Autotallin rakentaminen: tietoa

Tarvitsetko palvelua autotallin rakentaminen?

 • Kilpailuta alueesi rakennusyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
 • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 01.01.2021 klo 01:01

Tulossa myöhemmin!

Autotallin rakennus, myös autotallipaketti, valmis-autotalli tai autotallin teko pitkästä tavarasta, on monesti järkevä investointi. Arki sujuu paremmin, kun säilytystilaa on enemmän ja talvipakkasilla autoa ei tarvitse kaivaa lumipenkasta.

Etsit sitten kevyttä katosta tai neljän auton vetävää autotallia, löydät juuri sinulle sopivan autotalliratkaisun jättämällä tarjouspyynnön sivuiltamme. Hyötyjä:

 • säästää selvää rahaa autotallin kuluissa
 • löydä paras ratkaisu omaan tarpeeseesi
 • vertaile saamiasi tarjouksia nopeasti ja vaivattomasti

Myös tilastot puoltavat autotallien suosiota. Uusista omakotitaloista noin 50% saa tontilleen autotallin. Noin 10%-15% näistä autotalleista rakennetaan siten, että autotalli on päärakennuksen yhteydessä. Vielä puolet jäljellä olevista omakotitaloista saavat pihalleen autokatoksen. Eikä ihme, sillä autot säilyttävät paremmin arvonsa ja lisäksi autotalli lisää kiinteistön arvoa.

Yleisesti ottaen autotallien perusmalleja on helppo räätälöidä, sillä lisätarvikevalikoimien määrä on lisääntynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana.

Autotallipaketti voi olla myös hyvä ratkaisu omakotiasujalle. Toimitusvaihtoehtoja on monia ja tässä niistä muutamia:

Perustoimitus

 • Sisältää mahdollisesti palkkien, pilareiden ja seinien pystytyksen
 • Yleensä asiakas vastaa itse perustuksesta

Suoja sateelta

 • Mahdollinen aluskatteen asennus

Valmis autotallipaketti eli toimitus asennettuna

 • Autotallipaketti asennetaan ulkoapäin valmiiksi

Autotalli avaimet käteen eli muuttovalmis

 • Asennetaan ulkopäin valmiiksi
 • Eristetään ja levytetään sisäpuolelta

Yleensä nämä toimitusvaihtoehdot voidaan toteuttaa kylmänä, puolilämpimänä tai lämpimänä. Autotallipakettien sisällöt ja toimitusvaihtoehdot saattavat hieman vaihdella eri toimittajien välillä, joten parhaiten selviää kysymällä yrityksiltä tarjouspyynnön jättämisen jälkeen.

Ensimmäinen luonnollinen tekijä, joka vaikuttaa autotallin kokoon ja valintaan on autojen määrä. Varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvista perheistä monilla on käytössä kaksi autoa. Silloin yleensä mietitään, että otetaanko käyttöön kahden auton vetävä autotalli vai jätetäänkö toinen autoista ns. katoksen alle.

Toinen mietittävä asia on jo edelläkin mainittu autotallin lämpötila. Tehdäänkö autotalli kylmänä, puolilämpimänä vai lämpimänä on jokaisen oma valinta ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Joillekin riittää, että auto on suojassa sateelta. Toisille lämmin autotalli voi olla edellytys esimerkiksi varastointia tai harrastetiloja silmällä pitäen. Autotalli varasto on monille perheille huomion arvoinen seikka, sillä se tuo huomattavasti lisää tilaa kotiin tavaroiden siirtyessä autotallin puolelle.

Kolmas autotallin valintaan vaikuttava asia on juuri toimitukseen ja rakennukseen liittyvä aspekti. Osa haluaa tehdä autotallin itse pienelementeistä, pintaelementeistä tai pitkästä tavarasta. Monet arvostavat helppoutta ja tilaavat tallin avaimet käteen –toimituksena. Joka tapauksessa autotallit voidaan toteuttaa helposti myös omien suunnitelmien ja mittojen mukaan. Pihapiiriin sopiva ilme löytyy erilaisten ulkoverhousvaihtoehtojen avulla, joita ovat mm. erilaiset paneloinnit vaaka- ja pystysuunnissa. Moneen lähtöön, kuteen oviin ja ikkunoihin, tehtävät pielilaudoitukset antavat tarvittavan yksilöllisyyden autotalliin kuin autotalliin. Voit kilpailuttaa myös autotallin sähkötyöt Kodinplazan kautta.

Monet kunnat luokittelevat autokatoksen tai kylmän autotallin rakennelmaksi eikä rakennukseksi. Näissä tapauksissa toimenpidelupa riittää rakentamiseen. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaavamääräykset ja tulkinnat eivät ole yhteneväisiä kaikilla paikkakunnilla.

Tyypillisesti autotallin perustuksia varten tarvitaan kuitenkin viranomaisilta rakennuslupa ja tämä tulee kyseeseen silloin, kun puhutaan isommasta tai lämmitettävästä autotallista.

Helpoin ratkaisu autotallin ovelle on kippi- tai taiteovi. Ne ovat tilakompakteja ja aukeavat vaivatta. Isot lumikinoksetkaan eivät tee ongelmaa sisäänpääsystä. Yksi suosittu varuste on myös vesipiste, jossa voi pestä kädet esimerkiksi renkaiden vaihdon jälkeen. Autotalliin kannattaa varata myös tilaa työtasolle, työkaluille ja työtarvikkeille. Lattiatilaa tulee lisää, kun renkaat ripustetaan koukulla seinälle. Jos autotalli on tarpeeksi korkea, voidaan kattoon sijoittaa pyörä-, laskettelu-, suksi- tai lumilautatelineitä. Ei ihme, että niin monet suomalaiset hankkivat autotallin helpottamaan arkea.

Lopuksi mainittakoon vielä, että autotallista ei kannata tehdä liian ahdasta. Autotallien ovien leveyteen vaikuttaa tietenkin ensisijaisesti autojen koko. Yhden henkilöauton vetävän autotallin mitat vaihtelevat leveydessä noin neljästä kuuteen metriin ja pituudessa kuudesta yhdeksään metriin. Liian ahtaassa autotallissa ajaminen sisään ja ulos vaikeutuu huomattavasti ja riski naarmuille ja kolhuille kasvaa. Myös nikkarointi, harrastustoiminta tai renkaiden säilyttäminen voi käydä vaikeaksi jos autotalli on liian pieni.
Tiedäthän, että Kodinplazasta löydät palvelulle kuin palvelulle useampia mahdollisia tekijöitä. Juuri tästä on kyse kilpailuttamisessa. Kun saat useampia tarjouksia kerralla, saat paremman yleiskuvan laadusta ja kustannuksista. Tarjouspyyntöilmoituksen jättäminen on aina ilmaista.

Kaikki alkaa siitä, että jätät etsimästäsi palvelusta ilmoituksen Kodinplazaan. Mitä tarkemmin pystyt tarjouspyynnössäsi kuvailemaan ja havainnollistamaan tarvettasi, sitä helpompi yritysten on antaa osuvia ja tarkkoja tarjouksia.

Kodinplazassa mukana olevat yritykset saavat heti tarjouspyyntösi ja alat vastaanottamaan tarjouksia usein jo saman päivän aikana. Tarjousten vertailu on helppoa ja voit tehdä sen kaikessa rauhassa, riippumatta ajasta tai paikasta. Vertailun jälkeen voit olla yhteydessä sinulle mieluisten yritysten kanssa. Muistathan, että yhteydenpito yritysten kanssa ei sido sinua mihinkään.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

autotallin rakennus, piha-autotallin rakentaminen

autotallin teko, autotallin tekeminen

autotallin seinän rakentaminen, valmisautotallin rakentaminen

autotallin rungon rakentaminen, autotallin pystytys, autotallipaketit, valmis autotalli

Monet autotallipaketit jättävät ostajalle mahdollisuuden päättää itse esimerkiksi ulkoverhous- sekä vesikatemateriaalit. Kodinplazan avulla saat yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Suosituimmat sivut aiheesta autotallin rakentaminen

Kilpailuta autotallin rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä