Pihasaunan rakentaminen

Pihasaunan rakentaminen

Pihasaunan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua pihasaunan rakentaminen?

Kilpailuta pihasaunan rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Pihasaunan rakentaminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 29.10.2022 klo 07:10

Erilaiset ulkosaunatpihasaunat ja rantasaunat tekevät saunomisesta elämyksen. Pihasaunan suunnittelu, perustusten tekorakennus ja lupa-asiat vaihtelevat pihasaunan koon, tekniikan ja muodon mukaan.

Rakennettava ulkosauna voi olla esimerkiksi moderni ja löylyvalmis tai vaikkapa pieni ja edullinen valmis-sauna. Tarjous uudesta pihasaunasta kannattaa pyytää useammalta yritykseltä yhdellä kertaa.

Mitä maksaa pihasaunan rakentaminen?

Katso hintasivu: Pihasaunan rakentaminen hinta

Saako pihasaunan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta pihasaunan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa pihasaunojen rakentamisesta

Tavallisesti kohteessa johon pihasaunaa ollaan rakentamassa, ei saunaa syystä tai toisesta haluta tai sitä ei voida rakentaa päärakennukseen. Pihasaunan etuina ovat varsinkin se, että pihasaunaan voidaan sijoittaa puukiuas pelkän sähkökiukaan sijaan. 

Pihasaunan koosta sekä ominaisuuksista riippuen, voidaan sitä käyttää pelkän saunomisen kanssa myös esimerkiksi vierasmajoitukseen. Tarpeen tullen sekä sijainnin ominaisuuksien mukaan pihasaunaan voidaan myös asentaa juokseva vesi, viemäröinti sekä sähköt.

Pihasaunan yhteyteen voi asentaa esimerkiksi:

  • paljun
  • terassin
  • pukuhuoneen
  • makuupaikat

Minne pihasaunan voi sijoittaa?

Pihasauna voidaan rakentaa niin omakotitalon kuin mökinkin pihamaalle. Erilaisia saunoja on saatavilla niin valmispakettiratkaisuina sekä kokonaan mittatilaustyönä. Mikäli pihasaunan rakentamista on harkinnut, kannattaa koko projekti aloittaa sijainnin miettimisellä.

Tarvitseeko pihasauna rakennusluvan?

Lähes aina pihasaunaan käsitellään rakennuksena, eikä pelkkänä kevyenä rakennelmana, jolloin sen rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa sekä sitä koskee erilaiset rakennusmääräykset. Joissakin kunnissa voi olla käytössä erillinen poikkeuskäytäntö, joka kannattaa tosin varmistaa oman kuntasi rakennusviranomaisilta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Saunan rakentaminen Savusaunan rakentaminen
Pihasaunan rakentaminen

Kilpailuta pihasaunan rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä