Tiiliseinän tasoitus

Tiiliseinän tasoitus

Tiiliseinän tasoitus

Tarvitsetko palvelua tiiliseinän tasoitus?

Kilpailuta tiiliseinän tasoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Tiiliseinän tasoitus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 25.01.2022 klo 13:01

Tiili on karkeakeraaminen rakennusaine, jota käytetään esimerkiksi rakennusten seinillä. Tiiliseinien tasoittaminen saattaa tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi ennen laatoitusta tai vaikkapa rappausta.

Mitä maksaa tiiliseinän tasoitus?

Katso hintasivu: Tiiliseinän tasoitus hinta

Saako tiiliseinän tasoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta tiiliseinän tasoitus saa kotitalousvähennystä. Tiiliseinän tasoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 tiiliseinän tasoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Tiilipintojen tasoitus ennen laatoitusta tai muuta työtä

Monesti tiiliseiniin kohdistuva laatoitus tapahtuu esimerkiksi asunnon tai rakennuksen sisällä. Sisätiloissa tapahtuvat tasoitukset ja laatoitukset liittyvät usein siihen, ettei aiempaa tiiliseinää koeta enää mielekkääksi ja sen tilalle halutaan jotain muuta. Kyseessä on siis monesti sisustukseen liittyvä ratkaisu, jossa vanhan tai maalatun tiiliseinän tasoittaminen jättää tiilipintakuvion piiloon. Tiilipintojen tasoittamisen tai oikaisun jälkeen niiden päälle voidaan asentaa esimerkiksi erilaisia laattoja tai sisustuskiviä.

Tiiliseinän tasoite, millainen on hyvä?

Monesti tähän tarkoitukseen soveltuu parhaiten erilaiset tiilitasoitteet, joita voidaan muutenkin käyttää erilaisten kivipintaisten seinien tasoittamisessa. Huomion arvoista on aina tiilipinnan alustan valmius tasoitusta ennen, sillä erilaiset epäpuhtaudet saattavat heikentää tasoitteen tartuntaa.

Nyrkkisääntö olisikin, että tiilipinta olisi mahdollisimman puhdas esimerkiksi rasvasta ja pölystä. Sekoituksen jälkeen tiilitasoitteen käyttöaika on keskimäärin noin 3–4 tuntia, riippuen hieman valmistajasta. Ohje kannattaa joka tapauksessa lukea huolellisesti läpi ennen työhön ryhtymistä.

Lisätietoa tiilipintojen tasoituksista

Mikäli tiilipinnoissa on suurempia koloja, kuoppia tai reikiä, kannattaa niiden täyttäminen tehdä hyvissä ajoin ennen varsinaista tasoitustyötä. Mikäli tasoittaminen tehdään kokonaan eli kauttaaltaan, voidaan silloin apuna käyttää noin 70–90 cm leveää teräsliippaa. Teräsliipan avulla oikein valittu tasoite levitetään usein noin puolen senttimetrin kerroksena ylhäältä alaspäin, vaikkakin itse tasoittamistyö tehdään vaakasuorassa asennossa antaen samalla voimakasta painetta teräsliipalle.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Tiiliseinän tasoitus

Kilpailuta tiiliseinän tasoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä