YEL-vakuutus

YEL-vakuutus – Mitä tarkoittaa YEL-vakuutus?

YEL-vakuutus

Tarvitsetko palvelua YEL-vakuutus?

Kilpailuta YEL-vakuutus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

YEL-vakuutus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 17.09.2023 klo 21:09

Erilaiset YEL-vakuutukset, myös yrittäjän eläkevakuutus tai yrittäjäeläkevakuutus, turvaavat yrittäjän toimeentulon eläkkeellä, työttömänä sekä sairaana. Vakuutus on lakisääteisesti pakollinen.

Mitä maksaa YEL-vakuutus?

Katso hintasivu: YEL-vakuutus hinta

Saako YEL-vakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta YEL-vakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Halvin yrittäjän eläkevakuutus vai laaja yrittäjän eläkevakuutus

Mielenkiintoinen kysymys, johon vaikuttavat monesti yrityksen iän ja taloudellisen tilanteen lisäksi myös yrittäjän oma näkemys tulevaisuudesta. Halvin yrittäjän eläkevakuutus on monesti myös suppein ja siinä YEL-työtulo määritetään alimmalle tasolle, joka vuonna 2019 oli 7 799,37 €. Kyseisellä tasolla yrittäjän eläke kertyy hitaammin eikä yrittäjällä ole mahdollisuutta esimerkiksi työttömyyden aikaiseen tuloon. Mikäli vuosittainen YEL-työtulo nostetaan 12 816,00 euroon (2019) on yrittäjän mahdollista hakea esimerkiksi Kelan peruspäivärahaa tai työttömyyspäivärahaa, mikäli yrittäjä kuuluu työttömyyskassaan. YEL-työtulon yläraja vuonna 2019 oli 177 125,00 €.

Vertaa YEL-vakuutukset netissä

Mistä paras YEL-vakuutus? YEL-vakuutuksen kilpailuttaminen tarkoittaa, että vertaat monia yrittäjäeläkevakuutuksia sekä niitä tarjoavia vakuutus- ja eläkevakuutusyhtiöitä keskenään. YEL-vakuutusvertailu auttaa yrittäjää turvaamaan riittävän ansiotason myös eläkkeellä, yrittäjän sairaustuessa tai jäädessä työttömäksi. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita vakuutusyhtiöitä.

YEL-vakuutussopimus, milloin se pitää solmia?

Ensimmäisen puolen vuoden aikana siitä, kun YEL-vakuutettava toiminta aloitetaan. YEL-vakuutussopimus on yksi yrittäjän pakollisista vakuutuksista ja se lakisääteisesti se pitää solmia, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

 • yrittäjän ikä
  • alaikäraja 18 vuotta, yläikäraja 70 vuotta
 • yrittäjätoiminnan yhtäjaksoisuus
  • yrittäjän ja yrityksen pitää toimia yhtäjaksoisesti vähintään neljän kuukauden ajan, jotta vakuuttamisvelvollisuus astuu voimaan
 • työtulon riittävä taso
  • työtulojen on oltava vähintään 7 799,37 euroa vuonna 2019
  • mikäli työtulot ovat tämän alle, vakuuttamisvelvollisuutta ei ole
 • työsuhteen tyyppi
  • jotta vakuuttamisvelvollisuus syntyy, on yrittäjän myös itse työskenneltävä yrityksessä
  • yrityksen omistaminen ei vielä tarkoita YEL-vakuutuksen ottamista

Vapaaehtoiset YEL-vakuutukset soveltuvat parhaiten niille, kenen yrittäjätoiminta on pientä ja YEL-työtulot riittävän alhaiset.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

YEL-vakuutus

Kilpailuta YEL-vakuutus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä