Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen

Tarvitsetko palvelua
Autotallin rakentaminen?

Kilpailuta autotallin rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa autotallin rakentaminen?

Päivitetty: 20.02.2024 klo 14:02

Autotallin rakennus, pystytys tai teko pitkästä tavarasta on varsin yleistä, mutta myös erilaiset autotallipaketit sekä valmis-autotallit ovat suosittuja.

Autotalli on monesti järkevä investointi. Arki sujuu paremmin, kun säilytystilaa on enemmän ja talvipakkasilla autoa ei tarvitse kaivaa lumipenkasta.

Mitä maksaa autotallin rakentaminen?

Katso hintasivu: Autotallin rakentaminen hinta

Saako autotallin rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta autotallin rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Millaisia autotallipaketteja on tarjolla?

Autotallipaketti voi olla myös hyvä ratkaisu omakotiasujalle. Toimitusvaihtoehtoja on monia ja tässä niistä muutamia:

Perustoimitus

  • Sisältää mahdollisesti palkkien, pilareiden ja seinien pystytyksen
  • Yleensä asiakas vastaa itse perustuksesta

Suoja sateelta

  • Mahdollinen aluskatteen asennus

Valmis autotallipaketti eli toimitus asennettuna

  • Autotallipaketti asennetaan ulkoapäin valmiiksi

Autotalli avaimet käteen eli muuttovalmis

  • Asennetaan ulkopäin valmiiksi
  • Eristetään ja levytetään sisäpuolelta

Yleensä nämä toimitusvaihtoehdot voidaan toteuttaa kylmänä, puolilämpimänä tai lämpimänä. Autotallipakettien sisällöt ja toimitusvaihtoehdot saattavat hieman vaihdella eri toimittajien välillä, joten parhaiten selviää kysymällä yrityksiltä tarjouspyynnön jättämisen jälkeen.

Onko lämmin autotalli paras valinta?

Ensimmäinen luonnollinen tekijä, joka vaikuttaa autotallin kokoon ja valintaan on autojen määrä. Varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvista perheistä monilla on käytössä kaksi autoa. Silloin yleensä mietitään, että otetaanko käyttöön kahden auton vetävä autotalli vai jätetäänkö toinen autoista ns. katoksen alle.

Toinen mietittävä asia on jo edelläkin mainittu autotallin lämpötila. Tehdäänkö autotalli kylmänä, puolilämpimänä vai lämpimänä on jokaisen oma valinta ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Joillekin riittää, että auto on suojassa sateelta. Toisille lämmin autotalli voi olla edellytys esimerkiksi varastointia tai harrastetiloja silmällä pitäen. Autotalli varasto on monille perheille huomion arvoinen seikka, sillä se tuo huomattavasti lisää tilaa kotiin tavaroiden siirtyessä autotallin puolelle.

Kolmas autotallin valintaan vaikuttava asia on juuri toimitukseen ja rakennukseen liittyvä aspekti. Osa haluaa tehdä autotallin itse pienelementeistä, pintaelementeistä tai pitkästä tavarasta. Monet arvostavat helppoutta ja tilaavat tallin avaimet käteen –toimituksena. Joka tapauksessa autotallit voidaan toteuttaa helposti myös omien suunnitelmien ja mittojen mukaan. Pihapiiriin sopiva ilme löytyy erilaisten ulkoverhousvaihtoehtojen avulla, joita ovat mm. erilaiset paneloinnit vaaka- ja pystysuunnissa. Moneen lähtöön, kuteen oviin ja ikkunoihin, tehtävät pielilaudoitukset antavat tarvittavan yksilöllisyyden autotalliin kuin autotalliin. Voit kilpailuttaa myös autotallin sähkötyöt Kodinplazan kautta.

Tarvitsetko autotallin rakentamiseen rakennusluvan?

Monet kunnat luokittelevat autokatoksen tai kylmän autotallin rakennelmaksi eikä rakennukseksi. Näissä tapauksissa toimenpidelupa riittää rakentamiseen. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaavamääräykset ja tulkinnat eivät ole yhteneväisiä kaikilla paikkakunnilla.

Tyypillisesti autotallin perustuksia varten tarvitaan kuitenkin viranomaisilta rakennuslupa ja tämä tulee kyseeseen silloin, kun puhutaan isommasta tai lämmitettävästä autotallista.

Kannattaako kilpailuttaa myös autotallin varusteet?

Helpoin ratkaisu autotallin ovelle on kippi- tai taiteovi. Ne ovat tilakompakteja ja aukeavat vaivatta. Isot lumikinoksetkaan eivät tee ongelmaa sisäänpääsystä. Yksi suosittu varuste on myös vesipiste, jossa voi pestä kädet esimerkiksi renkaiden vaihdon jälkeen. Autotalliin kannattaa varata myös tilaa työtasolle, työkaluille ja työtarvikkeille. Lattiatilaa tulee lisää, kun renkaat ripustetaan koukulla seinälle. Jos autotalli on tarpeeksi korkea, voidaan kattoon sijoittaa pyörä-, laskettelu-, suksi- tai lumilautatelineitä. Ei ihme, että niin monet suomalaiset hankkivat autotallin helpottamaan arkea.

Lopuksi mainittakoon vielä, että autotallista ei kannata tehdä liian ahdasta. Autotallien ovien leveyteen vaikuttaa tietenkin ensisijaisesti autojen koko. Yhden henkilöauton vetävän autotallin mitat vaihtelevat leveydessä noin neljästä kuuteen metriin ja pituudessa kuudesta yhdeksään metriin. Liian ahtaassa autotallissa ajaminen sisään ja ulos vaikeutuu huomattavasti ja riski naarmuille ja kolhuille kasvaa. Myös nikkarointi, harrastustoiminta tai renkaiden säilyttäminen voi käydä vaikeaksi jos autotalli on liian pieni.

Kuinka löytää sopiva yritys?

Tiedäthän, että Kodinplazasta löydät palvelulle kuin palvelulle useampia mahdollisia tekijöitä. Juuri tästä on kyse kilpailuttamisessa. Kun saat useampia tarjouksia kerralla, saat paremman yleiskuvan laadusta ja kustannuksista. Tarjouspyyntöilmoituksen jättäminen on aina ilmaista.

Kaikki alkaa siitä, että jätät etsimästäsi palvelusta ilmoituksen Kodinplazaan. Mitä tarkemmin pystyt tarjouspyynnössäsi kuvailemaan ja havainnollistamaan tarvettasi, sitä helpompi yritysten on antaa osuvia ja tarkkoja tarjouksia.

Kodinplazassa mukana olevat yritykset saavat heti tarjouspyyntösi ja alat vastaanottamaan tarjouksia usein jo saman päivän aikana. Tarjousten vertailu on helppoa ja voit tehdä sen kaikessa rauhassa, riippumatta ajasta tai paikasta. Vertailun jälkeen voit olla yhteydessä sinulle mieluisten yritysten kanssa. Muistathan, että yhteydenpito yritysten kanssa ei sido sinua mihinkään.

Tutustu autotallin rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle autotallin rakentaminen.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Autotallin rakentaminen

Kilpailuta autotallin rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä