IV-asennus

IV-asennus

IV-asennus

Tarvitsetko palvelua
IV-asennus?

Kilpailuta IV-asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa IV-asennus?

Päivitetty: 15.02.2024 klo 08:02

Ilmanvaihdon asennus voi tarkoittaa esimerkiksi yksittäisen kanavan asennusta tai vaikkapa kokonaisen IV-järjestelmän uusimista. IV-järjestelmän tehtävä on hallitusti kierrättää sisäilmaa.

Palvelun tuottajasta käytetään usein nimitystä IV-asentaja tai ilmastointiasentaja.

Mitä maksaa IV-asennus?

Katso hintasivu: IV-asennus hinta

Saako IV-asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta IV-asennus saa kotitalousvähennystä. IV-asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 IV-asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Löydä IV-asentaja eli ilmastointiasentaja helposti

Kodin tai muun kiinteistön toimivalla ilmanvaihdolla on suuri merkitys asumisviihtyvyyteen sekä sisätiloissa aikaa viettävien ihmisten terveyteen. Parhaimmillaan nykypäivän järjestelmät tekevät sisäilmasta puhtaan ja pölyttömän ja säätelevät lämpötilaa sitten, että se on miellyttävän tuntuinen. Ilmanvaihdon suunnittelu on yhtä tärkeää kuin järjestelmään liittyvät asennustyötkin.

Yleensä IV-järjestelmä asennuksista vastaa ilmastointiasentaja, IV-asentaja tai ilmanvaihtoasentaja, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. IV-asentaja on henkilö, joka käynyt tarvittavan ammattitutkinnon ja pystyy monipuolisesti tekemään ilmanvaihtojärjestelmiin liittyviä työtehtäviä.

Ilmanvaihto ja siihen liittyviä asennuksia

Kuten jo aiemmin todettu, on IV-järjestelmään liittyvät ilmanvaihtotyöt laaja kokonaisuus, johon voi liittyä monia erilaisia osa-alueita. Tämä ei missään nimessä ole kattava listaus kaikista mahdollisista IV-asennuksista, mutta se sisältää yleisimpiä töitä:

 • ilmanvaihtokanavien asennus
  • IV-kanavien asentaminen kannattaa pääsääntöisesti tehdä riittävän korkeassa lämpötilassa, ettei materiaali myöhemmin elä
  • yksi olennainen aspekti ovat puhdistusluukkujen oikea sijoittelu, sillä niiden kautta tullaan myöhemmin suorittamaan erilaisia huolto- tai puhdistustöitä
 • ilmastointiputkien asentaminen
  • IV-putkien merkitys käsitteenä on pitkälti sama kuin ylläkin
  • rakennusvaiheessa kannattaa huomioida ilmastointiputken riittävä suojaus, ettei se pääse esimerkiksi likaantumaan sisältä
  • muita samaa tarkoittavia asioita ovat esimerkiksi ilmanvaihtoputken tai ilmastointikanavan kytkentöihin liittyvät työt
 • ilmanvaihtokoneen asennus
  • IV-koneen voi asennuttaa esimerkiksi seinälle sille suunniteltuun huonetilaan
  • IV-kone kiinnitetään ja kytketään ilmanvaihtojärjestelmään liittyvään putkistoon
 • IV-äänenvaimennin
  • äänenvaimentimen avulla voidaan tehokkaasti eristää putkistosta ja koneesta tulevia ääniä
 • peltikanavien asentaminen
  • peltikanavat ovat yksi järjestelmän osa ja niillä voidaan tarkoittaa yleisesti koko kanavistoa tai yhtä erillistä putkea

Koneellinen ilmanvaihto vanhaan taloon

Tämä on yksi suuremmista IV-järjestelmiin liittyvistä urakoista eli ns. IV-saneeraus, jossa talon vanha IV-järjestelmä korvataan uudemmalla ja nykyaikaisemmalla järjestelmällä. IV-saneeraus voidaan tehdä esimerkiksi suuremman kokonaiskorjauksen yhteydessä, jossa talon ulkopuolisia rakenteita, kuten ikkunoita ja ulko-ovia uusitaan eli rakennuksen tiiviyttä parannetaan.

Monesti esimerkiksi aiemmin käytössä ollut painovoimainen IV-järjestelmä vaihdetaan muutoksen myötä koneelliseksi, jolla saadaan huomattavia parannuksia ilmanvaihdon toimivuuteen.

Tutustu IV-asennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle IV-asennus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Liesituulettimen asennus Huippuimurin asennus Korvausilmaventtiilin asennus
IV-asennus

Kilpailuta IV-asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä