Öljykattilan huolto

Öljykattilan huolto

Öljykattilan huolto

Tarvitsetko palvelua öljykattilan huolto?

Kilpailuta öljykattilan huolto nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Öljykattilan huolto – Mitä tarkoittaa öljykattilan huolto?

Päivitetty: 19.09.2023 klo 22:09

Öljykattilan tai öljypolttimenhuoltaminen, korjaus, säätö ja nuohous pidentävät järjestelmän käyttöikää sekä kasvattavat sen taloudellisuutta.

Mitä maksaa öljykattilan huolto?

Katso hintasivu: Öljykattilan huolto hinta

Saako öljykattilan huollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta öljykattilan huolto saa kotitalousvähennystä. Öljykattilan huolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 öljykattilan huollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Öljypolttimen säätö ja huolto osana järjestelmää

Öljypolttimeen kohdistuva huolto eli toisin sanoen poltinhuolto tulisi tehdä joko aikaan tai kulutukseen perustuen, riippuen kumpi näistä ylitetään ensimmäisenä. Polttimen huollossa nyrkkisääntönä käytetään joko 2 vuoden ylittymistä tai 5 000 käytetyn öljylitran ylittymistä. Yleisiä poltinhuollon toimenpiteitä ovat esimerkiksi suuttimien vaihto sekä puhdistus kauttaaltaan tarvittavilta osin. Poltin voidaan tarvittaessa uusia kokonaan, kun sen toiminnallisuus heikentyy selvästi tai käyttöikä ylittää noin 10–15 vuoden rajan.

Öljykattilan nuohous kerran vuodessa tai useammin

Kuten monet muutkin kodin tai kiinteistöön liittyvien lämmitysjärjestelmien huoltotyöt, myös kattiloiden sekä öljypolttimien huoltaminen on luonteeltaan luvanvaraista ja tulisikin tehdä aina ammattilaisen toimesta. Ammattilainen näkee nopeasti järjestelmän riskikohdat ja tuntee yleisimmät huoltotarpeet. Näiden lisäksi huollon yhteydessä voidaan tarkistaa myös, ovatko esimerkiksi öljylämmityksen rinnalle tuodun lämmitysjärjestelmän säädöt ja asetukset kunnossa.

Nyrkkisääntö on, että öljykattilan eli kattilan nuohous tulisi tehdä ainakin kerran vuodessa. Mikäli kyseessä on iältään vanha tai vanhempi kattila, voidaan nuohous tehdä enemmänkin kuin kerran vuodessa.

Lisätietoa öljylämmitysjärjestelmien huolloista

Kuten jo aiemmin mainittu, lisää öljylämmitysjärjestelmän säännöllinen huolto kokonaisvaltaisesti järjestelmän turvallisuutta sekä taloudellisuutta. Tässä vielä muutamia erilaisia skenaarioita, jotka saattavat tarkoittaa järjestelmän huollon ajankohdan siirtämistä aikaisemmaksi:

  • öljypolttimen suutin tukossa
  • patterit ei lämpene
  • ei lämmintä vettä
  • vesi ei kierrä

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Öljykattilan huolto

Kilpailuta öljykattilan huolto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä