Portaiden kunnostus

Portaiden kunnostus hinta

Portaiden kunnostus

Paljonko maksaa portaiden kunnostus?

Portaiden kunnostuksen hinta on keskimäärin 1 560 €

Hinnan vaihteluväli 264 € – 3 172 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Portaiden kunnostuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Portaiden kunnostus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 17.11.2022 klo 15:11

Portaiden kunnostaminen maksaa keskimäärin noin 1.200 € – 4.000 € portaiden koosta, kunnosta, materiaalista ja tarvittavien korjaustöiden määrästä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon puuportaiden korjaus sisältäen kaksi uutta porraslankkua voisi yhteensä maksaa 2.800 €.

Miten portaiden kunnostuksen hinta muodostuu?

Portaiden kunnostuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • millaisessa kunnossa portaat ovat
  • tarvittavien kunnostustoimenpiteiden määrä
  • portaiden koko sekä monimutkaisuus
  • kunnostamiseen käytetty aika
  • tarvittavat materiaalit sekä tarvikkeet

Portaiden kunnostamisen suurimmat kustannukset tulevat yleensä käytetystä työajasta. Lähtökohtaisesti mitä huonokuntoisemmat sekä kuluneemmat portaat ovat, sitä enemmän työaikaa niiden kunnostaminen vie. Mikäli portaista voidaan irrottaa osia, kuten kaiteita, helpottaa se yleensä kunnostustyön tekemistä ja alentaa siten hintaa. Rappusten kunnostaminen on työlästä ja aikaa vievää. Kunnostuksen kesto riippuu erityisesti rappusten lähtötilanteen kunnosta, rakenteesta sekä tyylistä.

Saako portaiden kunnostuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta portaiden kunnostus saa kotitalousvähennystä. Portaiden kunnostus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 portaiden kunnostuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kuluneiden portaiden kunnostaminen

Rappusten puupinnat kuluvat helposti, erityisesti mikäli ne ovat kovalla kulutuksella. Pikkuhiljaa puupinta alkaa näyttää kulumat sekä jatkuvan käytön jäljet. Hiekka, pienet kivet sekä muut jalanpohjissa olevat epäpuhtaudet syövät pintaa sekä naarmuttavat puuta.

Puurappusten kunnostamisella voidaan portaista saada taas uudenveroiset. Kunnostamiseen voi kuulua esimerkiksi portaiden osien vaihtamista tai rappusten hiontaa sekä käsittelyä. Kunnostaminen on helpompaa, jos esimerkiksi rappusien kaiteita tai muita koristeita voidaan purkaa, erityisesti tämä helpottaa pääsyä pieniin koloihin tai nurkkiin.

Portaiden pintakäsittely kunnostuksen yhteydessä

Tavallisesti portaat jätetään puunväriseksi ainoastaan lakkaamalla portaan puuosat. Kunnostamisen yhteydessä voidaan portaat kuitenkin myös pintakäsitellä uudella värillä. Kun kunnostamisessa hiotaan portaat, saadaan pintakäsittelylle mahdollisimman hyvin tarttuva pohja. Maalipinta tekee portaista modernit sekä se antaa portaille vielä paljon käyttöikää.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Aiheeseen liittyviä hintoja

Hirsityöt hinta

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Portaiden kunnostus hinta

Kilpailuta portaiden kunnostus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä