Kaivon rakentaminen

Tarvitsetko palvelua kaivon rakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi kaivoyritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta kaivon rakentaminen

Vesikaivo – puhdasta ja raikasta vettä

Kaivon teko mahdollistaa luonnollisen, raikkaan ja terveellisen pohjaveden käyttämisen käyttövetenä sekä juomavetenä.

Vertaile kaivon rakentamiset

Minkälaista kaivoa oletkaan rakentamassa, löydät kaivorakentamisen erikoistekijät Kodinplazasta. Huomioi nämä:

  • minkälainen kaivo rakennetaan (vesi-, pora- rengaskaivo jne.)
  • kaivon rakentamisen ajankohta
  • pohjaveden laatu

Rengaskaivon rakentaminen vaiheet

Kaivon paikan etsiminen voidaan tehdä muutamalla eri tavalla. Ihanteellinen kaivon paikka sijaitsee paikassa, jossa pohjaveden laatu on riittävän hyvää ja kelpaa sellaisenaan juomatarkoituksiin. On myös hyödyllistä, että kaivon paikaksi valitaan hiekka- ja soramuodostuma, joka läpäisee eli ”suodattaa” hyvin vettä.

Kun kaivon paikka on tiedossa, on seuraavana vuorossa itse rengaskaivon rakentaminen. Kaivon teko alkaa tarpeeksi laajan kaivannon tekemisellä, johon voi käyttää apuna mieluiten kaivinkonetta. Kaivaminen onnistuu myös lapiolla, mutta se on erittäin työlästä ja vie paljon aikaa. Varsinkin jos kyseessä on rautaperäinen maa, kannattaa kaivannosta tehdä tarpeeksi suuri. Näin kaivon suodatinhiekka voidaan levittää tarpeeksi suurissa määrin pohjalle.

Vesikaivon teko etenee usein siihen asti, että kallio tulee vastaan. Joissakin tapauksissa se on noin neljän metrin syvyydessä. Kaivannon pohja kannattaa siivota eli puhdistaa kunnolla, jonka jälkeen suodatinhiekka laitetaan reilusti pohjalle. Suodatinhiekan laittamisen jälkeen vuorossa on ensimmäinen kaivonrengas, jonka suoruuden voi tarkistaa vesivaa’an avulla. Suodatinhiekkaa laitetaan paksu kerros myös rengaskaivon ympärille.

Kaivon vesieristys

Kun rengaskaivon teko on loppusuoralla, tehdään seuraavaksi kaksinkertainen muovikelmueristys ainakin kaivonosalle, joka jää vajoveden alueelle. Näin voidaan ehkäistä pintavesien, kuten sadevesien, valuminen suoraan rengaskaivon sisälle.

Kaivot ovat Suomessa suosittu ratkaisu veden hankintaan ja vesikaivon rakentaminen on tehty jo arviolta noin 600 000:ssa kotitaloudessa.

Monipuoliset kaivoratkaisut takaavat, että kaivon teko mökille, lähteeseen tai saareen onnistuu ja käyttövedestä voidaan nauttia monipuolisesti.

Kaivon kannen rakentaminen

Vesikaivon kannen rakentaminen on yleensä viimeisiä vaiheita rakentamisessa. Kun maata lähdetään täyttämään kaivon ympäriltä, on tärkeää huolehtia kaivon kannen oikeasta korkeudesta maanpintaan nähden. Oikea korkeus on noin 50–60 cm maanpinnan yläpuolella. Kaivon kannen on oltava tiivis ja lukittava.

Kilpailuta kaivon rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä