Piipun pellitys

Piipun pellitys

Piipun pellitys

Tarvitsetko palvelua piipun pellitys?

Vertaile alueesi yritykset ja kilpailuta piipun pellitys

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa piipun pellitys?

Päivitetty: 06.07.2024 klo 15:07

Savupiipun pellittäminen edessä? Piipunpellit suojaavat kiinteistön rakenteita ja piippua kosteudelta. Piipunhattu puolestaan estää lumi- ja vesisateen pääsyn piippuun, jolloin sen käyttöikä kasvaa.

Mitä maksaa piipun pellitys?

Katso hintasivu: Piipun pellitys hinta

Saako piipun pellityksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta piipun pellitys saa kotitalousvähennystä. Piipun pellitys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 piipun pellityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Piipunpellit hyväkuntoiselle ja ehjälle piipulle

Pellityksen ensisijainen tehtävä on siis antaa suojaa savupiipulle. Savupiippua koettelevat ulkoiset rasitukset ovat muun muassa tuuli, lämpötilojen vaihtelut sekä sade. Pellityksessä kannattaa ottaa huomioon kuitenkin myös savupiipun kunto, sillä suositusten mukaan kunnon tulisi olla hyvä ennen pellitystä. Uudiskohteessa tämä on itsestäänselvyys, mutta vanhemmat piiput saattavat jopa sortua kesken pellityksen – ulkopinnan ja samoin myös piipun sisäpinnan tulee olla tarpeeksi vahvoja, jotta pellitys voidaan tehdä.

Savupiipun pellin asennus ohjeet

Tämä ohje on kohteesta, jossa piipun vanha pellitys vaihdetaan uuteen:

  • vanhan pellityksen purku
  • aluskatteen nosto piipun seinälle kaikilta puolilta
  • aluskate voidaan kiinnittää piippuun esimerkiksi ilmastointiteipin avulla
  • piipun ulkopinnan tasoitus
  • uudet piipunpellit voidaan asentaa

Kuten saatatkin jo arvata, tehdään pellitys monesti juuri remontin tai vesikatteen uusimisen yhteydessä, sillä silloin se on järkevää tehdä. Joka tapauksessa pellittäminen vaatii aina ainakin osittaisen vesikatteen purkamisen piipun ympäriltä – ellei kyseessä ole tietenkin uudiskohde.

Lisätietoa piippujen pellityksistä

Pellityksen mitat voidaan mahdollisesti ottaa etukäteen ja niiden pohjalta valmistaa savupiipun pellityssarja. Toinen vaihtoehto on tehdä pellitys paikan päällä esimerkiksi asiantuntevan peltisepän toimesta. Piippuja on erilaisia ja etenkin pyöreän savupiipun pellitys voi olla suhteellisen haastavaa tehdä itse. Kattotyypillä ei ole sinänsä merkitystä, sillä Kodinplazan kautta voit jättää tarjouspyynnön tiilikaton, huopakaton, peltikaton sekä mineriitti- eli varttikaton piippujen pellityksestä.

Tutustu piipun pellityksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle piipun pellitys.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Huopakaton asennus Peltikaton asennus Aluskatteen asennus Valokatteen asennus Lumiesteen asennus Kattotuolien asennus Tiilikaton asennus Sisäpiipun asennus Katon asennus Sisäkaton asennus Kattoturvatuotteet 2m kattosilta 3m lumieste Aluskatteen kiinnitys Aluskatteen laitto

Kilpailuta piipun pellitys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä