Katon maalaus

Katon maalaus hinta

Katon maalaus

Paljonko maksaa katon maalaus?

Katon maalauksen hinta on keskimäärin 4 183 €

Hinnan vaihteluväli 1 936 € – 12 200 €

Vertaile alueesi kattoyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Katon maalauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Katon maalaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 05.09.2022 klo 09:09

Katon maalaaminen maksaa keskimäärin noin 2.500 € – 15.000 € riippuen katemateriaalista, pohjatöistä, katon pinta-alasta sekä käytettävistä maaleista.

Miten katon maalauksen hinta muodostuu?

Katon maalauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • maalattavan kattopinnan materiaali: pelti, tiili, huopa, mineriitti jne.
  • katon kunto ennen maalausta
  • kattopintojen yhteenlaskettu pinta-ala

Arvioitaessa ulkokaton maalauksen kustannuksia, tulee ensin huomioida katon materiaali. Suomessa ja muutenkin yleisesti Pohjoismaissa käytettävät katemateriaalit ovat yleensä tehty tiilestä, pellistä, huovasta tai mineriitistä, jossa jokainen vaatii omanlaistaan maalauskäsittelyä. Ehkäpä tärkeintä on myös muistaa kattomaalauksen osalta se, että hintoja kannattaa aina vähän vertailla myös kattavaan ja kokonaisvaltaiseen katon uusimiseen. Nyrkkisääntö on, että maalaus maksaa noin 20%–40% suhteessa katon kokonaisvaltaiseen uusimistyöhön. Tämän lisäksi maalaus saattaa antaa useita vuosia lisää käyttöikää varsinkin silloin, kun sen säännöllisestä huoltamisesta pidetään kiinni.

Saako katon maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta katon maalaus saa kotitalousvähennystä. Katon maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 katon maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Paljonko maksaa peltikaton maalaus?

Peltikaton maalaus maksaa keskimäärin noin 3.000 € – 10.000 € riippuen peltikaton kunnosta, koosta sekä tarvittavista pohjatöistä.

Arvioitaessa peltikaton maalauksesta syntyviä kustannuksia, tulee ensinnäkin tarkastella peltisen katon pinnan materiaalia, joka on saatettu käsitellä monilla eri tavoilla. Kaksi esimerkkiä erilaisista käsittelytavoista ovat muovipinnoitettu peltikatto sekä sinkitetty peltikatto, joiden maalausprosessit eroavat ainakin hieman toisistaan. Varsinkin silloin, jos muovipinta on huonossa kunnossa, saatetaan se joutua poistamaan kokonaan ennen uutta maalausta. Tästä päästäänkin peltikaton kuntoon ennen maalausta, sillä joka tapauksessa tietyt toimenpiteet tulee tehdä ennen uuden maalipinnan laittamista peltikatolle. Tehdäänkö ruosteenpoistoa jne. vaikuttaa hintoihin. Suurin yksittäinen kerroin peltikaton alustus- sekä maalaustöille on tietenkin peltikaton pinta-ala.

Paljonko maksaa tiilikaton maalaus?

Tiilikaton maalaus maksaa keskimäärin noin 2.500 – 15.000 € tiilikaton pinta-alasta, kattotiilien kunnosta sekä valituista maaleista riippuen.

Suomessa yleisimmät tiilikatteiden pintamateriaalit ovat savitiili sekä betonitiili ja juuri materiaali onkin ensimmäinen tekijä, joka kannattaa huomioida arvioitaessa maalauksen kustannuksia. Toiseksi hintaan vaikuttaa myös kattotiilien kunto – jos tiilet ovat esimerkiksi runsaskasvuisia, käytetään esivalmistelutöihin enemmän aikaa. Kolmas yksittäinen tärkeä tekijä on valittu maalausmenetelmä eli annetaanko kattotiileille esimerkiksi kevyt suojapinta vai paksu, väriä muuttava maalipinta.

Paljonko maksaa huopakaton maalaus?

Huopakaton maalaus maksaa pientaloissa keskimäärin noin 1.500 € – 6.000 € riippuen huopakatteen kunnosta, koosta sekä käytettävästä maalipinnasta.

Arvioitaessa kustannuksia huopakatteeseen kohdistuvasta maalaustyöstä, kannattaa ensin selvittää onko kyseessä tasakatto vai onko katolla ns. kulmaa. Tasakattoisen huopakaton maalauksessa on huomioitava hieman erilaisia asioita verrattuna esimerkiksi jyrkkään harjakattoon. Jyrkällä katteella maalauksen yhteydessä esimerkiksi erilaisten turvatoimenpiteiden noudattaminen on tärkeää, vaikkakin se saattaa lisätä hieman kustannuksia kohteelle. Myös kattohuovan materiaalilla voi olla maalauksen kannalta merkitystä, sillä rullahuopaa, palahuopaa tai vaikkapa bitumikattoa voidaan kohdella eri tavoin. Unohtamatta huovan yhteenlaskettua maalauspinta-alaa, joka toimii indikaattorina ja maalausmateriaaleille että maalaukseen käytettävälle ajalle sekä tarvittaviin pohjatöihin aina sammaleen poistamista myöten.

Paljonko maksaa mineriittikaton maalaus?

Mineriittikaton eli varttikaton maalaus maksaa keskimäärin noin 2.500 € – 10.000 € varttikatteen kunnosta ja pinta-alasta, valitusta maalista sekä mahdollisista asbestitöistä riippuen.

Arvioitaessa kustannuksia mineriittikaton maalaukselle, tulee arvioida katon kuntoa tarkemmin. Sama arviointi tehdään myös muissa katetyypeissä, poikkeuksena varttikatteen osalta on kuitenkin mahdollinen asbestin olemassaolo sidosaineena katelevyjen sisällä. Tämä asettaa rajoitteita esimerkiksi puhdistamisen tai pesemisen suhteen, joita on tehtävä ennen maalausta. Tästä syystä kunnolla on merkitystä, sillä esimerkiksi vahvasti sammaloituneen mineriittikaton puhdistaminen täytyy tehdä huolellisesti ja tiettyjä varotoimenpiteitä noudattaen. Totta kai myös varttikatteen pinta-alalla on merkitystä – se lisää minkä tahansa urakkaan liittyvän elementin laajuutta.

Mitkä tekijät rasittavat tai kuluttavat ulkokattoa?

Vuosien saatossa kodin tai kiinteistöjen uloimmat suojat eli katot ja niiden pinnat saattavat kulua. Eri materiaalit kuluvat vähän erilailla ja kulumista aiheuttavat pääsääntöisesti vesi- ja lumisateet sekä tuuli. Auringonpaistettakaan ei saa unohtaa, sillä silläkin on vaikutus katon pintoihin. Katto nimenomaan on joidenkin mielestä suurin yksittäinen rasitukselle altistuva kohde – se rasittuu vähintään yhtä paljon kuin rakennuksen ulkoverhoilukin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

Katon maalaus hinta

Kilpailuta katon maalaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä