Kaivon rakentaminen

Kaivon rakentaminen

Kaivon rakentaminen

Tarvitsetko palvelua
Kaivon rakentaminen?

Kilpailuta kaivon rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa kaivon rakentaminen?

Päivitetty: 09.04.2024 klo 20:04

Kaivon teko tai rakennus mahdollistaa luonnollisen, raikkaan ja terveellisen pohjaveden käyttämisen käyttövetenä sekä juomavetenä.

Mitä maksaa kaivon rakentaminen?

Katso hintasivu: Kaivon rakentaminen hinta

Saako kaivon rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kaivon rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Kaivon rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 kaivon rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Rengaskaivon rakentaminen vaiheet

Kaivon paikan etsiminen voidaan tehdä muutamalla eri tavalla. Ihanteellinen kaivon paikka sijaitsee paikassa, jossa pohjaveden laatu on riittävän hyvää ja kelpaa sellaisenaan juomatarkoituksiin. On myös hyödyllistä, että kaivon paikaksi valitaan hiekka- ja soramuodostuma, joka läpäisee eli ”suodattaa” hyvin vettä.

Kun kaivon paikka on tiedossa, on seuraavana vuorossa itse rengaskaivon rakentaminen. Kaivon teko alkaa tarpeeksi laajan kaivannon tekemisellä, johon voi käyttää apuna mieluiten kaivinkonetta. Kaivaminen onnistuu myös lapiolla, mutta se on erittäin työlästä ja vie paljon aikaa. Varsinkin jos kyseessä on rautaperäinen maa, kannattaa kaivannosta tehdä tarpeeksi suuri. Näin kaivon suodatinhiekka voidaan levittää tarpeeksi suurissa määrin pohjalle.

Vesikaivon teko etenee usein siihen asti, että kallio tulee vastaan. Joissakin tapauksissa se on noin neljän metrin syvyydessä. Kaivannon pohja kannattaa siivota eli puhdistaa kunnolla, jonka jälkeen suodatinhiekka laitetaan reilusti pohjalle. Suodatinhiekan laittamisen jälkeen vuorossa on ensimmäinen kaivonrengas, jonka suoruuden voi tarkistaa vesivaa’an avulla. Suodatinhiekkaa laitetaan paksu kerros myös rengaskaivon ympärille.

Kaivon vesieristys

Kun rengaskaivon teko on loppusuoralla, tehdään seuraavaksi kaksinkertainen muovikelmueristys ainakin kaivonosalle, joka jää vajoveden alueelle. Näin voidaan ehkäistä pintavesien, kuten sadevesien, valuminen suoraan rengaskaivon sisälle.

Kaivot ovat Suomessa suosittu ratkaisu veden hankintaan ja vesikaivon rakentaminen on tehty jo arviolta noin 600 000:ssa kotitaloudessa.

Monipuoliset kaivoratkaisut takaavat, että kaivon teko mökille, lähteeseen tai saareen onnistuu ja käyttövedestä voidaan nauttia monipuolisesti.

Kaivon kannen rakentaminen

Vesikaivon kannen rakentaminen on yleensä viimeisiä vaiheita rakentamisessa. Kun maata lähdetään täyttämään kaivon ympäriltä, on tärkeää huolehtia kaivon kannen oikeasta korkeudesta maanpintaan nähden. Oikea korkeus on noin 50–60 cm maanpinnan yläpuolella. Kaivon kannen on oltava tiivis ja lukittava.

Tutustu kaivon rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle kaivon rakentaminen.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kaivon rakentaminen

Kilpailuta kaivon rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä