Portaiden kunnostus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 04.05.2022 klo 11:05

Vanhojen portaiden sekä rappusten kunnostaminen, korjaus, vaihto tai uusiminen saattaa tarkoittaa kokonaisvaltaista remonttia tai vaikkapa vain pintakäsittelyä.

Kunnostus voidaan tehdä kaikille portaikoille, oli kyseessä sitten ulkona olevat betoniportaat tai vaikkapa rintamamiestalon sisäportaat.

Portaiden kunnostaminen maksaa keskimäärin noin 1.200 € – 4.000 € portaiden koosta, kunnosta, materiaalista ja tarvittavien korjaustöiden määrästä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon puuportaiden korjaus sisältäen kaksi uutta porraslankkua voisi yhteensä maksaa 2.800 €.

Portaiden kunnostuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • millaisessa kunnossa portaat ovat
  • tarvittavien kunnostustoimenpiteiden määrä
  • portaiden koko sekä monimutkaisuus
  • kunnostamiseen käytetty aika
  • tarvittavat materiaalit sekä tarvikkeet

Portaiden kunnostamisen suurimmat kustannukset tulevat yleensä käytetystä työajasta. Lähtökohtaisesti mitä huonokuntoisemmat sekä kuluneemmat portaat ovat, sitä enemmän työaikaa niiden kunnostaminen vie. Mikäli portaista voidaan irrottaa osia, kuten kaiteita, helpottaa se yleensä kunnostustyön tekemistä ja alentaa siten hintaa. Rappusten kunnostaminen on työlästä ja aikaa vievää. Kunnostuksen kesto riippuu erityisesti rappusten lähtötilanteen kunnosta, rakenteesta sekä tyylistä.

Rappusten puupinnat kuluvat helposti, erityisesti mikäli ne ovat kovalla kulutuksella. Pikkuhiljaa puupinta alkaa näyttää kulumat sekä jatkuvan käytön jäljet. Hiekka, pienet kivet sekä muut jalanpohjissa olevat epäpuhtaudet syövät pintaa sekä naarmuttavat puuta.

Puurappusten kunnostamisella voidaan portaista saada taas uudenveroiset. Kunnostamiseen voi kuulua esimerkiksi portaiden osien vaihtamista tai rappusten hiontaa sekä käsittelyä. Kunnostaminen on helpompaa, jos esimerkiksi rappusien kaiteita tai muita koristeita voidaan purkaa, erityisesti tämä helpottaa pääsyä pieniin koloihin tai nurkkiin.

Tavallisesti portaat jätetään puunväriseksi ainoastaan lakkaamalla portaan puuosat. Kunnostamisen yhteydessä voidaan portaat kuitenkin myös pintakäsitellä uudella värillä. Kun kunnostamisessa hiotaan portaat, saadaan pintakäsittelylle mahdollisimman hyvin tarttuva pohja. Maalipinta tekee portaista modernit sekä se antaa portaille vielä paljon käyttöikää.

Palvelusta portaiden kunnostus saa kotitalousvähennystä. Portaiden kunnostus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 portaiden kunnostuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu portaiden kunnostuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile portaiden kunnostuksesta Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta portaiden kunnostus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä