Tiilikattoremontti

Tiilikattoremontti

Tiilikattoremontti

Tarvitsetko palvelua tiilikattoremontti?

Kilpailuta tiilikattoremontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Tiilikattoremontti – Mitä tarkoittaa tiilikattoremontti?

Päivitetty: 03.04.2023 klo 08:04

Onko vanha tiilikatto tullut tiensä päähän? Kokonaisvaltaisempi tiilikaton uusiminen tai kattotiilien vaihto voi tulla ajankohtaiseksi, kun vanhaa tiilikattoa ei kannata enää kunnostaa.

Mitä maksaa tiilikattoremontti?

Katso hintasivu: Tiilikattoremontti hinta

Saako tiilikattoremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta tiilikattoremontti saa kotitalousvähennystä. Tiilikattoremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 tiilikattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Tiilikatto vuotaa, mitä tehdä?

Tiilikaton vuotaminen ei ole aina remontin paikka, mutta vuotokohta kannattaa silti paikantaa mahdollisimman nopeasti. Vuodot aiheuttavat todennäköisesti kosteusvaurioita rakenteisiin ainakin pidemmällä aikavälillä. Tästä syystä kannattaakin käydä esimerkiksi ullakolla kattoasiantuntijan kanssa tarkistamassa aluskatteen kunto.

Vanhan tiilikaton uusiminen tehdään monesti juuri siitä syystä, että esimerkiksi läpiviennit, harvat tiilet tai muut pellitykset ovat päästäneet kosteutta vuosien ajan läpi.

Tiilikatteen valintaperusteita

Pääasiallisesti suomalaisissa omakotitaloissa käytetään kahta erilaista tiilityyppiä: savitiiltä tai betonitiiltä. Betonitiili on näistä kahdesta yleisemmin käytetty vaihtoehto. Minkä takia kodin tai kiinteistön omistajat valitsevat vesikatolleen materiaaliksi tiilen?

  • näyttävyys
    • kunnon massiivinen tiilikatto on kieltämättä hyvännäköinen
    • värivalikoimat ovat kehittyneet paljon viimeisten vuosien aikana, joten valinnanvaraa riittää
  • asumismukavuus
    • mikäli ulkona sataa, ei sateen äänet eli ropinat kantaudu sisälle asuntoon samalla tavalla kuin esimerkiksi peltikatolta

Kattotiilien vaihto vai kokonaan uusi katemateriaali?

Monesti, kun mietitään erilaisia vesikatevaihtoehtoja, on myös kiinnitettävä huomioita katteen painoon. Tiili on paljon painavampi materiaali verrattuna esimerkiksi huopaan tai peltiin. Tästä syystä kattorakenteiden tuleekin olla riittävän vahvat, jotta ne pystyvät kantamaan päälle ladottavan tiilikatteen. Mikäli kate ei ole tarpeeksi vahva, mikä on varsin yleistä vanhemmissa taloissa, voidaan vanha tiilikatto korvata esimerkiksi peltikatolla, joka on ominaisuudeltaan kevyempi.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Tiilikattoremontti

Kilpailuta tiilikattoremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä