Peilin korjaus

Peilin korjaus hinta – Mitä maksaa peilin korjaus?

Peilin korjaus

Paljonko maksaa peilin korjaus?

Peilin korjauksen hinta on keskimäärin 357 €

Hinnan vaihteluväli 70 € – 915 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Peilin korjauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Peilin korjaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 11.09.2023 klo 22:09

Peilin korjauttaminen maksaa keskimäärin noin 80 € – 400 € peilin koosta, paksuudesta ja muista ominaisuuksista riippuen. 

Miten peilin korjauksen hinta muodostuu?

Peilin korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • peilin koko
  • peilin paksuus
  • peilin muut ominaisuudet

Mikäli vaihdettavan peilin lasi ei ole vahingoittunut, voidaan peili pinnoittaa hopeanitraatilla uudestaan. Uudelleenpinnoitus on enemmän entisöijien suosima, sillä näin aito peili voidaan jättää paikalleen. Uuden peilin teettäminen on yleensä edullisempaa verrattuna vanhan peilin pinnoittamiseen.

Suurin vaikuttava tekijä korjaustyön hintaan on peilin koko. Suurempi peili on kalliimpi uusia verrattuna pieneen peiliin. Peilejä on saatavilla myös eri hionnoilla sekä leikkauksilla. Mikäli olet etsimässä uutta peiliä särkyneen tilalle, kannattaa uudeksi peiliksi valita mahdollisimman samankaltainen peili.

Tilasta riippuen voi vanhan peilin paikalle soveltua myös sävytetty peili, tällöin peili lisää heijastukseen hieman sävytettyä väriä. Sävypeiliä harkitessa kannattaa peilin sopivuutta testata huoneessa vaikkapa pienen koepalan avulla.

Peilin hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat myös peilin kiinnitystapa ja sävy. Peilin voidaan lisätä myös esimerkiksi turvakalvo, jonka tarkoitus on estää sirpaleiden leviäminen, mikäli peili sattuu vahingossa särkymään.

Saako peilin korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta peilin korjaus saa kotitalousvähennystä. Peilin korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 peilin korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Peilin uudelleen hopeointi

On arvioitu, että ensimmäiset peilit ovat olleet todennäköisesti vain vesiastioita. Peilejä on valmistettu myös kiillotetuista kivistä sekä kuparista. Nykypäiväiset peilit eli metallipinnoitetut lasipeilit on keksitty Libanonissa. Tavallinen peili koostuu lasista sekä lasin toiselle puolelle kiinnitetystä heijastavasta metallista, yleisimmin tämä metalli on hopeanitraattia. Mikäli peilin takapuolella oleva hopeakerros alkaa olla kulunut tai se on irronnut, peili ei enää toimi peilinä. Tämän kerroksen uusiminen on mahdollista.

Peilin pinnan korjaus

Pelkän haljenneen peililasin uusiminen on mahdollista myös kokonaisena. Rikkinäinen peili kannattaa myös korjata mahdollisimman nopeasti, sillä terävät peilinreunat voivat aiheuttaa helposti haavoja tai muuta vahinkoa.

Ottamalla mitat rikkoutuneesta peilistä tai peilin kehyksestä, saadaan tietoon peilin koko. Peilejä pystytään teettämään eri kokoisina helposti mittojen mukaan.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Peilin korjaus hinta

Kilpailuta peilin korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä