Savupiipun korjaus

Savupiipun korjaus hinta

Savupiipun korjaus

Paljonko maksaa savupiipun korjaus?

Savupiipun korjauksen hinta on keskimäärin 2 282 €

Hinnan vaihteluväli 396 € 10 980 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

savupiipun korjauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Savupiipun korjaus – Mitä maksaa savupiipun korjaus?

Päivitetty: 01.11.2023 klo 16:11

Savupiipun tai piipun korjaus maksaa keskimäärin noin 400,00 € – 5.000 € piipun koosta sekä korjaustoimenpiteiden laajuudesta riippuen.

Miten savupiipun korjauksen hinta muodostuu?

Savupiipun korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • korjattavan piipun kunto ja koko
  • korjaustoimenpiteiden laajuus: tiivistys, saneeraus jne.

Piipun korjaamisessa hintoihin vaikuttaa pitkälti tehtävien toimenpiteiden laajuus, joka voi kohteesta riippuen vaihdella laajastikin. Tästä syystä olisi hyvä arvioida piipun kuntoa esimerkiksi yhdessä nuohoojan kanssa, joka voi antaa omat suosituksensa piipulle parhaiten soveltuvista toimenpiteistä. Joissakin kohteissa riittää, kun 1–2 yksittäistä halkeamaa paikataan ja joissain kohteissa piipulle päätetään tehdä kokonaisvaltainen saneeraus. Tästä päästäänkin siihen, mikä on korjattavan piipun koko sekä kunto. Monesti erittäin huonokuntoiselle piipulle joudutaan tekemään enemmän – sama pätee myös suurikokoisille piipuille.

Saako savupiipun korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta savupiipun korjaus saa kotitalousvähennystä. Savupiipun korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 savupiipun korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Savupiipun juuren tiivistäminen

Piipun tiivistäminen on työ, jota voidaan tarkastella useasta eri suunnasta. Ensinnäkin työhön vaikuttaa katemateriaali eli tehdäänkö tiivistys huopakatolla, tiilikatolla vai peltikatolla. Joka tapauksessa piipun läpiviennin tiivistys, pellityksen tiivistys tai juuren tiivistys voidaan tehdä ulkonurkalle, sisänurkalle tai pyöreille läpivienneille:

  • piipun pellitys vuotaa, mitä tehdä?
    • jos pellitys vuotaa, saattaa olla ajankohtaista vaihtaa pellitys kokonaan uuteen
  • piipun tiivistys
    • kuten sanottu, tiivistys voi kohdistua savupiipun sisälle, ulkopuolelle tai juureen

Vanhan savupiipun kunnostus

Savupiipun kunnostus on mielenkiintoinen konsepti, sillä usein erilaiset halkeamat tai muut vauriokohdat eivät näy ulospäin. Tästä syystä esimerkiksi nuohoojan 1–3 vuoden välein tekemä tarkastus on erittäin hyödyllinen – piipun kuntoa voidaan arvioida tarkemmin ja päättää erilaisista toimenpiteistä. Vanhan piipun korjaus voi olla erittäin pienikin toimenpide, kuten yhden läpivientikohdan tiivistäminen tiivistysaineella. Toisaalta suuremmissa saneerauksissa voi piipun kunnostaa esimerkiksi putkittamalla tai massaamalla.

Savupiipun korjaaminen ulkopuolelta

Monissa tapauksissa ainakin pienimuotoiset piippujen korjaustyöt voidaan suorittaa ulkopuolelta. Tällainen esimerkki olisi piipun yksittäisen halkeaman korjaus, joka voidaan paikata suoraan katolla. Väliaikaiset ja pienemmät korjaustyöt eivät poista kuitenkaan suurempaa korjaustarvetta, mikäli sellainen on piipun suhteen olemassa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Huopakaton korjaus hinta Katon korjaus hinta Peltikaton korjaus hinta Sisäkaton korjaus hinta
Savupiipun korjaus hinta

Kilpailuta savupiipun korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä