Savupiipun korjaus

Savupiipun korjaus

Savupiipun korjaus

Tarvitsetko palvelua savupiipun korjaus?

Kilpailuta savupiipun korjaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Savupiipun korjaus – Mitä tarkoittaa savupiipun korjaus?

Päivitetty: 22.09.2023 klo 14:09

Savupiipun korjaaminen tai kunnostus voi tarkoittaa esimerkiksi piipun tiivistystä tai vaikkapa laajempaa saneerausta. Esimerkiksi hormitarkastuksella voidaan arvioida tehtäviä toimenpiteitä.

Mitä maksaa savupiipun korjaus?

Katso hintasivu: Savupiipun korjaus hinta

Saako savupiipun korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta savupiipun korjaus saa kotitalousvähennystä. Savupiipun korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 savupiipun korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Savupiipun juuren tiivistäminen

Piipun tiivistäminen on työ, jota voidaan tarkastella useasta eri suunnasta. Ensinnäkin työhön vaikuttaa katemateriaali eli tehdäänkö tiivistys huopakatolla, tiilikatolla vai peltikatolla. Joka tapauksessa piipun läpiviennin tiivistys, pellityksen tiivistys tai juuren tiivistys voidaan tehdä ulkonurkalle, sisänurkalle tai pyöreille läpivienneille:

  • piipun pellitys vuotaa, mitä tehdä?
    • jos pellitys vuotaa, saattaa olla ajankohtaista vaihtaa pellitys kokonaan uuteen
  • piipun tiivistys
    • kuten sanottu, tiivistys voi kohdistua savupiipun sisälle, ulkopuolelle tai juureen

Vanhan savupiipun kunnostus

Savupiipun kunnostus on mielenkiintoinen konsepti, sillä usein erilaiset halkeamat tai muut vauriokohdat eivät näy ulospäin. Tästä syystä esimerkiksi nuohoojan 1–3 vuoden välein tekemä tarkastus on erittäin hyödyllinen – piipun kuntoa voidaan arvioida tarkemmin ja päättää erilaisista toimenpiteistä. Vanhan piipun korjaus voi olla erittäin pienikin toimenpide, kuten yhden läpivientikohdan tiivistäminen tiivistysaineella. Toisaalta suuremmissa saneerauksissa voi piipun kunnostaa esimerkiksi putkittamalla tai massaamalla.

Savupiipun korjaaminen ulkopuolelta

Monissa tapauksissa ainakin pienimuotoiset piippujen korjaustyöt voidaan suorittaa ulkopuolelta. Tällainen esimerkki olisi piipun yksittäisen halkeaman korjaus, joka voidaan paikata suoraan katolla. Väliaikaiset ja pienemmät korjaustyöt eivät poista kuitenkaan suurempaa korjaustarvetta, mikäli sellainen on piipun suhteen olemassa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Savupiipun korjaus

Kilpailuta savupiipun korjaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä