Uima-altaan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua uima-altaan rakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi rakennusyritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Uima-altaan rakentaminen

Teetä uima-altaan rakennusprojekti ammattilaisella

Uima-allas on pihan kohokohta, erityisesti kuumina hellepäivinä. Uima-allas voidaan rakentaa maastosta riippumatta, kunhan tilaa altaalle sekä sen vaatimille laitteille löytyy.

Vertaile uima-altaiden rakennustöitä tekevät yritykset helposti

Riippumatta siitä, millaisen uima-altaan rakentamisesta onkaan kyse, löydät uima-altaiden tekemiseen erikoistuneet ammattilaiset Kodinplazasta. Mitä uima altaan rakentamiseen liittyy:

  • huolellinen suunnittelutyö
  • uima-altaan sekä sen vaatimien laitteiden asennus
  • mahdollisten lisärakenteiden tekeminen
Aiheeseen Uima-altaan rakentaminen liittyviä sivuja

Lisätietoja uima-altaan rakentamisesta

Oleellinen asia uima-altaan rakentamisessa on altaan sekä sen sijainnin valitseminen. Uima-altaan ominaisuudet sekä sen tarvitsemat laitteet voivat vaikuttaa altaan lopulliseen sijoituspaikkaan. Erilaisia allasmalleja sekä muotoja on kuitenkin saatavilla useita erilaisia, joten sopivan uima-altaan löytyminen pitäisi onnistua helposti. 

Sijainnin lisäksi uima-altaan sijoittamistapa sekä maaperän kantavuus on syytä selvittää, sillä täytettynä uima-allas voi painaa huomattavan paljon. Kaivamalla uima-allas maahan, eli ns. upottamalla, voidaan uima-altaan painoa helpommin jakaa suuremmalle alueelle.

Uima-allas voidaan rakentaa itse:

  • valamalla betonista
  • muuraamalla harkoista
  • valmisaltaita käyttämällä

Uima-altaan pohjatöiden tekeminen

Uima-altaan rakentamisessa, kuten monessa muussakin rakennusprojektissa, vaikuttaa pohjatöiden huolellinen tekeminen uima-altaan lopputulokseen sekä käyttöikään. Upotettu allas vaatii esimerkiksi yleensä valetun pohjan tai tukimuurin. Tasaisen sekä routimattoman pohjan tekeminen on oleellisessa osassa uima-altaan rakentamista. Uima-altaan ympärille voidaan rakentaa esimerkiksi terassi tai muu alue, joka pitkässä juoksussa helpottaa myös uima-altaan siivoamista. Mikäli altaaseen joutuu suurempia kiviä tai muita teräviä esineitä, voivat ne aiheuttaa uima-altaan pohjalle vahinkoa.

Uima-altaat vaativat veden kierrätysjärjestelmän asennuksen toimiakseen kunnolla. Myös valaistuksen tai veden lämmityslaitteiston asentaminen on mahdollista.

Uima-altaan kunnossapito

Uima-altaan kunnossapidossa oleellista on, että uima-allas tyhjennetään roskista sekä esimerkiksi lehdistä tarpeeksi usein, myös suodatinjärjestelmän suodattimien vaihto tai puhdistus kannattaa suorittaa tarpeeksi usein. Vesi voidaan pitää puhtaana kloorin avulla ja sen pitoisuutta kannattaakin tarkkailla aktiivisesti.

uima-altaan rakennus, sisäuima-altaan rakentaminen

uima-altaan teko, pihauima-altaan rakentaminen

uima-allas rakentaminen

Uima-altaat rakennetaan tyypillisesti sisälle tai ulos. Kodinplazan kautta saat yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kilpailuta uima-altaan rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä