Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen hinta

Autotallin rakentaminen

Paljonko maksaa autotallin rakentaminen?

Autotallin rakentamisen hinta on keskimäärin 13 873 €

Hinnan vaihteluväli 880 € 85 400 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

autotallin rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa autotallin rakentaminen?

Päivitetty: 11.04.2024 klo 10:04

Halvimmillaan autotallin hinta voisi olla noin 300 euroa per neliömetri. 1000 euron m2-hintoihin saatetaan päästä jos autotalli päätetään varustella kaikilla mukavuuksilla. Asuintasoiset harrastetilat, joissa on esimerkiksi atk-järjestelmät, wifi, vessa, televisio ja äänieristykset nostavat neliöhintaa tuntuvasti.

Miten autotallin rakentamisen hinta muodostuu?

Autotallien hintoihin vaikuttavat useat eri tekijät:

 • Onko kyseessä lämmin autotalli, kylmä autotalli vai puolilämmin autotalli?
 • Kuinka monta autoa talliin tulee mahtua?
 • Tuleeko kaikki autot talliin vai osa katokseen?
 • Halutaanko autotallin tiloihin yhdistää varastointia tai vapaa-ajan harrastuksia?
 • Kuinka hyvin autotalli halutaan varustella?
 • Tehdäänkö tallille perustukset?

Jos päätät vertaille eri toimittajien autotallipaketteja, kannattaa kiinnittää huomiota paketin sisältöön. On mahdollista, että toimittajien välillä on eroja esimerkiksi perustusten, ovien, ikkunoiden, seinien, eristysten ja maalausten osalta.

Sähköistykset ja automaatio vaikuttavat eniten autotallin sähkötöiden hintaan. Sähköllä toimivat ovet, liiketunnistimet yms. lisäävät sähköasentajan tarvetta. Huomioithan myös, että yli 50m2 moottoriajoneuvosuojille, ts. autotalleille tai varastotiloille vaaditaan erillinen energiatodistus. Kodinplazassa mukana olevat yritykset auttavat sinua kaikissa lupiin ja määräyksiin liittyvissä kysymyksissä.

Saako autotallin rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta autotallin rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Millaisia autotallipaketteja on tarjolla?

Autotallipaketti voi olla myös hyvä ratkaisu omakotiasujalle. Toimitusvaihtoehtoja on monia ja tässä niistä muutamia:

Perustoimitus

 • Sisältää mahdollisesti palkkien, pilareiden ja seinien pystytyksen
 • Yleensä asiakas vastaa itse perustuksesta

Suoja sateelta

 • Mahdollinen aluskatteen asennus

Valmis autotallipaketti eli toimitus asennettuna

 • Autotallipaketti asennetaan ulkoapäin valmiiksi

Autotalli avaimet käteen eli muuttovalmis

 • Asennetaan ulkopäin valmiiksi
 • Eristetään ja levytetään sisäpuolelta

Yleensä nämä toimitusvaihtoehdot voidaan toteuttaa kylmänä, puolilämpimänä tai lämpimänä. Autotallipakettien sisällöt ja toimitusvaihtoehdot saattavat hieman vaihdella eri toimittajien välillä, joten parhaiten selviää kysymällä yrityksiltä tarjouspyynnön jättämisen jälkeen.

Onko lämmin autotalli paras valinta?

Ensimmäinen luonnollinen tekijä, joka vaikuttaa autotallin kokoon ja valintaan on autojen määrä. Varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvista perheistä monilla on käytössä kaksi autoa. Silloin yleensä mietitään, että otetaanko käyttöön kahden auton vetävä autotalli vai jätetäänkö toinen autoista ns. katoksen alle.

Toinen mietittävä asia on jo edelläkin mainittu autotallin lämpötila. Tehdäänkö autotalli kylmänä, puolilämpimänä vai lämpimänä on jokaisen oma valinta ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Joillekin riittää, että auto on suojassa sateelta. Toisille lämmin autotalli voi olla edellytys esimerkiksi varastointia tai harrastetiloja silmällä pitäen. Autotalli varasto on monille perheille huomion arvoinen seikka, sillä se tuo huomattavasti lisää tilaa kotiin tavaroiden siirtyessä autotallin puolelle.

Kolmas autotallin valintaan vaikuttava asia on juuri toimitukseen ja rakennukseen liittyvä aspekti. Osa haluaa tehdä autotallin itse pienelementeistä, pintaelementeistä tai pitkästä tavarasta. Monet arvostavat helppoutta ja tilaavat tallin avaimet käteen –toimituksena. Joka tapauksessa autotallit voidaan toteuttaa helposti myös omien suunnitelmien ja mittojen mukaan. Pihapiiriin sopiva ilme löytyy erilaisten ulkoverhousvaihtoehtojen avulla, joita ovat mm. erilaiset paneloinnit vaaka- ja pystysuunnissa. Moneen lähtöön, kuteen oviin ja ikkunoihin, tehtävät pielilaudoitukset antavat tarvittavan yksilöllisyyden autotalliin kuin autotalliin. Voit kilpailuttaa myös autotallin sähkötyöt Kodinplazan kautta.

Tarvitsetko autotallin rakentamiseen rakennusluvan?

Monet kunnat luokittelevat autokatoksen tai kylmän autotallin rakennelmaksi eikä rakennukseksi. Näissä tapauksissa toimenpidelupa riittää rakentamiseen. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaavamääräykset ja tulkinnat eivät ole yhteneväisiä kaikilla paikkakunnilla.

Tyypillisesti autotallin perustuksia varten tarvitaan kuitenkin viranomaisilta rakennuslupa ja tämä tulee kyseeseen silloin, kun puhutaan isommasta tai lämmitettävästä autotallista.

Kannattaako kilpailuttaa myös autotallin varusteet?

Helpoin ratkaisu autotallin ovelle on kippi- tai taiteovi. Ne ovat tilakompakteja ja aukeavat vaivatta. Isot lumikinoksetkaan eivät tee ongelmaa sisäänpääsystä. Yksi suosittu varuste on myös vesipiste, jossa voi pestä kädet esimerkiksi renkaiden vaihdon jälkeen. Autotalliin kannattaa varata myös tilaa työtasolle, työkaluille ja työtarvikkeille. Lattiatilaa tulee lisää, kun renkaat ripustetaan koukulla seinälle. Jos autotalli on tarpeeksi korkea, voidaan kattoon sijoittaa pyörä-, laskettelu-, suksi- tai lumilautatelineitä. Ei ihme, että niin monet suomalaiset hankkivat autotallin helpottamaan arkea.

Lopuksi mainittakoon vielä, että autotallista ei kannata tehdä liian ahdasta. Autotallien ovien leveyteen vaikuttaa tietenkin ensisijaisesti autojen koko. Yhden henkilöauton vetävän autotallin mitat vaihtelevat leveydessä noin neljästä kuuteen metriin ja pituudessa kuudesta yhdeksään metriin. Liian ahtaassa autotallissa ajaminen sisään ja ulos vaikeutuu huomattavasti ja riski naarmuille ja kolhuille kasvaa. Myös nikkarointi, harrastustoiminta tai renkaiden säilyttäminen voi käydä vaikeaksi jos autotalli on liian pieni.

Kuinka löytää sopiva yritys?

Tiedäthän, että Kodinplazasta löydät palvelulle kuin palvelulle useampia mahdollisia tekijöitä. Juuri tästä on kyse kilpailuttamisessa. Kun saat useampia tarjouksia kerralla, saat paremman yleiskuvan laadusta ja kustannuksista. Tarjouspyyntöilmoituksen jättäminen on aina ilmaista.

Kaikki alkaa siitä, että jätät etsimästäsi palvelusta ilmoituksen Kodinplazaan. Mitä tarkemmin pystyt tarjouspyynnössäsi kuvailemaan ja havainnollistamaan tarvettasi, sitä helpompi yritysten on antaa osuvia ja tarkkoja tarjouksia.

Kodinplazassa mukana olevat yritykset saavat heti tarjouspyyntösi ja alat vastaanottamaan tarjouksia usein jo saman päivän aikana. Tarjousten vertailu on helppoa ja voit tehdä sen kaikessa rauhassa, riippumatta ajasta tai paikasta. Vertailun jälkeen voit olla yhteydessä sinulle mieluisten yritysten kanssa. Muistathan, että yhteydenpito yritysten kanssa ei sido sinua mihinkään.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Autotallin rakentaminen hinta

Kilpailuta autotallin rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä