IV-asennus

Tarvitsetko palvelua IV-asennus?

 • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
 • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
 • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta IV-asennus 

Ilmastointiasennus kannattaa kilpailuttaa

Ilmanvaihtojärjestelmä on monipuolinen kokonaisuus ja siihen voidaan tehdä monia erilaisia asennustöitä.

Vertaile IV-urakointi ja ilmanvaihtotyöt vaivattomasti

Minkälaisesta IV-järjestelmän asennustyöstä onkaan kyse, löydät IV-asennusten erikoisosaajat Kodinplazasta. Huomioitavaa:

 • asennustöitä mm. IV-kanavien, IV-putkien ja IV-koneiden asennukset
 • IV-järjestelmän tehtävä on hallitusti kierrättää sisäilmaa
 • sisäilman laadulla on selkeä yhteys ihmisten terveyteen

Tarjouspyyntöjä

Rasvakanava, huippuimuri tms. asennukset liiketilaan

Tarkoituksena olisi tehdä liiketilan keittiöön rasvakanava, tasakattoinen rakennus kyseessä. Keittiöstä tulisi tehdä läpivienti katolle sekä asentaa imuri ja putket.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Liiketila tai toimistorakennus
Katemateriaali Huopa
Katon kaltevuus Tasainen
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Ilmanvaihdon asennustyöt -69 rivitaloon

Muutettiin viime vuonna paritaloon joka on rakennettu 1969. Pintaalaa on 98m2 ja tässä on 2 makuhuonetta, vierashuone, olohuone, 2xvessa, suihku/sauna. Toisesta vessasta unohdettiin ottaa kuva ja siinä on samanlainen ventiili kuten tuossa suihku/wc tilassa. Sauna/suihkuhuoneessa on joku ventiili, mutta sekin ei ole varmaan puhdistettu vuosiin ja ilmanlaatu nyt ei ole kovinkaan häävi ja pitäisi nyt ehdottomasti talveksi saada kuntoon koska patterit menevät sekaisin, jos avataan ikkunointa. Haluamme että tette kaikki työt. Eli ostatte tavittavat ventiilit/laitteet ja tulette asentamaan ne. Otetaan mielellään ehdotuksia vastaan ja työt voisi aloittaa mahdollisimman pikaisesti. Kuunnellaan mielellään kaikista ratkaisuista ja otetaan hyvin mielellään vastaan tarjouksia.
Paikkakunta Mustasaari
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Käyttöpinta-ala 100 m2 tai alle
Kerrosten lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Lämmöntalteenotto LTO-koneen asennus

Lämmöntalteenotto päätetty ottaa käyttöön omakotitalossa. Laitetta ei ole vielä hankittu, joten sisällöstä voidaan sopia erikseen.
Paikkakunta Lohja
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Käyttöpinta-ala 100 - 150 m2
Kerrosten lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi 2010-luvulla tai myöhemmin

Löydä IV-asentaja eli ilmastointiasentaja helposti

Kodin tai muun kiinteistön toimivalla ilmanvaihdolla on suuri merkitys asumisviihtyvyyteen sekä sisätiloissa aikaa viettävien ihmisten terveyteen. Parhaimmillaan nykypäivän järjestelmät tekevät sisäilmasta puhtaan ja pölyttömän ja säätelevät lämpötilaa sitten, että se on miellyttävän tuntuinen. Ilmanvaihdon suunnittelu on yhtä tärkeää kuin järjestelmään liittyvät asennustyötkin.

Yleensä IV-järjestelmä asennuksista vastaa ilmastointiasentaja, IV-asentaja tai ilmanvaihtoasentaja, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. IV-asentaja on henkilö, joka käynyt tarvittavan ammattitutkinnon ja pystyy monipuolisesti tekemään ilmanvaihtojärjestelmiin liittyviä työtehtäviä.

Ilmanvaihto ja siihen liittyviä asennuksia

Kuten jo aiemmin todettu, on IV-järjestelmään liittyvät ilmanvaihtotyöt laaja kokonaisuus, johon voi liittyä monia erilaisia osa-alueita. Tämä ei missään nimessä ole kattava listaus kaikista mahdollisista IV-asennuksista, mutta se sisältää yleisimpiä töitä:

 • ilmanvaihtokanavien asennus
  • IV-kanavien asentaminen kannattaa pääsääntöisesti tehdä riittävän korkeassa lämpötilassa, ettei materiaali myöhemmin elä
  • yksi olennainen aspekti ovat puhdistusluukkujen oikea sijoittelu, sillä niiden kautta tullaan myöhemmin suorittamaan erilaisia huolto- tai puhdistustöitä
 • ilmastointiputkien asentaminen
  • IV-putkien merkitys käsitteenä on pitkälti sama kuin ylläkin
  • rakennusvaiheessa kannattaa huomioida ilmastointiputken riittävä suojaus, ettei se pääse esimerkiksi likaantumaan sisältä
  • muita samaa tarkoittavia asioita ovat esimerkiksi ilmanvaihtoputken tai ilmastointikanavan kytkentöihin liittyvät työt
 • ilmanvaihtokoneen asennus
  • IV-koneen voi asennuttaa esimerkiksi seinälle sille suunniteltuun huonetilaan
  • IV-kone kiinnitetään ja kytketään ilmanvaihtojärjestelmään liittyvään putkistoon
 • IV-äänenvaimennin
  • äänenvaimentimen avulla voidaan tehokkaasti eristää putkistosta ja koneesta tulevia ääniä
 • peltikanavien asentaminen
  • peltikanavat ovat yksi järjestelmän osa ja niillä voidaan tarkoittaa yleisesti koko kanavistoa tai yhtä erillistä putkea

Koneellinen ilmanvaihto vanhaan taloon

Tämä on yksi suuremmista IV-järjestelmiin liittyvistä urakoista eli ns. IV-saneeraus, jossa talon vanha IV-järjestelmä korvataan uudemmalla ja nykyaikaisemmalla järjestelmällä. IV-saneeraus voidaan tehdä esimerkiksi suuremman kokonaiskorjauksen yhteydessä, jossa talon ulkopuolisia rakenteita, kuten ikkunoita ja ulko-ovia uusitaan eli rakennuksen tiiviyttä parannetaan.

Monesti esimerkiksi aiemmin käytössä ollut painovoimainen IV-järjestelmä vaihdetaan muutoksen myötä koneelliseksi, jolla saadaan huomattavia parannuksia ilmanvaihdon toimivuuteen.

Kilpailuta IV-asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä