Kattotuolien asennus

Kattotuolien asennus

Kattotuolien asennus

Tarvitsetko palvelua kattotuolien asennus?

Kilpailuta kattotuolien asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kattotuolien asennus – Mitä tarkoittaa kattotuolien asennus?

Päivitetty: 01.10.2023 klo 18:10

Kattotuolit tai kattoristikot valmistetaan yleensä puusta (pienkohteet) tai suuremmissa kohteissa myös metallista. Niiden asentaminen, kiinnitys tai vaihto voidaan tehdä esimerkiksi valmistajan ohjeiden mukaan.

Mitä maksaa kattotuolien asennus?

Katso hintasivu: Kattotuolien asennus hinta

Saako kattotuolien asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattotuolien asennus saa kotitalousvähennystä. Kattotuolien asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kattotuolien asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Erilaiset kattotuoli mallit

Kattotuolit eli kattoristikot rakennetaan siis pääsääntöisesti etukäteen toimittajan toimesta, mutta ne on myös mahdollista tehdä itse rakennuspaikalla, joka on kuitenkin paljon harvinaisempaa. Mitoitus ja suunnitelma lasketaan aina kattotuolitettavan rakennuksen mukaan. Erilaisia kattoristikoita ovat muun muassa:

  • harjaristikko
  • kehäkatto
  • pulpettikatto
  • saksikatto
  • palkkikatto
  • erikoisemmat ristikot
  • mansardituoli jne.

Kattotuoleja on olemassa paljon enemmänkin, mutta siinä yleisimpiä mainittuna. Tällä sivulla keskitytään kuitenkin enemmän asennukseen, joka on olennainen osa kattotuolien saamista paikoilleen.

Kattoristikoiden asennus vaiheittain

Ensinnäkin ennen asennusta on syytä huolehtia, että kattotuolit ovat tontilla hyvin säilössä ja varsinkin suojassa sateelta. On hyvinkin yleistä, että asennuksessa käytetään apuna nosturia, joka nostaa kattotuolit yksitellen tarvittavalle korkeudelle. Riittävä ulottuvuus on tärkeää tai vaihtoehtoisesti pääsy tarpeeksi lähelle rakennuskohdetta.

Kulmarauta on erittäin tärkeä apuväline kattotuolien kiinnityksessä oikeaan kohtaan. Kattotuolien tuenta voidaan tehdä esimerkiksi väliaikaisten pystytukkien avulla. Tämän jälkeen yksitellen kaikki ristikot asennetaan paikoilleen.

Lisätietoa kattotuoleista

Kuten jo todettu, suunnitellaan monesti kattotuolit jokaiseen kohteeseen erikseen. Monesti jokainen koti, kiinteistö tai muu rakennus on täysin omanlainen vaativuuksiltaan. Huomion arvoinen asia on, että kaksi täysin identtistä rakennelmaa saattavat tarvita erilujuiset kattotuolit, mikäli toinen rakennuksista sijaitsee Etelä-Suomessa ja toinen esimerkiksi Pohjois-Suomessa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kattotuolien asennus

Kilpailuta kattotuolien asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä