerkiksi suuri kerrostalo, pienikokoinen varasto tai vaikkapa vanha navetta – ja kaikkea näiden väliltä.

Mitä maksaa rakennuksen purkaminen?

Katso hintasivu: Rakennuksen purkaminen hinta

Saako rakennuksen purkamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta rakennuksen purkaminen saa kotitalousvähennystä. Rakennuksen purkaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 rakennuksen purkamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Rakennusten purku-urakat vaihtelevat pienistä suuriin

Purku-urakat voidaan tehdä nopeimmillaan jopa päivässä, riippuen paljon siitä onko kyseessä esimerkiksi kokonaispurku vai osapurku. Nykyaikaiset ja tehokkaat purkumenetelmät mahdollistavat jätteen muodostumisen niin, että se voidaan kuljettaa suoraan pois ja lajitella oikeiden säännösten mukaisesti. Tyypillisiä purkukohteita voivat olla esimerkiksi seuraavat: asuinrakennus, toimistorakennus, ulkorakennus, hotellirakennus, sairaalarakennus, julkisrakennus jne.

Yleensä suuremmat purku-urakat aloitetaan tarvittavien lupien hankkimisella, joka onnistuu esimerkiksi oman kunnan kautta. Kun suunnittelu ja valmistelu on tehty rakennuksen purkamista varten, suljetaan ensin rakennuksen sähköt ja vedentulo.

Vanhan rakennuksen purku kannattaa tehdä oikeilla työvälineillä, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä. Purkumateriaalit sekä –jätteet tulee kuljettaa oikeisiin vastaanottopisteisiin ja jos mahdollista, kierrättää infrastruktuurirakentamisessa.

Purku-urakoiden kesto vaihtelee keskimäärin noin yhden ja 90 päivän välillä riippuen rakennuksen koosta sekä urakan suuruudesta. Mikäli epäilet, että rakennuksessasi on asbestia, saattaa se vaikuttaa purkumenetelmiin.

Rakennuspurku, voiko sen tehdä polttamalla?

Rakennuksen purku polttamalla on myös joissain tapauksissa vaihtoehto. Näissä tapauksissa pitää olla lupa paikalliselta pelastuslaitokselta ja poltto tehdään yleensä talvella tai vielä reilusti kevään puolella, turvallisuussyistä johtuen.

Aiheesta muualla:
Rakennusten purkaminen ja lajittelu, Ympäristöhallinto
Oppaita rakennusten kestävään purkamiseen, Ympäristöministeriö

Hyödyllisiä linkkejä:
Rakennuksen purkamisen lupa tai ilmoitus, Helsingin kaupunki
Purkulupa ja purkuilmoitus, Espoo
Purkamislupa ja -ilmoitus, Turku
Purkamislupa, Tampere
Purkamislupa, Oulu

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Rakennuksen purkaminen

Kilpailuta rakennuksen purkaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä