Kaivon kunnostus

Kaivon kunnostus hinta

Kaivon kunnostus

Paljonko maksaa kaivon kunnostus?

Kaivon kunnostuksen hinta on keskimäärin 1 525 €

Hinnan vaihteluväli 660 € – 3 660 €

Vertaile alueesi kaivoyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kaivon kunnostuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kaivon kunnostus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 18.09.2022 klo 14:09

Kaivon kunnostaminen maksaa työn laajuudesta riippuen noin 350,00 € – 3.000 €. Pienemmät työt, kuten kaivonhatun tiivistys, ovat halvempia suuriin kunnostustöihin nähden.

Miten kaivon kunnostuksen hinta muodostuu?

Kaivon kunnostuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kunnostettavan kaivon tyyppi ja kunto
  • kunnostuksen laajuus

Kun lähdetään kartoittamaan kustannuksia kaivon kunnostukselle, on ensin mietittävä kaivon tyyppiä ja kokoa. Rengaskaivon rakenteellisista ominaisuuksista johtuen se saattaa tarvita kunnostusta useammin kuin esimerkiksi porakaivo. Toisaalta siihen, mikä on rengaskaivon kunnostus hinta, vaikuttaa myös tehtävien kunnostustoimien laajuus.

Huonokuntoisemman kaivon kunnostus maksaa huomattavasti enemmän, sillä tarvittaessa joudutaan uusimaan kaivon yläpään rakenteiden lisäksi myös kansirakenteita, routasuojausta tai muotoilemaan maata kaivon ympärillä. Kuntokartoituksen tulosten mukaan voidaan myös tiivistää läpivientejä ja saumoja. Tällöin puhutaan jo isommasta investoinnista, joka tarkoittaisi noin 2000 euron kustannuksia muutaman metrin syvyisellä kaivolla.

Jokainen kaivo on kuitenkin erilainen rakenteeltaan ja kunnoltaan, joten tarkan hinta-arvion saat kertomalla kaivosi ominaisuuksista Kodinplazan yrityksille. Vaikka kyseessä olisi suurempikin kunnostusurakka, selvitään työstä monesti yhden käyntikerran taktiikalla ja työt kestävät parista tunnista kokonaiseen päivään.

Saako kaivon kunnostuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kaivon kunnostus saa kotitalousvähennystä. Kaivon kunnostus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kaivon kunnostuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Rengaskaivon kunnostus ja korjaus

Rengaskaivon kunnostus tai mahdollinen korjaus alkaa kuntokartoituksen tekemisellä. Kuntokartoituksen tuloksien perusteella voidaan arvioida, mikä on järkevin tapa toimia rengaskaivon huoltamisen osalta. Jos tuloksista selviää, että pohjavesien likaantuminen on iso riski kaivon toiminnalle, saatetaan joissain tapauksissa kaivo poistaa kokonaan käytöstä.

Pääsääntöisesti kuntokartoitus pitää sisällään:

  • teknisen kunnon tarkastus (rakenteet)
  • toimiiko vesijohtojärjestelmä
  • onko veden laatu ja riittävyys tarpeellisella tasolla
  • kuinka kaivon ympäristö vaikuttaa toimivuuteen

Rengaskaivon kunnostus on vaativampaa varsinkin silloin jos rengaskaivon pohja on liettynyt, kansirakenteissa on vikoja, kaivonrenkaissa on murtumia tai kaivo on ollut monien vuosien ajan vähäisellä käytöllä tai kokonaan käyttämättömänä.

Varsinkin kaivonrenkaan tai kaivonrenkaiden tiivistäminen saatetaan joutua tekemään kaivinkoneen avulla siinä tapauksessa, että tiivistys päätetään tehdä rengaskaivon ulkopuolelta maa-aineksen avulla. Joka tapauksessa rengaskaivon tiivistäminen on tärkeää kaivon toimivuuden kannalta.

Kaivon huolto ja kunnostus

Kaivon kunnostus vai uusi kaivo? Hyvä kysymys, jota voidaan arvioida parhaiten kuntokartoituksen avulla. Joissain tapauksissa vanha kaivo poistetaan kokonaan käytöstä, joissain tapauksissa tilalle tai muualle tontille rakennetaan uusi kaivo.

Kaivohuolto oikein tehtynä on laaja ja perusteellinen kaivon toimintaa edesauttava tekijä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

Kaivon kunnostus hinta

Kilpailuta kaivon kunnostus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä