Keittiöremontti

Keittiöremontti

Keittiöremontti

Tarvitsetko palvelua keittiöremontti?

Kilpailuta keittiöremontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Keittiöremontti – Mitä tarkoittaa keittiöremontti?

Päivitetty: 26.11.2023 klo 16:11

Keittiöremontti on projekti, jossa keittiön ulkoasua, toiminnallisuutta ja tehokkuutta parannetaan tai muutetaan. Keittiön, keittokomeron tai keittotilan remontointi on ajankohtaista, kun vanhasta keittiöstä halutaan tehdä esimerkiksi tyylikkäämpi, nykyaikaisempi tai käytännöllisempi.

Tyypillinen keittiösaneeraus pitää sisällään vanhan keittiön purkamisen ja kokonaisvaltaisen uusimisen. Tämäkin on mahdollista tehdä kustannustehokkaasti, vanhoja rakenteita hyödyntäen. Joskus keittiölle riittää pintaremontti, eli esimerkiksi tasojen tai kaapin ovien uusiminen. Keittiöitä ja keittokomeroita on erilaisia ja erikokoisia, niin myös remontteja.

Keittiöt kaipaavat ajan myötä korjauksia ja päivityksiä. Remontilla pyritään usein nostamaan keittiön (ja sen myötä kiinteistön) arvoa ja tehostamaan tilankäyttöä. Lisäksi tavoitteena on luoda tila, joka vastaa asukkaan tarpeita, ja jossa on mukava viettää aikaa perheen kanssa niin arjessa kuin juhlassa. Remontti voi sisältää muun muassa kaapistojen uusimisen, lattiapäällysteiden vaihtamisen, kodinkoneiden päivittämisen sekä sähkö- ja putkityöt. Keittiöremontti voi olla monimutkainen ja haastava projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja budjetointia.

Monille mukavin vaihtoehto on hankkia uusi keittiö avaimet käteen –tyyppisellä ratkaisulla. Tarjoukset urakasta saat Kodinplazasta helposti yhdellä tarjouspyynnöllä.

Mitä maksaa keittiöremontti?

Katso hintasivu: Keittiöremontti hinta

Saako keittiöremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta keittiöremontti saa kotitalousvähennystä. Keittiöremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 keittiöremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Milloin keittiöremontin suunnittelu kannattaa aloittaa?

Remontin suunnittelu voidaan tehdä yhdessä keittiöremontteihin erikoistuneen ammattilaisen kanssa. Kokeneen tekijän näkemyksestä on hyötyä suunnittelussa. Suunnitelman laatiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jopa kauan ennen itse remontin toteutusajankohtaa. Hyvät ideat jalostuvat ajan saatossa, joten suunnittelua ei kannata jättää viime tinkaan.

Mitkä ovat keittiöremontin vaiheet?

  1. Uuden keittiön suunnittelu ja piirtäminen
  2. Tuotteiden ja kalusteiden tilaaminen
  3. Vanhan keittiön ja tarvittaessa rakenteiden purku
  4. Mahdolliset rakenteelliset muutokset
  5. Putki- ja sähkötyöt
  6. Seinien asennus ja pintakäsittely
  7. Lattian asennus
  8. Keittiökaappien ja työtasojen asennus
  9. Kodinkoneiden, vesihanojen ym. asennus
  10. Viimeistely

Keittiön toiminnallisuuden parantaminen remontilla

Keittiön toiminnallisuutta voidaan remontilla edistää monin tavoin. Uudet kalusteet ja ergonomiset ratkaisut tehostavat tilankäyttöä, helpottavat tilassa liikkumista ja parantavat näin työskentelyolosuhteita. Modernit kodinkoneet ovat energiatehokkaita ja mukavia käyttää, ja myös valaistuksen päivittäminen voi lisätä keittiön viihtyisyyttä merkittävästi. Remontissa voidaan myös muuttaa keittiön pohjaratkaisua esimerkiksi lisäämällä saareke tai aamiaiskaappi helpottamaan arjen askareita. Näin remontilla luodaan toimiva, mukava ja esteettinen keittiö, joka vastaa nykypäivän vaatimuksia.

Budjetointi ja kustannukset: Miten arvioida keittiöremontin hintaa?

Keittiöremontin kustannukset vaihtelevat huomattavasti muun muassa projektin laajuuden, materiaalien ja työvoiman mukaan. Budjetointia varten on tärkeää miettiä, mitä tarvitset ja haluat keittiöltäsi, ja kuinka suuria muutoksia tämä vaatii. Tee luettelo toiveistasi ja tutki niiden hintoja. Vertaile eri yritysten palveluita ja tarjouksia ja valitse luotettava urakoitsija, joka ymmärtää visiosi. Budjettiin kannattaa aina varata myös jonkin verran liukumavaraa mahdollisesti koituvien lisäkulujen kattamiseksi.

Suunnittelu ja inspiraatio: Luomassa unelmiesi keittiötä

Aloita keittiöremontin suunnittelu kartoittamalla toiveesi, tarpeesi ja budjettisi. Etsi inspiraatiota keittiöalan lehdistä ja sosiaalisesta mediasta, ja vieraile keittiömyymälöissä keräämässä ideoita. Mieti tarkkaan millaiset värit, valaistus ja kodinkoneet sopivat juuri sinun tyyliisi ja tekevät keittiöstäsi toimivan kokonaisuuden. Voit rohkeasti yhdistellä erilaisia elementtejä ja tyylejä löytääksesi juuri itsellesi sopivan ratkaisun. Remontin suunnittelussa, niin kuin toteutuksessakin, kannattaa hyödyntää keittiö- ja remonttialan ammattilaisten apua. Yhdessä varmistatte, että remontti sujuu ongelmitta, ja että lopputuloksena on kaunis ja käytännöllinen keittiö.

Keittiökalusteiden valinta: Materiaalit, tyylit ja trendit

Kun tavoitteena on luoda toimiva, kestävä ja esteettisesti miellyttävä kokonaisuus, kannattaa kiinnittää huomiota materiaaleihin, tyyleihin ja keittiöalan hetken trendeihin. Materiaaleista esimerkiksi puu, laminaatti, teräs ja kivi ovat helppohoitoisia. Tyylisuuntauksia on lukuisia, ja niitä silmäillessä voit miettiä, mikä miellyttää sinua eniten. Kenties moderni, maalaisromanttinen, skandinaavinen tai teollinen? Trendit muuttuvat tiuhaan, mutta niitä seuraamalla voit kohottaa asuntosi arvoa. Viime aikoina näitä ovat olleet esimerkiksi avohyllyt, yhtenäiset värit ja integroitu kodintekniikka.

Kodinkoneiden uusiminen: Energiatehokkuus ja modernit ratkaisut

Keittiöremontin yhteydessä uusitaan usein kodinkoneet. Uusien laitteiden valinnassa on oiva tilaisuus tehdä keittiöstä paitsi moderni, myös energiatehokas. Nykyaikaiset jääkaapit, liesituulettimet ja astianpesukoneet on suunniteltu kuluttamaan vähemmän sähköä ja pienentämään näin energiakustannuksia. Lisäksi uusissa laitteissa on usein monipuolisempia toimintoja ja entistä helppokäyttöisempiä ominaisuuksia. Esimerkiksi kosketusnäytöt ja ääniohjaus tekevät keittiössä työskentelystä miellyttävää ja tehokasta.

Keittiöremontin aikataulu: Kauanko se kestää ja mitä odottaa?

Keittiöremontin aikataulu vaihtelee projektin laajuuden ja yksityiskohtien mukaan. Yleensä remontti kestää noin 4–8 viikkoa. Remontin aikana tehdään muun muassa purkutöitä, sähkö- ja putkitöitä, lattian ja seinien käsittelyä sekä kalusteiden ja kodinkoneiden asennusta. Remontin aikatauluun voi vaikuttaa myös muun muassa materiaalien saatavuus. Viivästyksiin ja muihin yllättäviin tilanteisiin on hyvä varautua. Urakoitsijaan kannattaa olla yhteydessä remontin aikana, jotta molemmille osapuolille on selvää, kuinka työt etenevät.

Ammattilaisen palkkaaminen vs. itse tekeminen: Kumpi sopii sinulle?

Keittiöremontti on haastava projekti, ja valinta itse tekemisen ja ammattilaisen palkkaamisen välillä riippuu useista tekijöistä. Ammattitaitoinen remontoija tekee laadukasta työtä, säästää aikaa ja minimoi virheiden riskin. Jos olet kätevä käsistäsi, itse tekeminen voi olla kustannustehokkaampaa. Ennen päätöksen tekemistä kannattaa harkita tarkkaan ja huomioida omat taitosi, aikataulusi sekä budjettisi. Jos oma osaamisesi epäilyttää tai aikaa on rajallisesti, on ammattilaisen palkkaaminen kenties parempi vaihtoehto.

Lupakäytännöt ja säännöt: Mitä tulee tietää ennen remontin aloittamista?

Ennen keittiöremontin aloittamista on tärkeää ottaa selvää lupakäytännöistä ja säännöistä. Tarkista oman kuntasi rakennusvalvonnasta, tarvitaanko remontillesi toimenpidelupa, rakennuslupa tai ilmoitusmenettely. Lupa on usein pakollinen esimerkiksi laajennuksissa tai kantavien rakenteiden muutoksissa. Pienempiin muutoksiin, kuten pintamateriaalien vaihtoon tai kaappien uusimiseen lupaa ei vaadita. Joka tapauksessa lupa-asioihin on syytä perehtyä ennen remontin aloittamista, jotta varmistutaan siitä, että remontti toteutetaan lain mukaisesti. Näin vältytään myös mahdollisilta seuraamuksilta.

Remontin jälkeen: Nauti uudesta keittiöstä ja arvokkaammasta kodista

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän. Remontin jälkeen se on toimiva ja tyylikäs ja pääset nauttimaan siitä täysin rinnoin. Uusi keittiö paitsi lisää asumismukavuutta, myös nostaa asuntosi arvoa. Nykyaikaiset materiaalit ja kalusteet, sekä energiatehokkaat kodinkoneet tekevät keittiöstäsi helppohoitoisen ja ympäristöystävällisen. Pitkällä tähtäimellä tämä investointi maksaa itsensä takaisin. Nykyaikainen ja hyvin suunniteltu keittiö myös houkuttelee ostajia, mikäli päätät myydä asuntosi.

Aiheesta muualla

Ohjeita keittiöremontin ostamiseen, Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Keittiösaneerauksen ilmoittaminen taloyhtiössä, Ympäristöhallinto
Asbestia keittiössä? Valtioneuvoston asetus asbestitöistä

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Keittiöremontti

Kilpailuta keittiöremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä