Peilin korjaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 31.12.2021 klo 13:12

Erilaisten peilien korjaaminen tai vaihto saattaa tulla ajankohtaiseksi jos peililasi on esimerkiksi rikkoutunut, haljennut tai se heijastaa huonosti. Tarvittaessa voidaan korjata myös peilin tausta tai kehykset.

Peilin korjauttaminen maksaa keskimäärin noin 80 € – 400 € peilin koosta, paksuudesta ja muista ominaisuuksista riippuen. 

Peilin korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • peilin koko
  • peilin paksuus
  • peilin muut ominaisuudet

Mikäli vaihdettavan peilin lasi ei ole vahingoittunut, voidaan peili pinnoittaa hopeanitraatilla uudestaan. Uudelleenpinnoitus on enemmän entisöijien suosima, sillä näin aito peili voidaan jättää paikalleen. Uuden peilin teettäminen on yleensä edullisempaa verrattuna vanhan peilin pinnoittamiseen.

Suurin vaikuttava tekijä korjaustyön hintaan on peilin koko. Suurempi peili on kalliimpi uusia verrattuna pieneen peiliin. Peilejä on saatavilla myös eri hionnoilla sekä leikkauksilla. Mikäli olet etsimässä uutta peiliä särkyneen tilalle, kannattaa uudeksi peiliksi valita mahdollisimman samankaltainen peili.

Tilasta riippuen voi vanhan peilin paikalle soveltua myös sävytetty peili, tällöin peili lisää heijastukseen hieman sävytettyä väriä. Sävypeiliä harkitessa kannattaa peilin sopivuutta testata huoneessa vaikkapa pienen koepalan avulla.

Peilin hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat myös peilin kiinnitystapa ja sävy. Peilin voidaan lisätä myös esimerkiksi turvakalvo, jonka tarkoitus on estää sirpaleiden leviäminen, mikäli peili sattuu vahingossa särkymään.

On arvioitu, että ensimmäiset peilit ovat olleet todennäköisesti vain vesiastioita. Peilejä on valmistettu myös kiillotetuista kivistä sekä kuparista. Nykypäiväiset peilit eli metallipinnoitetut lasipeilit on keksitty Libanonissa. Tavallinen peili koostuu lasista sekä lasin toiselle puolelle kiinnitetystä heijastavasta metallista, yleisimmin tämä metalli on hopeanitraattia. Mikäli peilin takapuolella oleva hopeakerros alkaa olla kulunut tai se on irronnut, peili ei enää toimi peilinä. Tämän kerroksen uusiminen on mahdollista.

Pelkän haljenneen peililasin uusiminen on mahdollista myös kokonaisena. Rikkinäinen peili kannattaa myös korjata mahdollisimman nopeasti, sillä terävät peilinreunat voivat aiheuttaa helposti haavoja tai muuta vahinkoa.

Ottamalla mitat rikkoutuneesta peilistä tai peilin kehyksestä, saadaan tietoon peilin koko. Peilejä pystytään teettämään eri kokoisina helposti mittojen mukaan.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu peilin korjauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Peilin korjaus
Paikkakunta
01350, Vantaa
Arvioitu hinta
150,00 €

Peilin hopeoinnin korjaus/uusinta

Jugen tyylisen peilipiirongin peilin hopeoinnin korjaus/uusinta. Hopeointi on himmentynyt epätasaiseksi ja siinä on pari pistemäistä "ruosteplänttiä". Peili on fasettihiottu reunoilta. Peilin koko korkeus 870mm, leveys 600mm. Ohessa kuva.
Palvelu
Peilin korjaus
Paikkakunta
00980, Helsinki
Arvioitu hinta
564,00 €

Liikuntasaliin ison peilin korjaaminen

Liikuntasalin peili on rikkoontunut. Arvelisin sen koon olevan 2x2 metriä, mutta minulla ei ole tarkaa tietoa sen mitoista. Paljonko sen korjauttaminen suunnilleen maksaisi?
Palvelu
Peilin korjaus
Paikkakunta
01300, Vantaa
Arvioitu hinta
300,00 €

Vanhan peilin hopeointi

Hei!
Minulla on äitini peribtönä n. 55 vuotta vanha kaunis pyöreä peili, joka on halkaisijaltaan 50 cm. Lasiosan reunat ovat hiottu sormenpään kokoisin reunakuviin ja lasin sivuun pieni kukka. Ajan saatossa isolta osin himmentynyt peili tarvitsisi hopeoinnin ja sen jälkeen tukevan kiinnityksen metalliseinään, joka nk. kasettimallisessa wc:ssä (1980-luvulta). Kotimme keskellä Tikkurilaa Vantaalla. Mitä maksaisi?
Palvelu
Peilin korjaus
Paikkakunta
00120, Helsinki
Arvioitu hinta
107,50 €

Rikkoutunut seinäpeili

Peili kaatui ja lasi meni rikki. Kehykset metallia. Koko 75x40cm.
Palvelu
Peilin korjaus
Paikkakunta
62100, Lapua
Arvioitu hinta
105,00 €

Kylppärin peilikaapin peilioven korjaus

Palvelu
Peilin korjaus
Paikkakunta
00100, Helsinki
Arvioitu hinta
675,00 €

3x Tanssikoulun peilien korjaus

Yhteensä 3 peiliä rikkoontunut:

1 kapeampi: n. 68x224cm (Max. leveys ko. kohtaan salia 79cm)

2 leveämpää peiliä rinnakkain: n. 107x209cm (Max. leveys yhteensä ko. kohtaan salia 226cm)

Peilit ovat kiinnityslistoilla seinässä sekä liimattu(?). Nykyiset listat ovat yllä annetuilla mitoilla (ylä ja ala listat). Kysymys: uusitaanko listat aina peilien vaihdon yhteydessä? Vanhat peilit tulisi siis poistaa seinistä vaihdon yhteydessä.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile peilin korjaaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö peilin korjauksesta