Piipun pellitys - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 08.05.2022 klo 17:05

Savupiipun pellittäminen edessä? Piipunpellit suojaavat kiinteistön rakenteita ja piippua kosteudelta. Piipunhattu puolestaan estää lumi- ja vesisateen pääsyn piippuun, jolloin sen käyttöikä kasvaa.

Piipun pellittäminen maksaa keskimäärin noin 500,00 – 1.000 €. Esimerkiksi uudiskohteen pulpettikaton savupiipun pellittäminen voisi maksaa 650,00 €.

Piipun pellityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • pellitettävän piipun muoto ja koko
  • uudiskohteen pellitys vai vanhan savupiipun pellitys
  • katon muoto ja kaltevuus

Arvioitaessa kustannuksia piipun eli savupiipun pellitykselle, kannattaa ensin tarkastella pellitettävän piipun kokoa sekä muotoa. Monesti esimerkiksi pyöreän tai muuten normaalistandardeista poikkeavan piipun pellittäminen on hieman haastavampaa ja sitä kautta myös hinta on korkeampi. Tämän jälkeen voidaan tarkastella itse kohdetta eli onko kyseessä uudiskohteen pellitys vai uusitaanko vanhan savupiipun pellit esimerkiksi pelkälleen tai saneerauksen yhteydessä. Pellitystyö on suoraviivaisempaa jos työmaa on ns. valmiiksi pedattu eli katemateriaalit on valmiiksi purettu tarvittavilta osin tai niitä ei ole vielä asennettu pellityksen takia.

Pellityksen ensisijainen tehtävä on siis antaa suojaa savupiipulle. Savupiippua koettelevat ulkoiset rasitukset ovat muun muassa tuuli, lämpötilojen vaihtelut sekä sade. Pellityksessä kannattaa ottaa huomioon kuitenkin myös savupiipun kunto, sillä suositusten mukaan kunnon tulisi olla hyvä ennen pellitystä. Uudiskohteessa tämä on itsestäänselvyys, mutta vanhemmat piiput saattavat jopa sortua kesken pellityksen – ulkopinnan ja samoin myös piipun sisäpinnan tulee olla tarpeeksi vahvoja, jotta pellitys voidaan tehdä.

Tämä ohje on kohteesta, jossa piipun vanha pellitys vaihdetaan uuteen:

  • vanhan pellityksen purku
  • aluskatteen nosto piipun seinälle kaikilta puolilta
  • aluskate voidaan kiinnittää piippuun esimerkiksi ilmastointiteipin avulla
  • piipun ulkopinnan tasoitus
  • uudet piipunpellit voidaan asentaa

Kuten saatatkin jo arvata, tehdään pellitys monesti juuri remontin tai vesikatteen uusimisen yhteydessä, sillä silloin se on järkevää tehdä. Joka tapauksessa pellittäminen vaatii aina ainakin osittaisen vesikatteen purkamisen piipun ympäriltä – ellei kyseessä ole tietenkin uudiskohde.

Pellityksen mitat voidaan mahdollisesti ottaa etukäteen ja niiden pohjalta valmistaa savupiipun pellityssarja. Toinen vaihtoehto on tehdä pellitys paikan päällä esimerkiksi asiantuntevan peltisepän toimesta. Piippuja on erilaisia ja etenkin pyöreän savupiipun pellitys voi olla suhteellisen haastavaa tehdä itse. Kattotyypillä ei ole sinänsä merkitystä, sillä Kodinplazan kautta voit jättää tarjouspyynnön tiilikaton, huopakaton, peltikaton sekä mineriitti- eli varttikaton piippujen pellityksestä.

Palvelusta piipun pellitys saa kotitalousvähennystä. Piipun pellitys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 piipun pellityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu piipun pellityksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile piipun pellityksestä Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta piipun pellitys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä