Lumityöt

Lumityöt – Mitä tarkoittaa lumityöt?

Lumityöt

Tarvitsetko palvelua lumityöt?

Kilpailuta lumityöt nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Lumityöt – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 01.06.2023 klo 12:06

Erilaisia lumitöitä on tarjolla etenkin talvisin ja niitä voidaan tehdä traktorilla, mönkijällä tai vaikkapa käsin tilanteesta riippuen. Lumitöiden teko helpottaa ihmisten liikkumista kulkuväylillä ja piha-alueilla.

Lumityöntekijän tehtäviin voi kuulua esimerkiksi pihan lumenluonti, tien auraus tai vesikatteen pitäminen vapaana lumesta.

Mitä maksaa lumityöt?

Katso hintasivu: Lumityöt hinta

Saako lumitöistä kotitalousvähennystä?

Palvelusta lumityöt saa kotitalousvähennystä. Lumityöt on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 lumitöiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lumen auraus – pihan, tien tai vaikkapa kulkuväylän kunnossapito

Suurien lumitöiden tekeminen voi olla aikaa vievää sekä raskasta. Kaikki eivät välttämättä edes kykene tekemään lumitöitä, joten ammattilaisen palkkaaminen apuun voi olla ratkaisu. Suuremmat lumenluonti-urakat hoidetaan koneellisesti tai autolla, kun taas pienemmät lumenluonnit onnistuvat lapioimalla. Kun lunta työnnetään koneellisesti kauhalla, jättää kauha yleensä jälkeensä hyvin tasaisen pinnan joka jäätyessään on erittäin liukas. Tästä syystä lumenluonnin jälkeen olisi hyödyllistä hiekoittaa tie aivan heti. Jos tarvitset esimerkiksi lumen aurausta, tavoitat Kodinplazan avulla yhdellä tarjouspyynnöllä useita yrityksiä.

Lisätietoa lumitöistä

Myös lumikerrosten kertyminen katolle voi aiheuttaa ongelmia suuren painon, putoamisen tai viimeistään sulamisvesien takia. Kostealla ja sateisella kelillä lumi kerää itseensä huomattavan määrän vettä, jolloin sen paino voi kasvaa huomattavasti. Kun huomattava määrä lunta on kaikkialla katolla, voi lumen paino rasittaa kattorakenteita. Jäätyessään ja tippuessaan alas, lumi voi myös tehdä vahinkoa niin ihmisille kuin esineille. Ammattilainen kykenee pudottamaan lumet oikein tekniikoin ja vaaraa aiheuttamatta.

Aiheesta muualla:
Katujen ja yleisten alueiden lumitöiden lainsäädäntö, Finlex

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Lumityöt

Kilpailuta lumityöt Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä