Pilariperustus

Pilariperustus

Pilariperustus

Tarvitsetko palvelua pilariperustus?

Kilpailuta pilariperustus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Pilariperustus – Mitä tarkoittaa pilariperustus?

Päivitetty: 12.09.2023 klo 11:09

Erilaiset pilariperustukset soveltuvat etenkin kuormaltaan pienemmille rakennuksille ja rakennelmille. Perustuspilarit voidaan asentaa esimerkiksi mökin, pihasaunan, terassin, loma-asunnon tai vaikkapa pienen omakotitalon pohjaksi.

Mitä maksaa pilariperustus?

Katso hintasivu: Pilariperustus hinta

Saako pilariperustuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta pilariperustus saa kotitalousvähennystä. Pilariperustus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 pilariperustusten kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Pilarit sopivat etenkin kalliolle

Kun lähdetään miettimään erilaisia perustamistapoja, tulisi ensin hankkia riittävät tiedot maaperän ominaisuuksista, kuten sen routivuudesta ja kantavuudesta. Yleensä pilarit sopivat hyvin kallion päälle, sillä kyseessä on ominaisuuksiltaan kantava maaperä. Esimerkiksi noin 25–35% Suomessa vuosittain rakennettavista mökeistä perustetaan pilareiden avulla. Niiden valintaa puoltavat esimerkiksi helppous sekä kustannustehokkuus.

Pilareiden käyttökohteita

Pilareita voidaan käyttää siis monipuolisesti useissa eri kohteissa, kunhan rakennelman tai rakennuksen synnyttämät painokuormat eivät ole liian suuria. Katso tästä muutamia havainnollistavia kohteita, joihin pilariperustaminen voisi sopia:

 • mökki tai kesämökki
  • yleensä mökin paino on normaaleita rakennuksia kevyempi johtuen pienemmästä pinta-alasta sekä pienemmästä eristystarpeesta
 • varasto
  • varastolle pilarit sopivat myös hyvin, mikäli maaperä siihen vain soveltuu
  • yhtenä plussana on myös varaston rakenteiden tuulettuminen, sillä varasto on irti maanpinnasta
 • terassi
  • etenkin suurempikokoisten terassien kohdalla tämä perustustapa on hyvä vaihtoehto, sillä se luo terassille vahvan ja kestävän pohjan

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Pilariperustus

Kilpailuta pilariperustus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä