Autotallin maalaus

Autotallin maalaus hinta

Autotallin maalaus

Paljonko maksaa autotallin maalaus?

Vertaile alueesi maalausyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Autotallin maalauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Autotallin maalaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 15.08.2021 klo 11:08

Autotallin lattian maalaus

Kuten alempana vielä mainitaan, maalataan yleensä autotallin lattia seinien ja katon maalaamisen jälkeen. Kun seinien ja katon maali on kuivunut, voidaan lattiasta vielä irrottaa mahdollinen ”irtomaali” ja imurilla kerätä ne talteen. Mikäli kyseessä betonilattia, on sopiva autotallin lattiamaali esimerkiksi liuoteohenteinen Betolux-lattiamaali. Hyvä lattiamaali on helppo siivota ja se kestää lattialle kohdistuvaa kulutusta. Kun viimeinen maalikerros on maalattu, saattaa kuivuminen kestää parikin viikkoa. Tämän jälkeen talli voi olla taas normaalissa käytössä.

Jos autotallin lattiaa ei ole aiemmin hiottu, niin betonivalun päällä oleva sementtiliima pitää irrottaa samalla kun vanha maali hiotaan pois. Tämän jälkeen voidaan levittää noin 50% vahvuinen epoksimaali autotallin lattiaan ja antaa sen imeytyä hyvin ja maalata uudestaan pinta.

Maali autotallin sisäseinään

Vaikkakin autotallin ilmanvaihto ja tuuletusventtiilit olisi suunniteltu hyvin rakennusvaiheessa ja ne toimisivat asianmukaisesti, suuret lämpötilavaihtelut laittavat silti seinät koville. Esimerkki tällaisesta on, kun kylmään talliin ajetaan lämmin auto.

Autotallin maalausurakka kannattaa aloittaa seinien kunnollisella puhdistuksella. Esimerkiksi maalipesuaine sopii hyvin vuosien aikana kertyneen kuran ja öljyn karkottamiseen. Laimennettua maalipesuainetta voidaan levittää seiniin vaikkapa pesulastan avulla ja kolmesta viiteen minuutin kuivumisen jälkeen lika voidaan harjata pois harjalla. Huuhtelu kannattaa tehdä lopuksi vedellä ja antaa tämän jälkeen kuivua noin 24 tuntia.

Ennen maalaustöiden alkamista on suositeltavaa, että kipsilevysaumat nauhoitetaan. Näin on mahdollista saada näyttävä ja tasainen lopputulos. Huomaathan, että kylmän autotallin sisämaalaus (sama koskee kylläkin kaikkia autotalleja) tarvitsee onnistuakseen noin plus kymmenen asteen sisälämpötilan ennen saumausta. On siis mahdollista, että talvella autotallin maalausta ei pystytä toteuttamaan. Tästä asiasta saat kuitenkin lisätietoja ja mahdollisia muita toteutusehdotuksia Kodinplazan ammattitaitoisilta yrityksiltä.

Levytyksen tiiviys, saumaus, saumanauha ja saumatasoite on syytä tehdä tarkasti, sillä ne vaikuttavat levyjen tiiviyden lisäksi myös ulkonäköön. Vuorokauden mittaisen tasoiteaineen kuivumisen jälkeen, röpelöiset pinnat voidaan hioa pois ja toki samalla kannattaa harjata hionnasta syntynyt pöly pois ennen maalauksen aloittamista.

Monet tykkäävät aloittaa maalauksen ylhäältä alaspäin eli katosta alkaen. Helposti likaantuvassa tilassa voidaan käyttää esimerkiksi jotain homehtumatonta ja puolikiiltävää maalia. Jos tilassa on paljon kulutusta ja kohden on ns. ”vaativa”, saattaa erikoisakrylaattimaali olla paras valinta. Kyseinen maali kestää vahvojen siivousaineiden käytön lisäksi kovaa pintojen rasitusta. Yleispohjamaalit soveltuvat hyvin autotallin pohjamaalaukseen ja niiden kuivumisajat vaihtelevat noin kahdesta viiteen tuntiin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

Autotallin maalaus hinta

Kilpailuta autotallin maalaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä