Timanttityöt

Timanttityöt hinta – Mitä maksaa timanttityöt?

Timanttityöt

Paljonko maksaa timanttityöt?

Timanttitöiden hinta on keskimäärin 717 €

Hinnan vaihteluväli 30 € – 1 830 €

Vertaile alueesi rakennusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Timanttitöiden hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Timanttityöt – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 04.04.2023 klo 17:04

Timanttityön hinta on keskimäärin noin 330 € – 10.000 € työn tyypistä ja leikattavasta materiaalista sekä määrästä riippuen. Esimerkiksi läpivientien tekeminen omakotitalon betoniseiniin voisi maksaa 900 €.

Miten timanttitöiden hinta muodostuu?

Timanttityön hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • timanttityön tyyppi: sahaus, poraus jne.
 • työstettävä materiaali: kivi, betoni jne.
 • läpiviennin halkaisija ja syvyys (poraus)
 • materiaalin paksuus ja juoksumetrit (sahaus)

Timanttitöiden hinnasto vaihtelee ensinnäkin timanttityön tyypin perusteella eli onko kyseessä poraus- vai sahaustyö. Porauksella tehdään tyypillisesti läpivientejä ja sahauksella aukkoja, mutta timanttityökalujen käyttö on mahdollista myös muilla tavoin. Kustannuksia arvioitaessa olisi hyvä selvittää ainakin työstettävä materiaali sekä kuinka paksu se on. Tämän jälkeen hintoihin vaikuttavat eniten läpiviennin halkaisija tai sahattavat juoksumetrit.

Saako timanttitöistä kotitalousvähennystä?

Palvelusta timanttityöt saa kotitalousvähennystä. Timanttityöt on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 timanttitöiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Timanttitöitä kaikkialla Suomessa

Timanttityö voidaan tehdä esimerkiksi timanttiporalla tai timanttisahalla. Poralla voidaan porata mm. pyöreitä reikiä läpivientejä varten. Sahalla voidaan tehdä esimerkiksi aukko esimerkiksi läpikulkua varten. Kodinplazan avulla löydät timanttitöiden spesialistit mihin tahansa työmaalle ja mihin tahansa tehtävään koko Suomen alueella.

Lisätietoja timanttitöistä

Mihin kaikkeen timanttileikkausta voi hyödyntää? Seuraava listaus ei ole kaiken kattava, mutta se antaa suuntaa yleisimmistä töistä:

 • mittatarkka läpivienti
  • etenkin pyöreät ja mittatarkat reiät esimerkiksi betonielementtiin mahdollistavat mm. vesiputkien tai sähkökaapeleiden läpiviennin kerrosten tai huoneistojen välillä
  • timanttiporausta on erityisen mielekästä hyödyntää jälkikäteen, sillä läpivientien mitoittaminen rakennus- tai valuvaiheessa on yleensä hankalaa eikä muutoksille ole juurikaan varaa
 • siisti suorakaiteen muotoinen aukko
  • timanttisahalla voidaan laajentaa esimerkiksi ovi- tai ikkuna-aukkoa suuremmaksi tai tehdä kokonaan uusi kulkuaukko esimerkiksi portaita varten kerrosten välillä
 • tarkka ja siisti roilo
  • jos esimerkiksi sähköjohtoja ei haluta asentaa pinta-asennuksena, voidaan ne sijoittaa roiloon piiloon
  • ajan saatossa kaikki rakenteet elävät ainakin jonkin verran ja timanttisahalla voidaan leikata myös liikuntasaumoja

Timanttileikkauksia suoritetaan etenkin koviin materiaaleihin, kuten betoniin, kiveen, tiileen tai asfalttiin. Monissa tapauksissa timanttitöiden teettäminen on kustannustehokkain ja monesti myös ainoa järkevä ratkaisua kovien materiaalien muokkaamisessa halutunlaisiksi.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Timanttityöt hinta

Kilpailuta timanttityöt hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä