Mattopesula

Mattopesula hinta

Mattopesula

Paljonko maksaa mattopesula?

Mattopesuloiden hinta on keskimäärin 417 €

Hinnan vaihteluväli 44 € – 1 464 €

Vertaile alueesi pesulayritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Mattopesuloiden hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mattopesula – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 21.02.2023 klo 10:02

Maton peseminen maksaa keskimäärin noin 45 € – 120 € maton koosta ja materiaalista riippuen. Esimerkiksi suurehkon olohuoneessa olevan maton pesu voisi maksaa 80 €.

Miten mattopesuloiden hinta muodostuu?

Mattojen pesun hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • Minkäkokoinen pestävä matto on?
  • Mitä materiaalia pestävässä matossa on?
  • Kuinka kauan maton pesussa kestää?
  • Tehdäänkö matolle lisäpalveluja?

Suurimmat pesun hintaan vaikuttavat tekijät ovat maton koko sekä materiaali. Suurempaan mattoon kuluu enemmän työaikaa sekä materiaalista riippuen pesutapaa voi joutua vaihtelemaan. Matolle voidaan myös tehdä lisäpalveluina erilaisia käsittelyjä, kuten esimerkiksi erilaisia suojakäsittelyjä tai hajunpoistoja. Lisäpalvelut nostavat pesun kokonaishintaa noin 25 – 50 %, riippuen lisäpalvelun hinnoittelusta. Lisäpalveluiden tilaaminen ei kuitenkaan ole läheskään aina tarpeellista.

Saako mattopesuloille kotitalousvähennystä?

Palvelusta mattopesula saa kotitalousvähennystä. Mattopesula on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 mattopesuloiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Mattojen peseminen pesulassa on helppoa

Tavallisesti mattoja on totuttu pesemään kesäaikana juuriharjan sekä mäntysuovan kanssa. Näin matot saadaan kuivattua ulkona auringonpaisteessa. Suomessa ei kuitenkaan aina ole kesä, eivätkä kaikki matot kestä vesipesuja tai erilaisia pesuaineita.

Mattoja voi tavallisesti pestä niille tarkoitetuilla pesupaikoilla, jottei niistä irtoava likavesi tai pesuaine pääse luontoon. Mattopesupaikoilla on yleensä kunnollinen pesuallas sekä kunnollinen viemäröinti kunnallisverkkoon, jolloin jätevedet eivät pääse luontoon.

Jos et pysty pesemään mattoja itse, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Mattopesuja tarjoavat yrityksillä on käytössään erilaisia pesutekniikoita sekä välineitä, joita ei kotoa yleensä löydy. Näin erilaisin menetelmin puhdistettavat matot saadaan puhtaiksi.

Herkät matot kannattaa viedä pesulaan

Erityisesti matot, jotka ovat herkästä materiaalista tai kirkkaasti värjättyjä, kannattaa viedä pesulaan. Kotipesussa matto saattaa kulua, jolloin maton purkaantuminen tai haalistuminen on mahdollista. Mattopesulassa olevat erikoispuhdistusvälineet puhdistavat matot hellävaroen sekä mattoa vahingoittamatta.

Esimerkkejä erilaisia puhdistettavista matoista:

  • villamatto
  • nukkamatto
  • karvamatto

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

Mattopesula hinta

Kilpailuta mattopesula hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä