Uima-altaan rakentaminen

Uima-altaan rakentaminen hinta

Uima-altaan rakentaminen

Paljonko maksaa uima-altaan rakentaminen?

Uima-altaan rakentamisen hinta on keskimäärin 4 500 €

Hinnan vaihteluväli 2 200 € – 9 760 €

Vertaile alueesi rakennusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Uima-altaan rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Uima-altaan rakentaminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 15.03.2023 klo 11:03

Uima-altaan rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 4.500 € – 20.000 € altaan tyypistä, koosta ja varustelusta riippuen. Esimerkiksi betonivalettu allas voisi ilman lisätöitä maksaa 9.000 €. 

Miten uima-altaan rakentamisen hinta muodostuu?

Uima-altaan rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • millainen uima-allas rakennetaan
 • mitä työvaiheita uima-altaan rakentamiseen käytetään
 • kuinka kauan rakentamiseen kuluu aikaa
 • mitä hankintoja, tarvikkeita sekä asennusmateriaaleja käytetään

Suurimmat kustannukset uima-altaan rakentamisessa tulevat yleensä maanmuokkaustöistä sekä itse altaasta. Uima-allas voidaan rakentaa oikeastaan maaperästä riippumatta, mutta kallioiselle tai vaihtelevalle maaperälle uima-altaan rakennus on huomattavasti kalliimpaa. Valmisaltaan hankkiminen on myös yleensä huomattavasti edullisempaa, kuin kokonaan uuden altaan valaminen tai harkotus.

Uima-allas on helposti pihan kohokohta, eikä sen rakentaminen ole välttämättä niin hintavaa kuin monesti luullaan. Ylläpitokustannuksetkin tulevat yleensä pelkästään tarvittavista kemikaaleista, sillä allasta ei tarvitse tavallisesti edes tyhjentää talveksi.

Yleisimpiä uima-altaan rakentamiseen liittyviä työvaiheita:

 • uima-altaan suunnittelu
 • uima-altaan sijainnin valitseminen
 • maanmuokkaus sekä pohjatöiden tekeminen
 • altaan routaeristys
 • valu-, harkotus- tai valmiin altaan asennustyö
 • uima-altaan laitteiston tai lisäominaisuuksien asennukset
 • veden kierron toteuttaminen
 • lisäominaisuuksien, kuten terassien rakennus 

Saako uima-altaan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta uima-altaan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoja uima-altaan rakentamisesta

Oleellinen asia uima-altaan rakentamisessa on altaan sekä sen sijainnin valitseminen. Uima-altaan ominaisuudet sekä sen tarvitsemat laitteet voivat vaikuttaa altaan lopulliseen sijoituspaikkaan. Erilaisia allasmalleja sekä muotoja on kuitenkin saatavilla useita erilaisia, joten sopivan uima-altaan löytyminen pitäisi onnistua helposti. 

Sijainnin lisäksi uima-altaan sijoittamistapa sekä maaperän kantavuus on syytä selvittää, sillä täytettynä uima-allas voi painaa huomattavan paljon. Kaivamalla uima-allas maahan, eli ns. upottamalla, voidaan uima-altaan painoa helpommin jakaa suuremmalle alueelle.

Uima-allas voidaan rakentaa itse:

 • valamalla betonista
 • muuraamalla harkoista
 • valmisaltaita käyttämällä

Uima-altaan pohjatöiden tekeminen

Uima-altaan rakentamisessa, kuten monessa muussakin rakennusprojektissa, vaikuttaa pohjatöiden huolellinen tekeminen uima-altaan lopputulokseen sekä käyttöikään. Upotettu allas vaatii esimerkiksi yleensä valetun pohjan tai tukimuurin. Tasaisen sekä routimattoman pohjan tekeminen on oleellisessa osassa uima-altaan rakentamista. Uima-altaan ympärille voidaan rakentaa esimerkiksi terassi tai muu alue, joka pitkässä juoksussa helpottaa myös uima-altaan siivoamista. Mikäli altaaseen joutuu suurempia kiviä tai muita teräviä esineitä, voivat ne aiheuttaa uima-altaan pohjalle vahinkoa.

Uima-altaat vaativat veden kierrätysjärjestelmän asennuksen toimiakseen kunnolla. Myös valaistuksen tai veden lämmityslaitteiston asentaminen on mahdollista.

Uima-altaan kunnossapito

Uima-altaan kunnossapidossa oleellista on, että uima-allas tyhjennetään roskista sekä esimerkiksi lehdistä tarpeeksi usein, myös suodatinjärjestelmän suodattimien vaihto tai puhdistus kannattaa suorittaa tarpeeksi usein. Vesi voidaan pitää puhtaana kloorin avulla ja sen pitoisuutta kannattaakin tarkkailla aktiivisesti.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

Uima-altaan rakentaminen hinta

Kilpailuta uima-altaan rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä