Laattaperustus: tietoa

Tarvitsetko palvelua laattaperustus?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Laattaperustus

Laattaperustus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Katso hintasivu:

Laattaperustus hinta

Tulossa myöhemmin!

Laattaperustaminen on tapa toteuttaa rakennuksen tai rakennelman perustukset. Laattaperustuksessa rakennukselle tehdään pohjalaatta, jonka reunat rakennetaan yleensä vahvemmiksi reunavahvistuksen avulla.

Riippumatta siitä, millaisen laattaperustuksen tekemisestä onkaan kyse, Kodinplazasta löydät tarvitsemasi ammattilaisen kätevästi. Laattaperustuksen tekemiseen liittyy:

  • laattaperustuksen suunnitteleminen sekä kestävyyden arviointi
  • alueen raudoittaminen sekä muiden pohjatöiden tekeminen
  • laatan tekeminen, eli valaminen sekä kuivattaminen

Perustuksen tarkoituksena on kannatella rakennuksen painoa sekä jakaa se mahdollisimman tasaisesti maaperään. Perustuksen huolellinen sekä ammattimainen tekeminen on rakentamisessa tärkeää, jotta siitä saadaan mahdollisimman kestävä sekä pitkäikäinen.

Laattaperustusta käytetään erityisesti kohteissa, joissa maaperän kantavuus on kohtalaista tai heikkoa. Laattaperustusta voidaan käyttää myös rakennuspaikoissa, joissa maaperä on kovaa eikä kaivaminen ole helppoa. Laatan tarkoituksena on jakaa rakennelman tai rakennuksen paino koko laatan alueelle, joka on tärkeää erityisesti pehmeille maaperille rakennettaessa.

Laatan reunaan tehdään yleensä reunavahvistus. Vahvistuksen tarkoituksena on estää laatan liikkuminen sekä parantaa laatan kestävyyttä rakennuksen kuormalta, kuten seiniltä. Reunavahvistuksen avulla saadaan laatalle myös lisää korkeutta.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta laattaperustus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä