Vinkit lumen varalle, osa 2

Julkaistu 20.01.2019 - Päivitetty 04.12.21

Edellisessä kirjoituksessa kävimme läpi, kuinka hyvä lapio on kaiken A ja O. Jatketaan tästä aiheesta lumenluonnin ajankohdalliseen psykologiaan.

Tuumasta toimeen kannatta ryhtyä nopeasti

Eikö olekin uskomatonta, että kun lapioi useammin niin pääsee vähemmällä. Tai niin ainakin monet ahkerat asian järkeilevät. Myös internetissä olevien kirjoitusten perusteella tämä todellakin voisi olla asian oikea laita. Lumitöihin kannattaa ryhtyä jo siinä vaiheessa, kun lunta sataa. Tällöin lumi ei ehdi vielä kiinnittyä esimerkiksi pihatielle tai terassille. Toisaalta on myös paljon helpompi lapioida esimerkiksi 2 cm lumikerrosta kuin 10 cm lumikerrosta.

Jos hoidat esimerkiksi oman pihasi itse, mutta pihakadulla on julkinen kunnossapito, kannattaa myös auraajien jälkeensä jättämät lumikasat hoitaa nopeasti kuntoon. Kovat ja jäiset lumikasat vaativat kymmenkertaisen määrän työtä verrattuna juuri ajettuun ja muodostuneeseen kasaan.

PSST! Jos et halua tehdä lumitöitä itse, sinun ei tarvitse. Kilpailuta lumityöt helposti tästä linkistä: https://kodinplaza.fi/piha/lumityot

Tunnisteet: Lumityöt, Kiinteistönhoito, Kiinteistöpalvelu