Autotallin maalaus

Autotallin maalaus hinta

Autotallin maalaus

Paljonko maksaa autotallin maalaus?

Autotallin maalauksen hinta on keskimäärin 1 954 €

Hinnan vaihteluväli 1 653 € 2 476 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

autotallin maalauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa autotallin maalaus?

Päivitetty: 06.12.2023 klo 18:12

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta autotallin maalaus saa kotitalousvähennystä. Autotallin maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 autotallin maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Autotallin lattian maalaus

Kuten alempana vielä mainitaan, maalataan yleensä autotallin lattia seinien ja katon maalaamisen jälkeen. Kun seinien ja katon maali on kuivunut, voidaan lattiasta vielä irrottaa mahdollinen ”irtomaali” ja imurilla kerätä ne talteen. Mikäli kyseessä betonilattia, on sopiva autotallin lattiamaali esimerkiksi liuoteohenteinen Betolux-lattiamaali. Hyvä lattiamaali on helppo siivota ja se kestää lattialle kohdistuvaa kulutusta. Kun viimeinen maalikerros on maalattu, saattaa kuivuminen kestää parikin viikkoa. Tämän jälkeen talli voi olla taas normaalissa käytössä.

Jos autotallin lattiaa ei ole aiemmin hiottu, niin betonivalun päällä oleva sementtiliima pitää irrottaa samalla kun vanha maali hiotaan pois. Tämän jälkeen voidaan levittää noin 50% vahvuinen epoksimaali autotallin lattiaan ja antaa sen imeytyä hyvin ja maalata uudestaan pinta.

Maali autotallin sisäseinään

Vaikkakin autotallin ilmanvaihto ja tuuletusventtiilit olisi suunniteltu hyvin rakennusvaiheessa ja ne toimisivat asianmukaisesti, suuret lämpötilavaihtelut laittavat silti seinät koville. Esimerkki tällaisesta on, kun kylmään talliin ajetaan lämmin auto.

Autotallin maalausurakka kannattaa aloittaa seinien kunnollisella puhdistuksella. Esimerkiksi maalipesuaine sopii hyvin vuosien aikana kertyneen kuran ja öljyn karkottamiseen. Laimennettua maalipesuainetta voidaan levittää seiniin vaikkapa pesulastan avulla ja kolmesta viiteen minuutin kuivumisen jälkeen lika voidaan harjata pois harjalla. Huuhtelu kannattaa tehdä lopuksi vedellä ja antaa tämän jälkeen kuivua noin 24 tuntia.

Ennen maalaustöiden alkamista on suositeltavaa, että kipsilevysaumat nauhoitetaan. Näin on mahdollista saada näyttävä ja tasainen lopputulos. Huomaathan, että kylmän autotallin sisämaalaus (sama koskee kylläkin kaikkia autotalleja) tarvitsee onnistuakseen noin plus kymmenen asteen sisälämpötilan ennen saumausta. On siis mahdollista, että talvella autotallin maalausta ei pystytä toteuttamaan. Tästä asiasta saat kuitenkin lisätietoja ja mahdollisia muita toteutusehdotuksia Kodinplazan ammattitaitoisilta yrityksiltä.

Levytyksen tiiviys, saumaus, saumanauha ja saumatasoite on syytä tehdä tarkasti, sillä ne vaikuttavat levyjen tiiviyden lisäksi myös ulkonäköön. Vuorokauden mittaisen tasoiteaineen kuivumisen jälkeen, röpelöiset pinnat voidaan hioa pois ja toki samalla kannattaa harjata hionnasta syntynyt pöly pois ennen maalauksen aloittamista.

Monet tykkäävät aloittaa maalauksen ylhäältä alaspäin eli katosta alkaen. Helposti likaantuvassa tilassa voidaan käyttää esimerkiksi jotain homehtumatonta ja puolikiiltävää maalia. Jos tilassa on paljon kulutusta ja kohden on ns. ”vaativa”, saattaa erikoisakrylaattimaali olla paras valinta. Kyseinen maali kestää vahvojen siivousaineiden käytön lisäksi kovaa pintojen rasitusta. Yleispohjamaalit soveltuvat hyvin autotallin pohjamaalaukseen ja niiden kuivumisajat vaihtelevat noin kahdesta viiteen tuntiin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Autotallin maalaus hinta

Kilpailuta autotallin maalaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä