Kosteusvaurion korjaus

Kosteusvaurion korjaus hinta

Kosteusvaurion korjaus

Paljonko maksaa kosteusvaurion korjaus?

Kosteusvaurion korjauksen hinta on keskimäärin 4 164 €

Hinnan vaihteluväli 228 € 30 500 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

kosteusvaurion korjauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa kosteusvaurion korjaus?

Päivitetty: 13.05.2024 klo 13:05

Kosteusvaurion korjauttaminen maksaa keskimäärin noin 1.500 € – 20.000 € kohteesta, vaurion tyypistä ja laajuudesta sekä materiaalikuluista riippuen.

Miten kosteusvaurion korjauksen hinta muodostuu?

Kosteusvaurion korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • millaisesta kosteusvauriosta on kyse
  • mikä on aiheuttanut kosteusvauriot
  • mitä korjaustoimenpiteitä tarvitaan
  • purku– ja asennuskustannukset sekä uudet materiaalit

Yleisimpiä kosteusvaurioiden korjaukseen liittyviä työvaiheita:

  • kosteusmittausten tekeminen
  • kosteusvahinkokartoituksen tekeminen
  • kosteusvahingon eristäminen
  • muiden kohteiden suojaukset
  • vaurioituneiden rakenteiden purkaminen
  • kosteusvaurion aiheuttaneen vian korjaaminen

On hyvä tietää, että joissakin kosteusvauriotilanteissa vakuutusyhtiöt saattavat pyytää erillistä kosteusvaurion korjausyhtiön tutkimusta ennen korvauksia. Kosteusvaurion korjaus tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun vahinko on havaittu.

Kun huomaat kosteusvahingon tai epäilet sellaisen olemassa oloa, kannattaa tilata paikalle kosteusvahinkokartoituksia tekevä henkilö. Mittausten ja kartoitusten jälkeen voidaan analysoida minkälaisesta kosteusvauriosta on kyse ja mikä sen on aiheuttanut.

Saako kosteusvaurion korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kosteusvaurion korjaus saa kotitalousvähennystä. Kosteusvaurion korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 kosteusvaurion korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa kosteusvaurion korjaamisesta

Tavallisesti kosteusongelma ja –vauriot huomataan vasta pitkän ajan kuluttua vahingon syntymisestä, sillä kosteusvauriot saattavat olla kiinteistön rakenteissa piilossa useita vuosia – jopa kymmeniä vuosia. Mikäli kosteusongelma ei ole näkyvillä, niin sitä aletaan tutkimaan ja huomataan vasta kun kiinteistöä käyttävät ihmiset alkavat saamaan sairastelemaan tai huomataan selvää ummehtunutta hajua sisäilmassa. Kosteusvaurioita voi tapahtua useista eri syistä, eivätkö asunnossa asuvat ihmiset voi useinkaan välttyä kosteusvaurioilta, sillä kosteusongelma aiheutuu usein salakavalasti rakennuksen rakenteissa olevien puutteiden vuoksi. Esimerkiksi huonosti tehdyt tai kokonaan puuttuvat salaojat aiheuttavat rakennuksen alapuolella olevan maaperän kostumisen, mikä nousee alapohjaa ja mahdollisesti seinärakenteisiin – aiheuttaen laajoja kosteusvaurioita kiinteistölle.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sokkelin korjaus hinta Hometalon korjaus hinta Peruskorjaus hinta Kaakelisaumojen korjaus hinta Vesivahingon korjaus hinta Rappauksen korjaus hinta Alapohjan korjaus hinta Betonin korjaus hinta Perustusten korjaus hinta Kopolaatan korjaus hinta Valesokkelin korjaus hinta
Kosteusvaurion korjaus hinta

Kilpailuta kosteusvaurion korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä