Autotallin laajennus

Autotallin laajennus

Autotallin laajennus

Tarvitsetko palvelua autotallin laajennus?

Vertaile alueesi rakennusyritykset ja kilpailuta autotallin laajennus

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa autotallin laajennus?

Päivitetty: 20.05.2024 klo 21:05

Autotallin laajentaminen voi tarkoittaa esimerkiksi toimenpidettä, jossa autotallia suurennetaan sivu- tai pystysuunnassa. Joissain tilanteissa autotalli voidaan muuttaa myös asuinkäyttöön.

Nykyinen autotalli saattaa käydä pieneksi esimerkiksi perheenlisäyksen, uuden harrastuksen tai vaikkapa uuden auton hankkimisen myötä. Ennen työhön ryhtymistä kannattaa selvittää tontin rakennusoikeus.

Mitä maksaa autotallin laajennus?

Katso hintasivu: Autotallin laajennus hinta

Saako autotallin laajennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta autotallin laajennus saa kotitalousvähennystä. Autotallin laajennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 autotallin laajentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Autotallin muuttaminen asuinkäyttöön

Välillä autotallia laajennetaan sen takia, että siitä tulisi tilavampi. Toisinaan tallia muokataan päinvastaisesta syystä. Liian suuressa tallissa käyttöaste ei täyty eli esiintyy ”hukkakäyttöä”. Tällöin autotallista osan voisi valjastaa asuintilaksi. Lisähuoneen rakentaminen autotalliin tai autotallin muuttaminen asuinhuoneeksi ei ole yleensä halvin vaihtoehto, mutta urakka on kannattava toteuttaa jos perhe näkee sen parhaaksi vaihtoehdoksi.

Yleisin syy laajennustöihin ryhtymisessä on potentiaalinen kasvanut huonetila kodin puolella. Työ- tai toimistohuoneen siirtyessä autotallin puolelle, voidaan se muuttaa vaikkapa vierashuoneeksi tai uudeksi lastenhuoneeksi. Toisinaan perheen autot vähenevät, jolloin toisen auton poistuessa autotallia voidaan muokata sisältämään enemmän varastointitilaa.

Onko rakennusoikeutta jäljellä?

Jos olet suunnittelemassa laajennusprojektia, tästä voisi olla hyvä lähteä liikkeelle. Rakennusoikeuteen liittyy monia asioita, vaikkakin vanhan autotallin ulkoseiniä ei liikutettaisi senttiäkään. Asuinkäytön lisääminen voi helpottaa kuntakohtaisten tulkintojen joustavuutta. Jos rakennusoikeutta riittää, voidaan autotallista laajentaa asuintilan sijasta myös lisää varastotilaa, jolloin varastossa voidaan säilyttää esimerkiksi puutarhatarvikkeiden lisäksi myös puutavaraa, kuten polttopuuta talven varalle.

Tutustu autotallin laajennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle autotallin laajennus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta autotallin laajennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä