Huopakaton korjaus

Huopakaton korjaus hinta

Huopakaton korjaus

Paljonko maksaa huopakaton korjaus?

Huopakaton korjauksen hinta on keskimäärin 2 810 €

Hinnan vaihteluväli 264 € 12 200 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 37 %

huopakaton korjauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Huopakaton korjaus – Mitä maksaa huopakaton korjaus?

Päivitetty: 11.10.2023 klo 21:10

Huopakaton korjaaminen maksaa keskimäärin noin 500,00 € – 10.000 € kohteesta sekä huopakatolle tehtävistä korjaustoimenpiteistä riippuen.

Miten huopakaton korjauksen hinta muodostuu?

Huopakaton korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • huopakatolla olevien vaurioiden määrä
  • tehtävät toimenpiteet: pelkkä paikkaus vai laaja korjaus
  • korjattavan huopakaton pinta-ala

Arvioitaessa kustannuksia huopakaton huoltamiselle, paikkaukselle tai korjaamiselle, on ensinnäkin tarkasteltavaa korjattavaa kattohuopaa ja sen nykyistä kuntoa. Tähän liittyy juuri vaurioiden määrä sekä laajuus, joita huopakatolla esiintyy. Jos esimerkiksi muutama huopa on huonosti kiinni, niiden alla on ilmaa tai ne muuten vain repsottavat, on kyse suhteellisen yksinkertaisesta ja suoraviivaisesta korjaustoimenpiteestä. Jos huopakatto taas vuotaa esimerkiksi useammasta kohdasta, saattaa olla järkevintä uusia huopakatto kokonaan. Mitä kokonaisvaltaisempi korjaus tehdään, sitä suuremmista kustannuksista puhutaan.

Saako huopakaton korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta huopakaton korjaus saa kotitalousvähennystä. Huopakaton korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 huopakaton korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Huopakaton huolto kaikkialla Suomessa

On järkevää tarkistaa huopakaton kunto ainakin kerran vuodessa, esimerkiksi keväällä lumien lähdön jälkeen. Mahdollisimman ripeä toiminta on myös huopakattojen huoltamisen suhteen valttia, sillä pidempiaikaiset vuodot voivat aiheuttaa suurempia vaurioita aina aluskatteeseen asti. Tässä muutamia eri korjausmenetelmiä tai huopatyyppejä:

  • bitumi
  • korjausmassa
  • piki

Palahuopakaton korjaus, huolto vai paikkaus – mitä tarvitsen?

Kaikki riippuu oikeastaan huopakattosi kunnosta. Kulumat, reiät sekä erilaiset repeytymät kertovat siitä, että on tullut aika huollolle. Myös ilma voi muodostaa ”kuplan” huovan alle eli myös erilaisten kohoumien kanssa kannattaa olla tarkkana. Huopakaton korjaaminen tai paikkaaminen onnistuu myös talvella, mikäli lumet saadaan ainakin riittäviltä osin pois.

Huopakaton paikkausmassa

Paikkaustapoja sekä –menetelmiä on olemassa muutamia erilaisia. Yleensä etenkin huopakatoille sopiva korjausmassa on ominaisuuksiltaan joustava, mutta silti vesitiivis ja kestävä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Savupiipun korjaus hinta Katon korjaus hinta Peltikaton korjaus hinta Sisäkaton korjaus hinta
Huopakaton korjaus hinta

Kilpailuta huopakaton korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä