Sisäkaton korjaus

Sisäkaton korjaus hinta

Sisäkaton korjaus

Paljonko maksaa sisäkaton korjaus?

Sisäkaton korjauksen hinta on keskimäärin 1 088 €

Hinnan vaihteluväli 88 € – 5 246 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Sisäkaton korjauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Sisäkaton korjaus – Mitä maksaa sisäkaton korjaus?

Päivitetty: 11.09.2023 klo 13:09

Sisäkaton korjaaminen maksaa keskimäärin noin 400,00 € – 2.500 €. Esimerkiksi rivitaloasunnon sisäkaton paikkaus, kittaus ja maalaus voisi maksaa 1.250 €.

Miten sisäkaton korjauksen hinta muodostuu?

Sisäkaton korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • korjattavan sisäkaton muoto, pinta-ala ja materiaali
  • sisäkaton kunto eli kuinka paljon korjataan
  • korjausten laajuus: pieni paikkaus vai esim. kittaus, tasoitus ja maalaus

Ensimmäinen kysymys, joka kannattaa työntilaajana kysyä, on ”mikä on korjaustoimenpiteiden laajuus?”. Niiden avulla voidaan hahmottaa ainakin suuntaa antavasti tulevien korjaustöiden hintoja sekä syntyviä kulueriä. Käytännön esimerkkinä mainittakoon, että esimerkiksi repsottavan kattolistan korjaus tulee halvemmaksi kuin koko huoneiston uudelleenrappaus. Tähän vaikuttaakin nimenomaan sisäkaton kunto – selvitäänkö pienellä paikkauksella vai ryhdytäänkö kokonaisvaltaisempiin korjaustoimiin. Luonnollisesti myös korjattavan sisäkaton pinta-alaa, materiaaleja sekä muotoja voidaan käyttää indikaattorina lopullisten hintojen muodostumiselle.

Saako sisäkaton korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sisäkaton korjaus saa kotitalousvähennystä. Sisäkaton korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 sisäkaton korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sisäkaton rappauksen korjaus

Rapatun tai ruiskutetun sisäkaton korjaaminen on ajankohtaista varsinkin silloin, kun vanha roiskepinta alkaa esimerkiksi irrota. Tähän liittyy läheisesti myös sisäkaton halkeamien korjaus, joka voidaan tehdä paikkaamalla tai roiskepinnoittamalla koko katto uudestaan. Mikäli roiske- tai rappauspinta ei tartu kunnolla, voidaan miettiä vaihtoehtoisia menetelmiä tai materiaaleja.

Toisinaan sisäkaton paikkaus riittää

Esimerkiksi sisäkaton reikien paikkaus voidaan tehdä ainoana toimenpiteenä tai yhdessä maalauksen kanssa. Monesti pelkkä paikkaus riittää yksinään tilanteissa, joissa paikan sekä paikattavan sisäkaton värimaailma saadaan sovitettua yhteen siten, ettei paikka erotu liian selkeästi kunnostettavasta katosta.

Kunnostus voidaan tehdä kaikille sisäkattotyypeille

Vuosien saatossa erilaiset sisätilojen kattopintojen kunto voi huonontua ja enää pelkkä siivous ei riitä tai tuota haluttuja lopputuloksia. Yleisimmät kattomateriaalit sisätiloissa ovat kipsilevy, paneeli tai valupinta, joihin kaikkiin voidaan tehdä hyvinkin monialaisia ja laajuudeltaan vaihtelevia kunnostustöitä. Esimerkkejä tällaisista ovat tasoitus, maalaus, lakkaus, hionta tai kittaus.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Sisäkaton korjaus hinta

Kilpailuta sisäkaton korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä