Korjausrakentaminen

Korjausrakentaminen hinta – Mitä maksaa korjausrakentaminen?

Korjausrakentaminen

Paljonko maksaa korjausrakentaminen?

Korjausrakentamisen hinta on keskimäärin 7 134 €

Hinnan vaihteluväli 42 € – 21 838 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Korjausrakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Korjausrakentaminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 22.05.2023 klo 16:05

Saneeraustyöt maksavat pienkohteissa keskimäärin noin 1.000 € – 50.000 € ja suuremmissa kohteissa keskimäärin 40.000 € – 1.500.000 € rakennuksen koosta ja tyypistä sekä urakan laajuudesta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon kokonaisvaltainen sisätilojen kunnostus voisi maksaa 12.000 € ja taloyhtiön kattopintojen uusiminen 45.000 €.

Miten korjausrakentamisen hinta muodostuu?

Korjausrakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • kiinteistön tai rakennuksen tyyppi
 • korjaus- tai muutostöiden laajuus

Korjaus- eli rakennussaneeraus on itsessään niin laaja konsepti, että hinnat erilaisten projektien välillä voivat vaihdella hyvinkin paljon. Toteutuneita hintoja voit tarkastella tältä sivulta ja halutessasi tarkimman hinta-arvion omasta saneerausurakastasi saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Karkeiden ja suuntaa antavien kustannusten arvioinnissa voidaan aina käyttää rakennuksen tai kiinteistön tyyppiä eli onko kyseessä mahdollisesti pientalo, kuten omakoti- tai paritalo vai kenties suurempi kohde, kuten rivitaloyhtiö tai kerrostaloyhtiö. Tyypin lisäksi merkittävässä roolissa on muutos- tai korjaustöiden laajuus eli mitä itse kohteessa tehdään. Yleisimmin korjausrakennuttaminen liittyy esimerkiksi LVI-verkostoon, rakennuksen julkisivuun, energiatehokkuuteen tai erilaisiin rakenteellisiin parannuksiin tai muutoksiin sisätiloissa. Myös toteutustavat ja –menetelmät voivat vaihdella esimerkiksi sen mukaan halutaanko kohteen ominaisuuksia esimerkiksi kasvattaa, muuttaa, uudistaa tai mahdollisesti entisöidä.

Saako korjausrakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta korjausrakentaminen saa kotitalousvähennystä. Korjausrakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 korjausrakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Määräykset voivat vaihdella alueittain

Usein projektien laajuuden kasvaessa myös luvanvaraisuus kasvaa. Viranomaiset antavat valtakunnallisesti erilaisia suosituksia sekä määräyksiä, jotka voivat paikkakunta- ja kaupunkikohtaisesti vaihdella suurestikin eri alueiden välillä. Hyvin monissa tilanteissa määräyksiä on mahdollista kuitenkin soveltaa. Tärkeintä on pitää mukana tietynlainen maalaisjärki – esimerkiksi kiinteistön energiasaneerausta ei kannata tehdä, mikäli sen takaisinmaksuaika ylittää 30 vuotta.

Suunnittelu antaa hyvät lähtökohdat

Kuten monissa muissakin urakoissa, myös kokonaisvaltaisemmissa saneerauksissa suunnittelu toimii hyvänä perustana halutulle lopputulokselle. Riippuen tilanteesta, suunnitelmat voidaan toteuttaa pitkälti omatoimisesti, mutta myös ulkopuolisen konsultin käyttö on mahdollista. Etupainotteiset saneeraukset voidaan suunnitella yleensä rauhassa ja harkintaa käyttäen, kun taas esimerkiksi jo tapahtunut kosteusvahinko saattaa kiirehdyttää suunnitelmien laatimista.

Lisätietoa korjausrakentamisesta

Saneeraustöitä voidaan tehdä lukuisissa erilaisissa kohteissa sekä erilaisin menetelmin. Myös talotekniikan osalta käsiteltävät osa-alueet ovat hyvin laajat ja monipuoliset. Katso tästä yleisimpiä käsitteitä sekä kohteita:

 • energiatehokkuus
  • esimerkiksi muuttuneet ja jatkuvasti kehittyvät energiamääräykset voivat antaa tiukempia vaatimuksia kiinteistöjen energiatehokkuudelle
  • osa-alueita saattavat olla esimerkiksi eristäminen tai lämmöneristys
 • LVI + märkätilat
  • kiinteistön lämmitysjärjestelmä, vesiputket, ilmanvaihto ja kylpyhuoneet
  • samalla voidaan kunnostaa tai uusia joko yksittäisiä elementtejä tai kaikki kerralla
 • julkisivut
  • voi liittyä esimerkiksi verhoilun tai ulkopinnan suojaukseen tai kokonaisvaltaiseen uusimiseen
 • katot
  • kattojen rooli kiinteistöjen oikeanlaisessa toimivuudessa on merkittävä
  • hyvä ja ehjä katto suojaa kosteudelta, auringolta ja tuulelta

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Korjausrakentaminen hinta

Kilpailuta korjausrakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä