Autotallin eristäminen

Autotallin eristäminen hinta

Autotallin eristäminen

Paljonko maksaa autotallin eristäminen?

Autotallin eristämisten hinta on keskimäärin 2 799 €

Hinnan vaihteluväli 704 € – 8 784 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Autotallin eristämisten hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Autotallin eristäminen – Mitä maksaa autotallin eristäminen?

Päivitetty: 21.09.2023 klo 16:09

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta autotallin eristäminen saa kotitalousvähennystä. Autotallin eristäminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 autotallin eristämisten kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Autotalli lämpimäksi näillä vaiheilla

Ulkorakenteiden (esim. ulkovuorilaudoituksen, tuuletusraon ja tuulensuojalevyn asentamisen) jälkeen voidaan miettiä, minkälainen villa autotalliin halutaan laittaa eristeeksi. Jokainen autotalli on erilainen, joten käytetäänkö eko-, mineraali- vai vuorivillaa ja mikä on sopiva autotallin eristepaksuus, selviää helpoiten kysymällä konsultaatioita Kodinplazan asiantuntijayrityksiltä.

Autotallin villoitus ja höyrysulkumuovit

Moniin autotallipaketteihinhan kuuluvat eristeet mukana, joten silloin eristyksen teko on kohtuullisen suoraviivaista. Kun runko on pystytetty, laitetaan villa suoraan runkopuiden väliin. Lämpimän autotallin seinärakenne on yleensä pitkälti samanlainen. Jos villaa tarvitsee leikata, kannattaa se tehdä siten, että villa mitoitetaan noin yhdestä kahteen senttimetriä liian isoksi. Tämä takaa sen, että villa istuu tiiviinä runkotolppien välissä. Autotallin eristämisessä villan vahvuutena eli paksuutena voidaan käyttää rungon vahvuutta, joka saattaisi olla esimerkiksi 150 millimetriä. Tämä edesauttaa energiatehokkaan autotallin rakentamista. Kylmän autotallin tapauksessa vaivaa joutuu näkemään jälkeenpäin vähän enemmän.

Autotallin villojen asentamisen jälkeen seuraava vaihe on höyrysulkumuovien asentaminen. Moniin talleihin voidaan asentaa vaihtoehtoisesti katolle myös puhallusvilla levyvillan sijasta, jolloin kattotuolin päälle asennetaan tuulenohjauspahvit. Autotallin yläpohjan eristys on jokaisen omassa harkinnassa. Tuulenohjauspahvien asentaminen on vaihtoehtoista silloin, kun autotallissa käytetään levyvillaa. Autotallin höyrynsulku muovit kannattaa asentaa autotalliin mahdollisimman suurista palasista ja mahdollisimman suoraan siten, ettei muovi mene ryttyyn. Kiinnittämistä voi helpottaa pienillä niiteillä, joita voi napsutella suoraan runkotolppiin. Ikkunakohtien kohdalla tarkkuus on valttia ja muovi kannattaa leikata rauhassa auki niiden kohdalta. Seinän ja katon rajassa muovien taitos kannattaa tehdä siististi ja tiukasti, ettei muovi jää ryttyyn kun kattolevyjä aletaan kiinnittämään kattotuoleihin.

Perusperiaatteena höyrysulkumuovin asennuksessa on se, että kun muovit menevät limittäin, ei niiden väliin saa jäädä mitään aukkoja. Aukot on helppoa sulkea teippaamalla, varsinkin jos niihin on tullut reikiä rakentamisen aikana.

Kipsilevyjen kiinnitys autotalliin

Autotallin sisäkaton höyrynsulkumuovin päälle kattotuoleihin kiinnitetään koolauspuut kipsilevyjen asentamista varten. Koolauspuita voidaan hyvin käyttää myös ”jäykistävänä” tekijänä eli siten, että ne tukevat autotallin rakenteita ja tehdään rakennekuvien mukaisesti.

Kipsilevyjen paksuuteen ja lujuuteen autotallin eristystöissä vaikuttaa rakennusvalvonnan määräykset mm. tulipaloturvallisuudesta. Autotallin sijaitessa asuinalueella, saattaa tuplaerikoiskovan kipsilevyn käyttö olla tarpeellista. Mikäli tarvitaan kaksi levytyskerrosta, ruuvataan ensimmäinen levy normaalilla kipsilevyruuvilla 15 cm jaoilla reunoilta ja 30 cm jaoilla keskeltä. Kun toinen levy tulee päälle, käytetään siinä luonnollisesti vähän pidempää ruuvia. Mikäli erityistä paloluokitusta ei vaadita, riittää autotalliin eristeeksi yksinkertainen erikoiskova kipsilevy. Levyjen asentamista autotallin kattoon helpottaa huomattavasti kipsilevyhissin vuokraaminen.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Autotallin eristäminen hinta

Kilpailuta autotallin eristäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä