Taulun kiinnitys

Taulun kiinnitys hinta

Taulun kiinnitys

Paljonko maksaa taulun kiinnitys?

Taulun kiinnityksen hinta on keskimäärin 134 €

Hinnan vaihteluväli 44 € – 488 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Taulun kiinnityksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Taulun kiinnitys – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 11.03.2023 klo 10:03

Taulun kiinnittäminen maksaa taulua kohti keskimäärin noin 30 € – 80 € seinän tyypistä ja taulun koosta riippuen.

Miten taulun kiinnityksen hinta muodostuu?

Taulun kiinnityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • Seinän tyyppi
 • Taulun koko ja tarvittavat asennukset
 • Asennustarvikkeet

Taulun kiinnitys on edullinen sekä nopea toimenpide, joka kestää viidestä minuutista puoleen tuntiin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että yleensä minimilaskutus asentajalle on 1 tunti. Tällöin yhden taulun kiinnityksen hinnaksi voi tulla jopa 50 €. Toisaalta jos tauluja on enemmän kuin yksi, kannattaa taulujen ripustaminen tehdä samaan aikaan. Näin yksittäisen taulun asennuksen hinta on alhaisempi.

Suurin muuttuja hinnassa on kiinnitettävän taulun koko sekä muoto. Mitä painavampi ja suurempi taulu on, sitä enemmän sille tarvitaan kiinnityspisteitä. Toinen huomionarvoinen asia on seinän tyyppi, joka määrittää sen tarvitseeko seinään porata reikiä. Reikien poraus kovaan kiviseinään vie enemmän aikaa verrattuna puuseinään hakattavaan naulaan.

Esimerkkilaskelma ripustuksen hinnasta:

 • Suurehko taulu, asennetaan kiviseinälle
  • Asennuskorkeuden mittaus
  • Reiän poraus
  • Tulpan sekä ruuvin asennus
  • Kulutettu aika n. 1 tunti
  • Yhteensä: 60 €

Tehdessäsi tarjouspyyntöä taulujen ripustamisesta kannattaa kuvailla yksityiskohtaisesti asennettavia tauluja. Niiden koko, kehysten leveys sekä ripustustapa voivat vaikuttaa asennuksen vaatimaan aikaan, joka vaikuttaa suoraan hintaan. Suosittelemme myös kertomaan seinän tyypistä, johon tauluja ollaan ripustamassa. Näin tarjousten antajat voivat antaa sinulle mahdollisimman tarkan tarjouksen.

Saako taulun kiinnityksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta taulun kiinnitys saa kotitalousvähennystä. Taulun kiinnitys on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 taulun kiinnityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kiinnitä taulut tukevasti

Ennen taulun kiinnittämistä, valitse kiinnitystapa seinän sekä kiinnitettävän taulun perusteella. Mikäli taulu on erittäin kevyt, voidaan taulu kiinnittäen käyttämällä tarratyynyjä. Tarratyynyt voidaan asentaa suoraan asennettavalle seinälle, jolloin ei tarvitse porata ollenkaan reikiä.

Erilaisia taulujen kiinnitystapoja:

 • muovi- tai metallikoukku
 • ripustuskisko
 • tarrapalat
 • rautalanka, siima tai ripustusnauha

Ripusta taulu seinän mukaan

Taulun kiinnittäminen puuseinään on helppoa, kevyet taulut voidaan kiinnittää käyttäen pelkkää naulaa, joka on isketty hieman yläviistoon. Painavammat taulut joita naula ei kestä, kannattaa kiinnittää käyttäen sopivaa ruuvia.

Taulujen ripustus kipsilevyseinään pelkillä tavallisilla ruuveilla on jo asteen vaikeampaa, sillä kipsilevy murenee helposti. Kiinnittäessä kipsiseinään käytä kipsille sopivia tulppia ja ankkureita. Tulppa upotetaan kipsilevyn sisään ja ruuvi ruuvataan normaalisti tulppaan, näin kipsi ei lähde tuhoutumaan.

Kivi-, betoni- ja tiiliseinään tulee porata reikä sopivalla poralla. Tämän jälkeen reikään asetetaan joko ankkuri, nailon- tai lyöntitulppa. Reikään voidaan käyttää myös injektoitavaa ankkurimassaa, joka varmistaa kiinnityksestä erittäin kestävän.

Ammattilaisesta apua kiinnittämiseen

Kiinnittäminen voi vaikuttaa helpolta, mutta parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelemme käyttämään ammattilaista. Ammattilaisen apu korostuu erityisesti vaikeissa asennuksissa, kuten koville seinille asentamisessa. Haluathan että arvokas taulusi pysyy varmasti seinällä sekä on suorassa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Taulun kiinnitys hinta

Kilpailuta taulun kiinnitys hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä