Parketin asennus

Parketin asennus – Mitä tarkoittaa parketin asennus?

Parketin asennus

Tarvitsetko palvelua parketin asennus?

Kilpailuta parketin asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Parketin asennus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 07.09.2023 klo 20:09

Parkettilattian asentaminen, kiinnitys tai laitto voidaan tehdä moniin eri tiloihin. Parkettiasennus on suosittua, sillä parketin ominaisuudet tarjoavat pehmeän ja lämpimän tuntuisen alustan jaloille.

Mikäli vanha lattia on tullut tiensä päähän, saattaa kokonaisvaltaisempi parkettiremontti, vanhan parketin vaihto tai uusiminen olla myös järkevä vaihtoehto.

Erilaisia parkettityyppejä ovat mm. kalanruotoparketti, mosaiikkiparketti, lautaparketti, koivuparketti, lankkuparketti, tammiparketti sekä saarniparketti.

Mitä maksaa parketin asennus?

Katso hintasivu: Parketin asennus hinta

Saako parketin asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta parketin asennus saa kotitalousvähennystä. Parketin asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 parketin asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Parketti, mitkä ovat sen hyvät ominaisuudet?

Puusta valmistettu parketti on erinomainen valinta kodin lattiamateriaaliksi, sillä sen uudelleenkäsittelyn mahdollisuudet pidentävät lattian käyttöikää merkittävästi. Uudelleenkäsittelyn lisäksi parketin muita hyviä ominaisuuksia ovat tukeva, pehmeä ja lämmin pinta sekä lattiamateriaalina puu on luonnollinen ja ekologinen valinta kodin kaikille lattiapinnoille. Etenkin allergikot suosivat parkettia sen luonnollisten ominaisuuksien vuoksi.

Parketin vaihto, uusiminen tai parkettiremontti

Toisinaan ikääntynyttä, kulunutta tai muuten vain huonokuntoista parkettia ei kannata enää lähteä käsittelemään, vaan on järkevämpää uusia vanha parketti uuteen. Tyypillisesti tällaisessa urakassa vanha parketti puretaan pois, jonka jälkeen voidaan tarkistaa asennuspintojen tasaisuus ja tehdä tarvittaessa korjauksia ennen uuden parkettimateriaalin asennusta.

Parketin asentaminen vaiheittain

Parketin alustan on oltava suora, tasainen ja kuiva. Asennus voidaan siis tehdä useimmissa tapauksissa ainakin vanhan betonilattian, puulattian tai muovimaton päälle. Ennen asennustyön aloittamista, uudet parketit kannattaa tuoda asennettavaan tilaan vähintään 24-48 tunnin ajaksi, jotta ne saavuttavat asennuskohteen lämpötilan.

Parketin asentamisen työvaiheet lyhyesti:

  • parketin valinta
  • alustan vaatimukset
  • asennuksen suunnittelu
  • asennustyö
  • viimeistely

Aiheesta muualla:
Trooppinen parkettii kiehtoo sisustajia, Yle
Parketti valtaa lattia-alaa, Helsingin Sanomat

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Parketin asennus

Kilpailuta parketin asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä