Vinkit lumen varalle, osa 1

Julkaistu 20.01.2019 - Päivitetty 04.12.21

Lunta on satanut paikoitellen yli 10 cm. Tämä tarkoittaa monesti sitä, että ainakin jonkin sortin lumitöihin on ryhdyttävä.

Kuinka voit hoitaa maassa olevan lumen?

Jokaiselle Suomessa asuvalle on väkisinkin käynyt tutuiksi neljä eri vuodenaikaa ja mitä ne pitävät sisällään. Kun lumimäärät ovat suuret, monet miettivät esimerkiksi Espanjan talviasumisen mahdollisuutta. Tässä Kodinplazan kuumimmat vinkit siitä, kuinka voit hoitaa tehokkaasti maassa olevan lumen.

1. Hanki kunnon lapio

Hartiavoimin tehtävä lapiointi ei ole koskaan helppoa, mutta se on äärimmäisen vaikeata huonolla lapiolla. Monen tunnin hommaan soveltuu parhaiten mieluiten mahdollisimman kevytrakenteinen joko alumiininen tai muovinen lapio. Lapion kärjen kanssa kannattaa olla tarkkana jos lapioit lunta esimerkiksi terassin päältä. Ethän halua naarmuja terassiisi!

Lisäksi kannattaa panostaa myös lapion ergonomiaan, joka tarkoittaa suomeksi ihmisten (tässä tapauksessa lapioijan) turvallisuutta ja hyvinvointia. Tarpeeksi pitkä varsi vähentää kumartumisen tarvetta ja säästää näin selkää.

Pidäthän mielessä, että kannattaa ottaa yhdellä kertaa lapiolle vain se määrä lunta, jonka jaksat helposti kerralla nostaa. Selkävammat ja liukastumiset ovat yllättävän yleisiä talvisaikaan.

Tästä päästäänkin seuraavaan kirjoitukseen…

PSST! Jos et halua tehdä lumitöitä itse, sinun ei tarvitse. Kilpailuta lumityöt helposti tästä linkistä: https://kodinplaza.fi/piha/lumityot

Tunnisteet: Lumityöt, Kiinteistönhoito, Kiinteistöpalvelu