Uima-altaan rakentaminen

Uima-altaan rakentaminen

Uima-altaan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua
Uima-altaan rakentaminen?

Kilpailuta uima-altaan rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa uima-altaan rakentaminen?

Päivitetty: 15.04.2024 klo 14:04

Erilaiset uima-altaat ja kahluualtaat tuovat elämään paljon iloa. Uima-altaan perustukset, rakennus, teko tai asennus voidaan tehdä niin sisälle kuin ulos.

Kohteesta riippuen rakennettava uima-allas voi olla esimerkiksi aikuisten iso teräspeltiallas lämmityksellä tai vaikkapa pieni ja kovamuovinen perheallas maahan upotettuna.

Mitä maksaa uima-altaan rakentaminen?

Katso hintasivu: Uima-altaan rakentaminen hinta

Saako uima-altaan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta uima-altaan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoja uima-altaan rakentamisesta

Oleellinen asia uima-altaan rakentamisessa on altaan sekä sen sijainnin valitseminen. Uima-altaan ominaisuudet sekä sen tarvitsemat laitteet voivat vaikuttaa altaan lopulliseen sijoituspaikkaan. Erilaisia allasmalleja sekä muotoja on kuitenkin saatavilla useita erilaisia, joten sopivan uima-altaan löytyminen pitäisi onnistua helposti. 

Sijainnin lisäksi uima-altaan sijoittamistapa sekä maaperän kantavuus on syytä selvittää, sillä täytettynä uima-allas voi painaa huomattavan paljon. Kaivamalla uima-allas maahan, eli ns. upottamalla, voidaan uima-altaan painoa helpommin jakaa suuremmalle alueelle.

Uima-allas voidaan rakentaa itse:

  • valamalla betonista
  • muuraamalla harkoista
  • valmisaltaita käyttämällä

Uima-altaan pohjatöiden tekeminen

Uima-altaan rakentamisessa, kuten monessa muussakin rakennusprojektissa, vaikuttaa pohjatöiden huolellinen tekeminen uima-altaan lopputulokseen sekä käyttöikään. Upotettu allas vaatii esimerkiksi yleensä valetun pohjan tai tukimuurin. Tasaisen sekä routimattoman pohjan tekeminen on oleellisessa osassa uima-altaan rakentamista. Uima-altaan ympärille voidaan rakentaa esimerkiksi terassi tai muu alue, joka pitkässä juoksussa helpottaa myös uima-altaan siivoamista. Mikäli altaaseen joutuu suurempia kiviä tai muita teräviä esineitä, voivat ne aiheuttaa uima-altaan pohjalle vahinkoa.

Uima-altaat vaativat veden kierrätysjärjestelmän asennuksen toimiakseen kunnolla. Myös valaistuksen tai veden lämmityslaitteiston asentaminen on mahdollista.

Uima-altaan kunnossapito

Uima-altaan kunnossapidossa oleellista on, että uima-allas tyhjennetään roskista sekä esimerkiksi lehdistä tarpeeksi usein, myös suodatinjärjestelmän suodattimien vaihto tai puhdistus kannattaa suorittaa tarpeeksi usein. Vesi voidaan pitää puhtaana kloorin avulla ja sen pitoisuutta kannattaakin tarkkailla aktiivisesti.

Tutustu uima-altaan rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle uima-altaan rakentaminen.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Talopaketit Maanrakennus Rakennusliike Talon rakentaminen Hirsirakentaminen Rappaus Laiturin rakentaminen Korjausrakentaminen Rakennuspalvelu Portaiden rakentaminen Hevostallin rakentaminen Hallin rakentaminen Parven rakentaminen Pation rakentaminen Autokatoksen rakentaminen
Uima-altaan rakentaminen

Kilpailuta uima-altaan rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä