Vinkit lumen varalle, osa 3

Julkaistu 20.01.2019 - Päivitetty 13.08.22

Mikäli selkä on sanonut sopimuksensa irti lumitöihin tai kotitalous haluaa investoida lumitöihin vähän enemmän, on aina mahdollista käyttää myös koneellista voimaa apuna. Mitkä ovat suosituimmat keinot luoda lunta?

Lumilinko

Lumilinko muistuttaa ihan vähän ruohonleikkuria. Kuten ruohonleikkureita, myös lumilinkoja on useita eri malleja. On päältä ajettavaa ja on työnnettävää mallia. Lumilinko toimii siten, että se työnnetään tai ohjataan lumikasaan tai lumikerrokseen, jonka jälkeen lumilinko nimeänsä mukaisesti linkoaa imaistun lumen ulos esimerkiksi toiselta sivulta. Lumilinkoja myydään tällä hetkellä netissä noin 400,00 € – 2 000,00 € hintahaarukassa.

Huom! Lumia ei kannata lingota talon seinustalle tai vierelle, vaan aina poispäin talosta. Keväisin sulava lumi on muutenkin koettelemus monille taloille, varsinkin silloin jos salaojajärjestelmä ei ole toimiva.

Aurauskone

Nyt puhutaan jo hieman suuremmista pihoista, nimittäin traktorilla ei välttämättä pääse omakotitalon pihassa pyörimään ympäri. Traktori on jo monesti niin suuri investointi, että kannattaa laskea montako talvea selviäisi jos työn ulkoistaisi muualle.

PSST! Jos et halua tehdä lumitöitä itse, sinun ei tarvitse. Kilpailuta lumityöt helposti tästä linkistä: https://kodinplaza.fi/piha/lumityot

Tunnisteet: Lumityöt, Kiinteistönhoito, Kiinteistöpalvelu