Kaivon rakentaminen

Kaivon rakentaminen hinta

Kaivon rakentaminen

Paljonko maksaa kaivon rakentaminen?

Kaivon rakentamisen hinta on keskimäärin 4 970 €

Hinnan vaihteluväli 1 760 € 11 590 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

kaivon rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa kaivon rakentaminen?

Päivitetty: 04.05.2024 klo 09:05

Kaivon rakennuttaminen maksaa noin 800,00 € – 10.000 €. Rengaskaivon hinta voisi olla esimerkiksi 1.500 euroa viidellä renkaalla, kun taas porakaivon rakentaminen maksaa yleensä useita tuhansia euroja.

Miten kaivon rakentamisen hinta muodostuu?

Kaivon rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • minkälainen kaivo rakennetaan: rengasvesikaivo, porakaivo jne.
  • kuinka paljon kaivetaan maata
  • kuinka syvä kaivo rakennetaan

Ensisijaisesti kaivon rakentamisen kustannuksiin vaikuttaa tietenkin, minkälainen kaivo päätetään rakentaa. Rengaskaivojen hinnat ovat yleensä paljon halvempia esimerkiksi porakaivoihin nähden.

Toisinaan maan kaivaminen vie paljon enemmän aikaa, kaikki riippuu kaivon ominaisuuksista. Yleinen sääntö on, että maakuopan pohjan halkaisija tulisi olla ainakin metrin isompi verrattuna kaivonrenkaan halkaisijaan. Maa-aines tulee sijoittaa tarpeeksi kauas maakuopan reunasta, sillä ne voivat sortua kuopan sisällä jos ne ovat liian lähellä reunaa.

Myös kaivon syvyys täytyy huomioida kustannuksissa, sillä syvempi rengaskaivo tarvitsee esimerkiksi enemmän kaivonrenkaita, joilla jokaisella on euromääräinen yksikköhinta. Myös se voi vaikuttaa hintoihin, kuinka pitkän matkan takaa kaivonrenkaat tuodaan paikalle.

Kaivon syventäminen on yleensä ainakin jonkin verran halvempaa kuin rakentaminen, sillä esimerkiksi kaivonrenkaat ovat jo valmiiksi hankittu.

Saako kaivon rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kaivon rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Kaivon rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 kaivon rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Rengaskaivon rakentaminen vaiheet

Kaivon paikan etsiminen voidaan tehdä muutamalla eri tavalla. Ihanteellinen kaivon paikka sijaitsee paikassa, jossa pohjaveden laatu on riittävän hyvää ja kelpaa sellaisenaan juomatarkoituksiin. On myös hyödyllistä, että kaivon paikaksi valitaan hiekka- ja soramuodostuma, joka läpäisee eli ”suodattaa” hyvin vettä.

Kun kaivon paikka on tiedossa, on seuraavana vuorossa itse rengaskaivon rakentaminen. Kaivon teko alkaa tarpeeksi laajan kaivannon tekemisellä, johon voi käyttää apuna mieluiten kaivinkonetta. Kaivaminen onnistuu myös lapiolla, mutta se on erittäin työlästä ja vie paljon aikaa. Varsinkin jos kyseessä on rautaperäinen maa, kannattaa kaivannosta tehdä tarpeeksi suuri. Näin kaivon suodatinhiekka voidaan levittää tarpeeksi suurissa määrin pohjalle.

Vesikaivon teko etenee usein siihen asti, että kallio tulee vastaan. Joissakin tapauksissa se on noin neljän metrin syvyydessä. Kaivannon pohja kannattaa siivota eli puhdistaa kunnolla, jonka jälkeen suodatinhiekka laitetaan reilusti pohjalle. Suodatinhiekan laittamisen jälkeen vuorossa on ensimmäinen kaivonrengas, jonka suoruuden voi tarkistaa vesivaa’an avulla. Suodatinhiekkaa laitetaan paksu kerros myös rengaskaivon ympärille.

Kaivon vesieristys

Kun rengaskaivon teko on loppusuoralla, tehdään seuraavaksi kaksinkertainen muovikelmueristys ainakin kaivonosalle, joka jää vajoveden alueelle. Näin voidaan ehkäistä pintavesien, kuten sadevesien, valuminen suoraan rengaskaivon sisälle.

Kaivot ovat Suomessa suosittu ratkaisu veden hankintaan ja vesikaivon rakentaminen on tehty jo arviolta noin 600 000:ssa kotitaloudessa.

Monipuoliset kaivoratkaisut takaavat, että kaivon teko mökille, lähteeseen tai saareen onnistuu ja käyttövedestä voidaan nauttia monipuolisesti.

Kaivon kannen rakentaminen

Vesikaivon kannen rakentaminen on yleensä viimeisiä vaiheita rakentamisessa. Kun maata lähdetään täyttämään kaivon ympäriltä, on tärkeää huolehtia kaivon kannen oikeasta korkeudesta maanpintaan nähden. Oikea korkeus on noin 50–60 cm maanpinnan yläpuolella. Kaivon kannen on oltava tiivis ja lukittava.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Kaivon rakentaminen hinta

Kilpailuta kaivon rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä