Autotallin maalaus

Tarvitsetko palvelua autotallin maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta autotallin maalaus

Autotalli maalauksen tarpeessa?

Kun autotallille tulee ikää, saattavat autotallin seinät ja lattiat tarvita jossain vaiheessa uutta maalipintaa. Mitä tahansa autotalliin liittyvää maalausta etsitkään, löydät parhaat autotallin maalausratkaisut jättämällä tarjouspyynnön sivuiltamme.

Vertaile autotallin maalaustyöt helposti

Onko autotallisi kulahtaneen näköinen vai haluatko muuten vain raikastaa autotallin viihtyvyyttä? Monet uudistavat autotalliaan maalaamalla sisällä seiniä, kattoa tai lattioita tai ulkopuolelta maalaamalla esimerkiksi puista verhousta.

Autotallille suunnattuja maalauspalveluja ovat muun muassa autotallin lattian tai betonilattian maalaus sekä autotallin seinien maalaus.

Autotallin lattian maalaus

Kuten alempana vielä mainitaan, maalataan yleensä autotallin lattia seinien ja katon maalaamisen jälkeen. Kun seinien ja katon maali on kuivunut, voidaan lattiasta vielä irrottaa mahdollinen ”irtomaali” ja imurilla kerätä ne talteen. Mikäli kyseessä betonilattia, on sopiva autotallin lattiamaali esimerkiksi liuoteohenteinen Betolux-lattiamaali. Hyvä lattiamaali on helppo siivota ja se kestää lattialle kohdistuvaa kulutusta. Kun viimeinen maalikerros on maalattu, saattaa kuivuminen kestää parikin viikkoa. Tämän jälkeen talli voi olla taas normaalissa käytössä.

Jos autotallin lattiaa ei ole aiemmin hiottu, niin betonivalun päällä oleva sementtiliima pitää irrottaa samalla kun vanha maali hiotaan pois. Tämän jälkeen voidaan levittää noin 50% vahvuinen epoksimaali autotallin lattiaan ja antaa sen imeytyä hyvin ja maalata uudestaan pinta.

Maali autotallin sisäseinään

Vaikkakin autotallin ilmanvaihto ja tuuletusventtiilit olisi suunniteltu hyvin rakennusvaiheessa ja ne toimisivat asianmukaisesti, suuret lämpötilavaihtelut laittavat silti seinät koville. Esimerkki tällaisesta on, kun kylmään talliin ajetaan lämmin auto.

Autotallin maalausurakka kannattaa aloittaa seinien kunnollisella puhdistuksella. Esimerkiksi maalipesuaine sopii hyvin vuosien aikana kertyneen kuran ja öljyn karkottamiseen. Laimennettua maalipesuainetta voidaan levittää seiniin vaikkapa pesulastan avulla ja kolmesta viiteen minuutin kuivumisen jälkeen lika voidaan harjata pois harjalla. Huuhtelu kannattaa tehdä lopuksi vedellä ja antaa tämän jälkeen kuivua noin 24 tuntia.

Ennen maalaustöiden alkamista on suositeltavaa, että kipsilevysaumat nauhoitetaan. Näin on mahdollista saada näyttävä ja tasainen lopputulos. Huomaathan, että kylmän autotallin sisämaalaus (sama koskee kylläkin kaikkia autotalleja) tarvitsee onnistuakseen noin plus kymmenen asteen sisälämpötilan ennen saumausta. On siis mahdollista, että talvella autotallin maalausta ei pystytä toteuttamaan. Tästä asiasta saat kuitenkin lisätietoja ja mahdollisia muita toteutusehdotuksia Kodinplazan ammattitaitoisilta yrityksiltä.

Levytyksen tiiviys, saumaus, saumanauha ja saumatasoite on syytä tehdä tarkasti, sillä ne vaikuttavat levyjen tiiviyden lisäksi myös ulkonäköön. Vuorokauden mittaisen tasoiteaineen kuivumisen jälkeen, röpelöiset pinnat voidaan hioa pois ja toki samalla kannattaa harjata hionnasta syntynyt pöly pois ennen maalauksen aloittamista.

Monet tykkäävät aloittaa maalauksen ylhäältä alaspäin eli katosta alkaen. Helposti likaantuvassa tilassa voidaan käyttää esimerkiksi jotain homehtumatonta ja puolikiiltävää maalia. Jos tilassa on paljon kulutusta ja kohden on ns. ”vaativa”, saattaa erikoisakrylaattimaali olla paras valinta. Kyseinen maali kestää vahvojen siivousaineiden käytön lisäksi kovaa pintojen rasitusta. Yleispohjamaalit soveltuvat hyvin autotallin pohjamaalaukseen ja niiden kuivumisajat vaihtelevat noin kahdesta viiteen tuntiin.

Kilpailuta autotallin maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä